SANKCIJE - GROŽNJA EVROPSKIM PODJETJEM
 Berlin ostro kritizira sankcije ZDA

Nemški zunanji minister Gabriel in avstrijski kancler Kern očitata ZDA, da z novimi sankcijami proti Rusiji zasleduje gospodarske inerese. To da je v nasprotju z mednarodnim pravom - in onemogoča vzpostavljanje evropske oskrbe z energijo.

Sankcije proti Rusiji, ki jih je sprejel senat ZDA, so vzbudile ogorčenje pri evropskih socialdemokratih. Nemški zunanji minister Gabrriel in avstrijski kancler Kern očitata ZDA, da želijo s sklepom ciljano vplivati na podjetja v EU zaradi lastnih gospodarskih interesov. "Nenavadno odkrito je zapisano v osnutku zakona, za kaj pravzaprav gre: za prodajo ameriškega tekočega plina in za izrivanje ruskih dobav zemeljskega plina z evropskega trga", kritizirata socialdemokrata v skupni izjavi. Zakon naj bi imel za cilj ohranitev delovnih mest v ameriški naftni in plinski industriji.

"Nikakor ne moremo prisstati na grožnje z ekstrateritorialnimi, z mednarodnim pravom neskladnimi sankcijami proti evropskim podjetjem, ki sodelujejo pri vzpostavljanju evropske oskrbe z energijo", je še zapisano. "Evropska oskrba z energijo je zadeva Evrope in ne ZDA!", pišeta socialdemokrata. "O tem, kdo nam dobavlja energijo in kako, odločamo mi, skladno s pravili transparentnosti in tržne konkurence."
 
Vir: n-tv

Oddano: 16.06.2017 ob 11:11:53
Zaznamki:
sankcije
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 292 | Ocena 4.1 od 13 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
To imajo sedaj evrokrati, strel v koleno. Rusija pa medtem razvija nove produkte, ki jih je nazadnje proizvajala v času Sovjetske zveze, ko na trgu ni bilo zahodnih izdelkov.
Petar Karamazov
pred 53 tedni
2.
Kar je bilo zame novo, je nedvoumen in nediplomatski ton izjave, ga je redko slišati. Res je pa, da sta oba pred volitvami, kar je tudi treba upoštevati.

V tej zvezi še konec članka P.C. Robertsa:
If we don’t re-enact Glass-Steagall, the risks taken by financial greed will complete the economic destruction of America.
Congress must serve the people, not Mammon.

(prev.) Če ne uvedemo ponovno Glass-Steagallovega zakona (s katerim je Roosevelt naredil red v bankah s tem, da je ločil depozitno branžo od investicijske - beri: špekulativne, op. vel.), bodo tveganja, ki si jih privošći finančni pohlep, dokončala ekonomsko destrukcijo Amerike. ... Kongres mora služiti ljudem, ne Mamonu.
velenjcan
pred 53 tedni
3.
Po novem lahko EU označimo: Če se prepirata dva tretji izgubo ima :)))))
Zzzzzz
pred 53 tedni
4.
Pri prvi plinski krizi, so evro birokrati in politiki krozili, da je potrebno izbrati dodatno plinsko ruto in med ostalim je bila (predvsem s strani VB) favorizirana dobava s tankerji iz ZDA.
S podporo Ukrajini in nasprotovanju Južnemu toku, smo res prepuščeni na milost in nemilost Trumpetarjem. Ukrajin na veliko krade plin in ne plača pa smo v k..cu ali mrazu.Posebej takšne "velike in umsko razvite dršžave" kot je RS, ki ima plinske rezerve za tri mesece v D in Avst. Seveda bodo ti ob zaprtju pripravljene dobaviti zaloge.
pepe 2
pred 53 tedni
5.
Amerika se bo borila proti Rusiji do zadnjega Evropejca.
mataj-finance
pred 53 tedni
6.
=BA JE TO, DA NE BEREJO NAŠIH BLOGOV. MI TO VEMO ŽE PAR LET - NJIM JE PA ŠALE ZDAJ KAPNILO.
:o)))
Grommm
pred 53 tedni
7.
cinik
pred 53 tedni
8.
Evropa se obnaša, kot bi bila otrok Amerike.
Kouvran
pred 53 tedni
9.
Evropa ni ameriški otrok, ampak vazal. Nemčija je še vedno okupirana.
mataj-finance
pred 53 tedni
10.
Čemu skrb? Čez lužo menda živijo nesporni voditelji svobodnega sveta in od voditeljev se spodobi da varujejo svobodo tistih, ki jih vodijo.
Mar res kdo pričakuje, da bodo gospodarji (predvsem ekonomske) vojne o svojih odločitvah spraševali svoje kolaborante? Dokazano voljne voditelje "suverenih" držav.

Zanimivo, naši voljneži pa modro držijo jezik za zobmi......
grom-instrela
pred 53 tedni
11.
Že zdavnaj sem tudi jaz pisal, da je Evropa okupirana. To je nenaravno stanje predvsem za Nemčijo in Francijo. VB je pa podaljšek ZDA v Evropi. Izstop VB iz EU nisem zagovarjal zaradi tega, ker ne bi maral angležev, ampak predvsem,ker se mi je zdelo, da onemogočajo vsako evropsko samostojno iniciativo. Napovedal sem evropsko vojsko in zunanjo politiko slej ko prej. Dogajanje gre v to smer, a žal ne zaradi vazalskega statusa EU, ampak zaradi zamer užaljenih EU voditeljev. Merklova se skuša pred volitvami maskirati pod drugačen kožuh, ampak mogoče bodo glede lastne evropske poti poskrbele razmere v ostalem svetu. Dejstvo je, da EU z neoliberalno politiko in ignorantskim odnosom nima bodočnosti....
Neue Ekspres
pred 53 tedni
12.
@ 11 Neue....

Kakor stvari na svetu stojijo nima nihče več neke bodočnosti. Ura tiktaka ,,,,,, :-(((
VREDNO BRANJA
cinik
pred 53 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1Št. registriranih uporabnikov: 184608
Forum avtorjev: 15869 Forum teme: 34420 // Odgovorov: 1872534
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 86323 // Komentarjev: 1238244
Avtorji fotografij: 26165 // Slik: 221485 // Videov: 18399 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "