Uporabnik: Geslo:
“Deep State” in trk mogočnih korporacijskih interesov

Globalni kapitalizem nikakor ni monoliten. Znotraj establishmenta ZDA obstajajo temeljne rivalitete, ki jih označuje konflikt konkurenčnih korporacijskih frakcij, ki so vse osredotočene na nadzor prihajajočega predsednika. V tem smislu Trumpa nimajo v celoti v rokah lobistične skupine. Kot član establishmenta ima svoje lastne korporativne sponzorje in nabiralce denarja. Njegova napovedana zunanjepolitična agenda vključno z zavezo do revizije odnosov Washingtona z Moskvo se ne sklada v celoti z interesi  dobaviteljev obrambnim silam, ki so podpirali kandidaturo Clintonove. Na obeh straneh obstajajo močni korporativni interesi, ki so zdaj trčili. Znotraj korporativnega establishmenta obstajajo tudi prekrivajoče se zaveze zvestobi in 'povezovanja po bližnjicah'. Priče smo 'znotrajkapitalističnim rivalitetam' v sferah bančništva, nafte in energije, vojnoindustrijskega kompleksa itd. So 'strici v ozadju' (deep state) razdeljeni?

Korporacijske rivalitete označujejo tudi strateške delitve in trki v več agencijah državnega aparata ZDA vključno z obveščevalno skupnostjo in vojsko. V tem smislu je CIA globoko vsajena v korporativne medije (CNN, NBC, NYT, WP itd.), ki vodijo brezobzirno kampanjo klevetanja proti Trumpu in njegovim domnevnim povezavam z Moskvo. A hkrati obstaja v obveščevalni skjupnosti tudi temu nasprotna kampanja proti prevladujoči frakciji neokonov.

Odlomek iz članka Michela Chossudovskega, Globalresearch
19. januar 2017 | Zaznamki: dogodki v ozadju | Komentarji (3)
Dr. Paul Craig Roberts  je bil namestnik finančnega ministra za ekonomsko politiko pod predsednikom Reaganom in urednik Wall Street Journala. Pisal je v Business Week, Scripps Howard News Service in Creators Syndicate. Pogosto je predaval na univerzah, je avtor več knjig. Njegovo globoko nestrinjanje s sedanjo ameriško politiko, ki jo doživlja kot neodgovorno in nerazumljivo, se tu in tam manifestira tudi v neobičajnem izrazoslovju. Njegovo pisanje odlikujejo politično znanje, poznavanje delovanja establishmenta in dostop do insiderskih informacij.


Bralci me sprašujejo, zakaj stoji 10 od 11 letalonosilk v vrsti pred dokom zaradi domnevnega vzdrževanja.
Spominja jih na bojne ladje v Pearl Harbourju. Zanima jih, ali bi to lahko bil indic, da strici iz ozadja (deep state) načrtujejo navidezni (false flag) napad na letalonosilke, kot se je zgodil na WTC in Pentagon, z namenom, da bi spravili ZDA v vojno z Rusijo, predno bi Trump lahko vzpostavil normalne odnose.

Ne verjamem. Japonski napad na Pearl Harbor je bil resničen, če ne sprovociran. Prevara je bila očitno dejstvo, da je Washington vedel za opozorilo, a ga ni posredoval mornarici v Pearl Harbor. Bojne ladje so bile zastarelo orožje, letalonosilke pa so umaknili. Skrajno težko bi bilo za false flag napad na letalonosilke obtožiti Rusijo. Če bi Rusija res hotela napasti ZDA, tarča gotovo ne bi bilo zastarelo orožje, kot so letalonosilke.

Glede na to, kar so mi povedali nekdanji (?) obveščevalni oficirji, so letalonosilke v doku zato, da bi jim zamenjali bakreno ožičenje z optičnimi vlakni. Rusi očitno razpolagajo z zmožnostjo, da onemogočijo operacijske sisteme tistih naših ladij in letal, v katerih je ožičenje iz bakra. V prid temu sklepu je treba omeniti časopisne novice o raketnem rušilcu, ki ga je Washington poslal, da bi napravil vtis na rusko mornariško bazo na Krimu, a ji je vse sisteme izključil prelet ruskega reaktivca. Druga časopisna novica govori o dveh izraelskih lovskih letalih, ki so ju poslali, da bi pokazali, da se ne strinjajo z ruskim nadzorom zračnega prostora nad Sirijo. Rusi so prosili Izraelce, da se umaknejo, in ko ti niso reagirali, so Rusi letaloma izključili nadzor ognja in komunikacijske sisteme.

Glede na to, kar so mi povedali, so Rusi odkrili, da jim bakreno ožičenje omogoča prekinitev operacijskih sistemov z določenimi radarskimi frekvencami, vgrajenimi v  sisteme zračnega nadzora. Če to drži - in jaz nimam tehničnega znanja, da bi ocenil, kar sem zvedel - smo se znašli pred primerom za preverjanje tega, kar nam predstavljajo kot agresivne namene Rusije in Kitajske proti Zahodu. Trenutek, ko so letalonosilke ZDA neuporabne, bi bil kot nalašč, da si Rusija prilasti Ukrajino in še vse drugo, kar naj bi hotela, in kot nalašč za Kitajsko, da prevzame Tajvan in Japonsko, če bi to hotela. Ameriške mornarice zdaj ni mogoče uporabiti, da bi jih ustavili, in nuklearna grožnja klovnov  v Washingtonu ne bi pomenila nič drugega kot popolno uničenje celotnega Zahodnega sveta, pri čemer bi bili idiotski omejenci v Washingtonu prvi na vrsti.

Obtožbe o kitajski in ruski agresiji so izmišljotine in laži. Kitajska ni razglasila Mehiškega zaliva ali morja pred kalifornijsko obalo za "območje kitajskega nacionalnega interesa", pač pa je ubijalska k....a (izvirnik: killer bitch) Hillary v režimu Nobelovega nagrajenca proglasila Južnokitajsko morje za "območje nacionalnega interesa ZDA". Gre za provokacijo nad provokacijami. Noben inteligentni diplomat ne bi nikoli postavil takšne smešne in provokativne zahteve. Rusija je premagala Gruzijo kot odgovor na gruzijsko invazijo Južne Osetije, a jo je spet zapustila in nekdanje ruske province ni priključila nazaj k Rusiji, katere del je bila zadnjih 300 let. Rusija je zavrnila zahteve za priključitev odcepljenih ukrajinskih republik Donecka in Luganska. Rusija ni proglasila Baltika in vzhodne Evrope za cono ruskega nacionalnega interesa, pač pa so ju proglasile ZDA in ju tudi vključile v washingtonsko armado plačancev s stacioniranjem vojakov, tankov in raket za napad na Rusijo. Rusija ni odgovorila na enak način.

Vsa agresija na svetu izhaja iz Washingtona. To je jasno kot beli dan. Kako to, da to opazijo samo redki? Kdo razen Washingtona je v vojni, odkar Clintonov režim pobija ljudi v devetih deželah? Zakaj celotna liberalna napredna levica pomaga utrjenemu establishmentu CIA demonizirati izvoljenega predsednika Trumpa, katerega nameravani cilj je normalizacija odnosov z Rusijo? Je to indic, da je liberalna napredna levica fronta CIA? Ta možnost vsekakor ni iz zraka sneta. Glede na znano dejstvo, da ima CIA v pesti ameriške in evropske tiskane in TV medije, zakaj ne bi poskrbela tudi za  liberalno-leve "napredne" internetne medije? Po pravilu je "sovražnik mojega sovražnika moj prijatelj". Jasno je, da je sovražnik establishmenta liberalne levice Trumpov sovražnik, zakaj je torej liberalna levica v zavezništvu z establishmentom proti Trumpu?
Pravo vprašanje je: imajo ZDA res neodvisno liberalno levico?  Če jo imajo, kje je potem? Liberalna napredna levica je služila kot zaščitnik lažne uradne zgodbe o 9/11, da je nekaj Savdijcev brez pomoči obveščevalcev ali državnega aparata premotilo vseh 16 ameriških obvečevalnih agencij, Nacionalni varnostni svet, Pentagon, letališko varovanje, nadzor zračnega prometa, letalske sile ZDA in samega DIcka Cheneya skupaj z izraelskim Mossadom in vsemi obveščevalnimi službami imperija ZDA ter zadalo najbolj ponižujoč poraz domnevni "velesili" v vsej svetovni zgodovini.
Vsakdo, ki je dovolj bedast, da verjame uradni zgodbi o 9/11, je premalo inteligenten, da bi bil levičar ali celo čuteče bitje. Pri svojem vrtenju v propad zahodni svet obupno potrebuje resnično levičarstvo, levičarstvo, neobčutljivo na emocionalno nezmožnost, ki mu zapira pogled v realno.
16. januar 2017 | Zaznamki: Paul Craig Roberts | Komentarji (13)
Pri vsem teatru o obremenilnih dosjejih, zakotnih potezah v škodo prihodnjega predsednika in nenavadnih aktivnostih prenapihnjenega aparata tajnih služb ZDA se je v javnosti komaj opazilo, da so tajne službe kot vsaka štiri leta spet predložile poročilo o "globalnih trendih". Poročilo ni tajno, tudi ne govori o aktualnih analizah, operacijah in nevarnostih, je pa odsev tega, kar tajne službe pričakujejo in na kar bi rade z nastopom v javnosti politično opozorile.

V poročilu pripoznavajo, da bodo ZDA izgubile status velesile, s čimer se bo zamajal tudi od njih uveljavljeni mednarodni red. Tako bi se lahko, ko se bodo ZDA umikale, kot regionalne sile okrepile Rusija, Kitajska in Iran. Možno je, da pride do nuklearnega konflikta med Pakistanom in Indijo, v katerega bi bile vmešane še druge dežele. Teroristično grožnjo vidijo tajne službe v nadaljnem porastu, z rastočim nacionalizmom in migracijskimi tokovi bi se lahko vojna nevarnost razvnela kot v hladni vojni. Rusija in Kitajska naj bi demonstrirali, da sta pripravljeni na izvedbo "agresije v sivi coni", tik pred odkrito vojno. Vojne se bodo godile, pravi prognoza, manj na bojnem polju, zato pa bolj s ciljem družbene destabilizacije - z motenjem kritične infrastrukture, socialnih soodvisnosti in temeljnih funkcij vladanja, da bi pridobili psihološke in geopolitične prednosti.
Več o tem tule
15. januar 2017 | Zaznamki: prognoza tajnih služb | Komentarji (19)
Volilna prevara pri predsedniku parlamenta EU
Nihče ne bi bil boljši predsednik evropskega parlamenta kot belgijski EU-poslanec Guy Verhofstadt. Možak, ki se poteguje za nasledstvo Martina Schulza, je utelešenje koruptne, antidemokratične osebnosti iz ozadja: od belgijske investicijske družbe Sofina je z levo roko vzel 130.500 EU, od belgijskega ladjarja s plinskimi tankerji Exmar je dobil 60.000 EUR za poslušanje in molk, od nizozemske zavarovalnice APG je z veseljem vzel 42.840 evrčkov za izboljšanje svoje slabe plače. Kajti od 8.000 EUR  mesečno za sedenje – dodatno tapeciranih samo z nenadzorovanim stroškovnim pavšalom v višini 4.299 EUR mesečno – tak živahen poslanec, kot je Verhofstadt, vendar ne more živeti. V grški krizi je celih sedem minut nadiral grškega ministrskega predsednika Ciprasa, ne da bi imel kaj pojma, mu očital klientelizem, a hkrati sedel v nadzornem odboru podjetja, ki je profitiralo od privatizacij v Grčiji. EU deluje samo tako: lobiranje in navidezni parlamentarizem določata utrip parlamenta EU. Vse to perfektno simbolizira Guy Verhofstadt.

Ampak tako zelo hvaljeni 'polnokrvni Evropejec' Verhofstadt je pri natečaju za predsednika parlamenta napravil napako. Ne da bi pri njem odkrili še več denarja iz obskurnih virov, to bi prej dokazalo njegovo primernost. Ne; da bi svojo izvolitev vsekakor zavaroval, je hotel napeljati deal z italijanskim gibanjem 5 zvezd. A gibanje velja pač za EU kritično. To potem ni dalo miru Manfredu Webru iz Niederhatzkofna, vodji frakcije Evropske ljudske stranke EVP: da bi zminiral kandidaturo belgijskega liberalca, je iz žepa potegnil tajni dokument. Od leta 2014 je dokument strogo zaupen - čeprav so vsi v Bruslju vedeli, kaj v njem piše: socialni in krščanski demokrati si s soglasjem liberalcev delijo mesto predsednika. Dve leti in pol je posel opravljal Martin Schulz, potem naj bi ga prevzel eden od konzervativcev. Tako deluje specifična demokracija EU. Ne da bi parlamentarci EU resno imeli kaj besede: odloča se zmeraj v Evropski komisiji, pri zastopnikih nacionalnih vlad. Ne da bi prebivalci EU lahko kdaj resno odločali o ustavi Unije. Toda okrasje, demokratično maskirno barvo, to bi bili vendarle radi ohranili.


Povzeto po: Rationalgalerie
13. januar 2017 | Zaznamki: Verhofstadt | Komentarji (16)
Žalostna zapuščina Baracka Obame

Obdobje Baracka Obame je bila morda naša zadnja možnost, da se znebimo neoliberalnih duševnih spretnosti. Ukoreninjeni smo v tržnih znamkah, ki se izmikajo integriteti, in v od profita gnanih strategijah, ki prevzemajo javne dobrine. Naš "postintegritetni" in "postfaktični" svet se duši od zabaviščnih tržnih znamk in zaslužkarstva, ki ima malo ali nič skupnega z resničnostjo, integriteto ali dolgoročnim preživetjem planeta. Priče smo postmoderni verziji izpopolnjene gangsterizacije sveta. Vladavina Obame ni proizvedla more Donalda Trumpa - je pa k njej prispevala. In tisti Obamini navijači, ki niso hoteli, da bi bil odgovoren, nosijo del odgovornosti. Nekaj nas je bilo, ki smo moledovali in prosili Obamo, naj prelomi s prioritetami Wall Streeta in finančno podpre Main Street. On pa se je ravnal po nasvetu svojih "pametnih" neoliberalnih svetovalcev in finančno podprl Wall Street. Marca 2009 se je Obama srečal z voditelji Wall Streeta. Izjavil je: "Jaz stojim med vami in kmečkimi vilami. Sem na vaši strani in vas bom varoval," je obljubil. In niti en kriminalni direktor z Wall Streeta ni šel v zapor.

Spet smo šli na ulice z Black Lives Matter in drugimi skupinami in šli v zapor zaradi protestov proti policiji, ki je ubijala mlade črnce. Protestirali smo, ko so izraelske obrambne enote ubile več kot 2.000 Palestincev (vključno s 550 otroki) v 50 dneh. Obama je spet odgovoril z besedami o težavni situaciji policistov, preiskavah po oddelkih (ki niso v ječo spravile nobenega policista) in z dodatnimi 225 milijoni dolarjev finančne pomoči izraelski armadi. Obama ni izustil niti besede o mrtvih palestinskih otrocih, je pa baltimorsko temnopolto mladino označil za “kriminalce in lopove”.

In vendar MS mediji in akademija niso osvetlili bolečih resnic, povezanih z Obamo. Namesto tega je večina dobro plačanih izvedencev na TV in radiu slavila Obamino tržno znamko. In večina črnih govornikov je brez občutka sramu branila Obamin molk in zločine v imenu rasnega simbolizma in njihovega lastnega karierizma. Zdaj, ko razkrivajo resnico bele moči, so videti dovolj hinavski, potem ko so večinoma obnemeli pred obličjem črne moči. Njihova moralna avtoriteta je slabotna in njihova na novo najdena borbenost brez korenin.

Povzeto po: Cornel West, Guardian
11. januar 2017 | Komentarji (21)
Snowden: Množični nadzor ni ovira za terorizem

Edward Snowden je na Chaos Communication Congressu nenajavljen pojasnil svoje stališče glede trditve, da množični nadzor varuje pred terorizmom. "Treba se je angažirati. Če želimo, da se bodo stvari spremenile na bolje, se morate za nekaj potegovati", je bi njegov apel. […]
Snowden je pojasnil, kako se v odprtih družbah, kot so ZDA, Velika Britanija in Nemčija, nadaljuje z vzpostavljanjem množičnega nadzora. To širitev pogosto utemeljujejo z bojem proti terorizmu. Po terorističnem napadu v Berlinu so se pojavile celo protiustavne zahteve. Snowdnu je jasno, koliko resnice je v trditvi, da bo nadzor pomagal proti terorizmu:
"Nikdar ni šlo za terorizem, ker nadzor ne more učinkovito preprečiti terorizma. Nikakor ne gre za varnost, ne gre za zaščito, gre za oblast: nadzorovanje služi kontroli. Gre za to, da se v vsakem življenju vidi vsak trenutek ranljivosti, ne glede na to, ali gre za kriminalca ali za normalnega človeka."

Druge dežele dobijo s tem opravičilo za sprejem še ostrejših zakonov. Kitajska npr. je prisilila IT podjetja, da v svoje servise vgrajujejo stranska vrata. Kot razlog za to so navedli, da po Snowdnovih razkritjih ne zaupajo več tujim tehnologijam, ker jih je morda manipulirala NSA.


Povzeto po: Netzpolitik
10. januar 2017 | Zaznamki: Snowden | Komentarji (22)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 26 27 28
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201620172018
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5Št. registriranih uporabnikov: 158790
Forum avtorjev: 15778 Forum teme: 34090 // Odgovorov: 1851656
Blog avtorjev: 3518 // Blogov: 81716 // Komentarjev: 1176453
Avtorji fotografij: 24817 // Slik: 211511 // Videov: 19727 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "