Serija bo postavljena v leto 1979 in se bo vrtela okrog dveh agentov FBI-a, ki intervjujata zaprte serijske morilce, da bi lahko razumeli kako deluje njihov razum in ugotovitve uporabili pri odkrivanju novih kriminalcev.
 
Po filmih SedemZodiakDekle z zmajskim tatujem in Ni je več se Fincher s serijo Mindhunter spet podaja v lov na psihopate. S Charlize Theron bosta skupaj producenta, Fincher bo pa režiral tudi nekaj delov.


Če sklepamo po zgoraj naštetih filmih, si lahko obetamo kar dober izdelek na temo serijskih morilcev. Kako se bo tokrat odrezal Fincher, bomo izvedeli 13. oktobra na Netflixu.

Trailer najdete na Bookovniku za obveščene!
Naslednji teden prihaja na platna ekranizacija posneta po seriji knjig Temni stolp pisatelja Stephena Kinga. Temni stolp velja za Kingov magnum opus.
 
Dogajanje serije je postavljeno v vzporedni svet - Mid-World, ki je tehnološko na ravni našega Divjega zahoda, vendar v tem svetu obstaja tudi magija. Glavni protagonist knjige je Roland Deshain, zadnji živeči prestavnik viteškjega reda revolverašev. Je zadnji iz linije Arthurja Elda, nekakšne midworldske verzije kralja Arthurja. Celotna zgodba se vrti okoli Rolandove poti k Temnemu stolpu.


Zgodba se začne s knjigo Revolveraš (The Gunslinger), kjer najdemo Rolanda v lovu na Moža v črnem, enega od zlikovcev serije. Roland v prvi knjigi sreča fanta Jaka Chambersa, fanta, ki se ne spomni kako je prišel v puščavo in kako dolgo je že tam. Roland ga hipnotizira in ugotovi, da prihaja iz verzije sveta, ki je zelo podobna našemu svetu.
 
Stephen King v knjigah temni stolp spretno meša tematike iz žanrov temen fantazije, scifi-ja, horrorja in westernov.
 
Film prihaja na platna v četrtek, 10.8.2017. V filmu nastopata Idris Elba kot Roland Deschain in Matthew McConaughey kot mož v črnem.

Trailer najdete na Bookovniku za dobro obveščene!

Berite še naprej in ostanite obveščeni!
Nova sezona serije Čarovniki (The Magicians) je pravkar prišla na ameriški kanal SyFy.

Zgodba govori o Quentinu, ki najde pot na Brakebills, elitno čarovniško akademijo, šolo, ki je v neki meddimenziji skrita pred očmi navadnih ljudi. Na Brakebills ne more priti vsak, prav tako kot na Bradavičarko ne more vsak. Čarovništva se lahko uči samo peščica izbranih, v tem primeru, peščica tistih, ki imajo čarovništvo nekako prirojeno oz. imajo prirojen dar učenja, torej peščica najpametnejših, tistih, ki opravijo sprejemce. Pa vendar vsak od njih rabi povabilo, da pride na sprejemce, ker drugače ne bi mogel najti vhoda v Brakebills. Povabilo pa dobiš tako, da imaš željo, da čutiš čarovnijo, da hočeš čarati.

Medtem ko Quentinu uspe narediti sprejemce za Brakebills pa njegova najboljša prijateljica Julia ne uspe narediti sprejemcev in tako ji učitelji izbrišejo spomin na Brakebills. Čeprav se Julia ne spomni ničesar o Brakebillsu, čuti, da ji nekaj manjka v življenju in začne iskati nekaj kar bi zapolnilo luknjo v življenju. Tako se kmalu znajde med mejnimi čarovniki, odpaniki, ki niso bili sprejeti na Brakebills, a jim s krajo knjig iz Brakebillsa in pomočjo črnega trga uspe zvohati nekaj urokov in se tako vseeno učiti magije.

Quentin na Brakebillsu kmalu spozna nekaj ljudi, ki so podobno dobri v čaranju kot on. Alice je čudaška punca iz družine, kjer vsi živijo z magijo. Penny, nekakšen grdi raček Brakebillsa, odpadnik, je fant z ulice, ki se mu dozdeva, da je ves svet proti njemu.

Quentin in ekipa kmalu spoznajo Eliota in Margo, študenta višjih letnikov, ki vodita neuraden šolski klub.

Nekega dne Breakbills napade Zver, pošast iz neke druge dimenzije. Nihče ne ve kaj ali kdo je ta pošast, čeprav dekan Fogg nekaj sluti.

Pet mladih čarovnikov se kmalu spusti v nenavaden vihar magije, seksa, potovanj na Antarktiko, pijančevanja, drog in iskanja magične dežele Fillory, fantazijske dežele, ki je nekakšna predelava Lewisove Narnije, zgodba znotraj zgodbe, če hočete. Fillory je dežela hodečih dreves in drevesnih ur in polna čudežev.

Obstaja pet knjig, pet pustolovščin, o potovanju Chatwinovih otrok v deželo Fillory, kjer doživljajo razne pustolovščine, prav tako kot Pewinsovi otroci doživljajo pustolovščine v Narniji. V eni od njih eden od otrok, Michael Chatwin, najde način kako za vedno ostati v Filloryju.

Knjige o Chatwinovih so precej znane med vsemi generacijami, Quentin je pa nad njimi še posebej navdušen, ker mu ponujajo zelo eskapistično izkušnjo, ob branju namreč nenehno fantazira o pobegu v Fillory.

Na koncu prve sezone Quentin, Alice, Eliot, Penny in Margo prispejo v Neitherlands, kjer apdejo v zasedo in Quentina vrže nazaj na Zemljo. Ostali se skrijejo v knjižnico v Neitherlands, kjer so dokler Eliot ne zažge knjige in jih izženejo.

Tako najdejo Josha Hobermana, enega od študentov iz Brakebillsa, ki je izginil. Pred dvema letoma je skupaj s sošolko - Potnico z imenom Victoria - vodil njihov razred v Fillory. Medtem na Zemlji, Quentin govori z dekanom Foggom, ki razkrije, da je Eliza v resnici Jane Chatwin, ki je s pomočjo magičen ure, ki ji jo je dal bog Ember, ustvarila časovno zanko, tako da lahko poskuša z različnimi metodami ubiti Zver. Po 39 poskusih, ki se izjavlovijo, v katerih Quentin vedno umre, je spremenila začetne okoliščine, kjer Julia ni sprejeta na Brakebills, tako da bi magije lahko naučila sama.

Quentin in Julia sprejmeta premirje in Quentin ji pove resnico. Pot v Fillory najdeta tako, da potujeta nazaj v leto 1942 in sledita mladi Jane Chatwin v Fillory.

Ko prideta v Filory odkrijeta, da jima je sledil Martin Chatwin. Obljubita mu, da mu bosta pomagala najti Jane. Izdelati data rezilo, ki jima bo pomagalo ubiti Zver. Naletita tudi na Watcherwoman, Jane Chatwin iz prihodnosti, ki jima pomaga priti nazaj v sedanjost.

Ko prideta v sedanjost, prejmeta začarno pismo in zemljevid, ki vodi do Pennyja, Eliota in Margo. Kovač, ki je izdelal rezilo, jim ga obljubi, vendar samo, če se bo Eliot poročil z njegovo hčerko. S pomočjo drugega magičnega rezila se namreč izkaže, da je Eliot prihodnji visoki kralj.

Quentin in Julia se lotita iskanje Emberja, ki jima lahko da dovolj moči, da lahko primeta rezilo, ki lahko ubije Zver. Ember odklene Julijine spomine, ki razkrivajo, da so ona in njeni prijatelji, namesto priklica boginje bili prevarani in so priklicali boga prevaranta, ki se imenuje Reynard the Fox, ki je posilil Julio in ubil vse njene prijatelje. Kasneje je prosila Marino, da ji izbriše in spremeni spomine na ta dogodek.

Penny, Alice, Eliot in Margo rešijo zapornika, ki ju ima Zver zaprta, Victorio in Christopherja Ploverja. Zapornika jim povesta, da je Zver v resnici Martin Chatwin. Josh in Victoria zapustita skupino in se vrnita na Zemljo, medtem ko ostali odpotujejo k viru magije v Filloriju, da bi ujeli Zver. Tam jih Zver premaga.

Julia dobi rezilo od Alice in ga nastavi na vrat Zveri. Z Zverjo sklene dogovor, da ji bo Zver pomagala ubiti Reynarda. Odpravite se na Zemljo in pustita Quentina samega - edinega preživelega spopada z Zverjo.

Recenzijo knjige Čarovniki, pisatelja Leva Grossmana, si lahko preberete tukaj.


Več o seriji na Bookovniku za dobro obveščene!


Recenzija


Ledeni zmaj je zgodba, ki jo je Martin napisal leta 1980 in je zgodba o deklici Adari, ki s svojo družino živi nekje na podeželju fantazijskega sveta. Svet v katerem se dogaja ta zgodba je tipičen fantazijski svet, podoben Evropi v srednjem veku.
 
Adara ni bila rojena v ravno normalnih razmerah, zato ni kot ostali otroci. Adara ima rada zimo, mraz in rada se je igrala z ledenimi kuščarji in prav nič se niso stopili, ko jih je držala v roki. Tudi, ko je zunaj bilo tako mrzlo, da ni nihče stopil iz hiše, je Adara uživala v vsem kar prinaša tak arktični mraz.
 
Tako je tudi naletela na ledenega zmaja, bitje iz ledu, ki je vedno prineslo najhujši mraz. Spoprijateljila se je z njim in sčasoma ji je ledeni zmaj pustil, da ga je zajahala in skupaj sta divjala po zraku.
 
Čez nekaj časa v njihovo deželo pridivja vojna in vsi zapustijo svoje kmetije, le Adarin oče ostane na svoji kmetiji. 
 
Ko pridejo temni zmaji in napadejo vas v kateri živi Adara in ko napadejo njeno kmetijo, se Adara in ledeni zmaj spustita v boj s sovaržniki. Boj je hud in Adara se mora odločiti ali bo izbrala svoje osamljeno življenje v hladu, ki je tako drag, ali pa bo izbrala toplino in ljubezen svojega doma.
 
Zgodba je napisana vrhunsko, tako kot večina stvari, ki pride izpod rok Martina. Prav tako kot v Pesmi ledu in ognja je napisana skozi oči glavnega protagonista in vidimo samo kar vidi Adara. Adara je tudi edini lik v zgodbi s katero se lahko poistovetimo, s katero lahko spletemo neko čustveno vez. Ostali liki so podani zgolj kot neke nedokončane skice in morda lahko to interpretiramo kot nekakšno hladnost, nenavezanost, ki jo Adara čuti do svoje družine.
 
Zgodba o Adari in ledenem zmaju je sicer polna temačnosti, hladnosti, osamljenosti, vendar v Adari dobimo glavno osebo, ki je pogumna in ki mora na svoji junaški poti iti skozi zelo grozno izkušnjo in v tem boju pustiti del sebe  - za katerega je bila prepričana, da je najbolj njen, da najbolj prestavlja njo - za sabo in sprejeti del, ki jo bo popeljal proti svoji družini.
 
Adara tako namesto osamljenega otroka, ki se ne meni za nič in nikogar in misli, da je oče ne mara, postane otrok, ki sprejme svojo družino in otrok, ki ga končno družina/oče sprejme takšnega kot je.
 
Lepa zgodba o pogumu z ravno prav temačnosti in žalosti.
 
 
Berite še naprej in ostanite obveščeni!
Pred nekaj dnevi je studio Disney objavil drugi uradni trailer za novo zgodbo iz vesolja Vojne zvezd. Gre za prvi samostojni film in deveti film v tej priljubljeni filmski franšizi.
 
V filmu nastopa cel kup znanih igralskih imen, na režijskem stolčku pa sedi Gareth Edwards, ki je pred tem režiral filma Monsters in Godzilla.
 
Glavne vloge v filmu so pripadle Felicity Jones, Forestu Whitakerju, Madsu Mikkelsenu, Diegu Luni in Donnieju Yenu.
 
Zgodba:
Odporniško gibanje rekrutira Jyn Erso (Felicita Jones) in jo združi z Cassianom Andorjem (Diego Luna) in skupino nenavadnih junakov, da bi ukradli načrte za Zvezdo smrti, najbolj uničevalnega orožja Imperija.
 
 
 
Zgodba filma je postavljena pred dogajanjem originalnega filma Vojna zvezd: Novo upanje (Star Wars: Episode IV - A New Hope). V originalnem filmu tako lahko opazimo fotografijo glavnih junakov Rogue One, ki stojijo pred templjem Yavin IV.
 
Film prihaja v kinematografe 16. decembra.

Z istimi dogodki se ukvarja tudi knjiga Catalyst: A Rogue One Novel (Amazon, Bookdepository). Gre za preddel prihajajočega filma Rogue One in se prav tako dogaja pred dogodki v filmu Vojna zvezd: Novo upanje. V Ameriki knjiga izide 14. novembra.Trailerji in več o filmu na Bookovniku za dobro obveščene.
Serija, ki spominja na najboljše iz 80ih let prejšnjega stoletja.
Netflix je spet zadel v polno. Po nekaterih informacijah je serijo Stranger Things, ki je pred kratkim prišla na Netflix, zavrnilo 13 televizijskih hiš. Netflix pa je zaupal bratoma Duffer in skupaj so ustvarili hit.
Stranger Things je serija, ki igra na karto nostalgije po 80ih in na karto domačnosti oz. na stvari, ki so nam znane.
Premisa nadaljevanke ni nič novega. Na začetku serije, se 12 letni Will Byers s kolesom pozno zvečer vrača domov, ko nenadoma za sabo sliši lomastenje. Pred neznanim zbeži v domačo hišo in iz hiše v lopo, kjer ga neznano zlo dohiti in ga posesa v neznano.
Willova mati Joyce  ki jo igra Winona Ryder, ne verjame, da je njen sin mrtev, kot to verjame večina ljudi, ampak verjame, da je živ. To začne verjeti predvsem po tem, ko se v njenem domovanju začnejo dogajati nenavadne stvari in ko tudi sama vidi zlo za katerega verjame, da je vzelo Willa.
Joyce tako poskuša na vse načine najti svojega sina Willa, pri tem pa začne zanemarjati svojega starejšega sina Jonathana, ki na svoj, na začetku malce čudaški, način tudi poskuša najti Willa.
Willa prav tako iščejo njegovi trije najboljši prijatelji Mike, Dustin in Lucas, ki pri svojem iskanju naletijo na čudaško dekle njihove starosti, ki ji dajo ime Eleven.
Zgodba Eleven je drug veja dogajanje v nadaljevanki. Obe veji zgodbe pa sta na skrivnosten način povezani z vojaškim laboratorijem  v bližini mesteca Hawkes.

Nadaljevanka se začne z zelo lepo retro špico z velikim rdečim fontom in gledalcu je takoj jasno, da se bo zgodba dogajala v 1980ih. Soundtrack celotne serije je najboljše iz osemdesetih in prav posebno vlogo v filmu igra pesem Should I Stay Or Should I Go britanskih punkerjev The Clash.
Gledalcu, ki je odraščal v osemdesetih, bo takoj jasno, da sta brata Matt in Ross Duffer navdih za zgodbo črpala v knjigah Stephena Kinga in filmih Stevena Spielberga.
Takoj na začetku serije mlada četverica igra zelo napeto kampanjo znamenite igre Dungeons & Dragons, kar je namig na najbolj simpatičnega vesoljčka, E.T.-ja. Tudi na začetku tega filma otroci igrajo Dungeons & Dragons.
Neznano zlo, ki preti prebivalcem Hawkesa, je poklon zlu v romanu It pisatelja Stephena Kinga, kjer je zlo upodobljeno kot grozljiv klovn Pennywise.
V enem od prizorov vidimo četverico otrok, ki se odpravijo iskat Willa, kako hodijo po železniških tračnicah, kar so prav tako počeli otroci v filmu Stand By Me, posnetem po zgodbi Stephena Kinga z naslovom The Body.
Nadaljevanka ima zanimivo, čeprav že velikokrat videno, zgodbo, dobre like s katerimi se (tako kot v vseh romanih Stephena Kinga in filmih Stevena Spielberga) z lahkoto poistovetimo in pa predvsem svet, ki je hkrati tako domač in že tako daleč od nas.
Več o nadaljevanki najdete na Bookovniku za dobro obveščene!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kategorije
Povezave
Zadnji komentarji
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5Št. registriranih uporabnikov: 188194
Forum avtorjev: 15872 Forum teme: 34425 // Odgovorov: 1873434
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 86492 // Komentarjev: 1239697
Avtorji fotografij: 26202 // Slik: 221770 // Videov: 18357
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "