MOLITEV BOGU
RIMO KATOLIŠKA MOLITEV JE PREVARA
Ne strinjam se. Molitev OČE NAŠ je izraz pravega čaščenja Boga.
Se strinjam. Kdor žel moliti naj dobi drug tekst.
Ne vem.
.
Poskus analize teksta, ki ga stoletja žebrajo milijoni po nareku kurije RIMO katoliške cerkve, ki je naslednica RIMSKEGA cesarstva. Ideologija RKC kurije se uresničuje na prikrite načine. Samo spomnite se izreka PSI LAJAJO, KARAVANA GRE DALJE. Rezultati te »karavane« so očitni.


RKC je edina inštitucija, ki v RS deluje po vzporednem pravnem sistemu, je najbogatejši del "civilne družbe" in ravno iz naslova bogastva ne plačuje davkov, obratno, zato dobiva še večmilijonske evrske mesečne proračunske prejemke.
To pa še ne boli najbolj, najbolj boli dejstvo, da ima besedo pri razlaganju splošnih vrednot, a po stoletju njenega BLEBETANJA smo prišli v obdobje vrednostnega KAOSA in splošnega razpadanja VERJETIJ v: DRUŽINO, DOM, LJUBEZEN ipd...
Neoliberalci in KORPORATIVNI kapitalizem si ne bi mogli izmisliti boljšega partnerja in podpornika svojega delovanja kot je RKC kurija. Ta sicer deluje prikrito v smer razpadanja vrednot, toda UČINKOVITO.

p.s.: del slovenske cerkve – tam spodaj - je seveda reven, na ta način ukinjajo vitalne dele verjetja, ki je preveč »poganski«. V temeljih cerkvenih dejavnosti je še vedno veliko »kaplanov« in poštenih, a so nezaželeni, kako podobno strukturi civilne sfere oblasti.
Pa še dve avtorski starejši pesmi, ki sta povezani s tematiko molitve:

V PDF obliki klikni TU


K A Z A L O... UMETNOST

Oddano: 03.01.2017 ob 00:23:10
Zaznamki:
Rimo, katoliška, molitev, je, PREVARA
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 343 | Ocena 3.5 od 13 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Vau... Vladislav, genialno***
Dajana_B
pred 75 tedni
2.
Prispodobo boga bi že zdavnaj morali modernizirati, času primerno.
Kouvran
pred 75 tedni
3.
Meni je tisto: "in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom" že davno prepričalo, da med verniki ni nobenega kristjana, ker ti nikomur ne odpišejo dolga.

Je pa očitno država kristjan!
Vsem tistim, ki so okradli banke, dobili fantastične kredite brez garancije za vračilo, jim je ljubljena država njihov dolg kar odpisala, in namesto njih bankam odplačala dolgove v obliki dokapitalizacije.

Lepo je v naši domovini biti katolik!

Naš Tito
pred 75 tedni
4.
Prijatelj mi je pisal: "molitev je nastala času, ko so bili vsi razen najvišjih cerkvenih predstavnikov.
Torej v tistem času ni bilo znano kako funkcionira narava, ter da bog resnično ne pošilja sonca in vetra, dežja, da ne naštevam. "
_____________
In sem odgovoril:
Blog razkriva del izjemno premišljenih MANIPULACIJ v zasužnjevanje in v norčevanje iz vere same.

Samo brezverci so lahko dobro orodje brezsrčnim plenilcem.


Verni namreč reagira - ZOMBIJI NE, so tiho in molče prenašajo izživljanja in svoje OKOVE.

Alternativna molitev govori Bog je LJUBEZEN, fiziki ta nepojasnjen, a obstoječ pojav imenujejo GRAVITACIJA.

Naši predniki so še kako dobro poznali NARAVO, vedeli so da z mislimi podprtimi s pravičnostjo in hotenji PREMIKAJO družbeni NADJAZ in tako soupravljajo družbo...

RKC je uspela razširiti prepričanje, da so bili naši predniki NEUKI, da naravnih zakonov niso poznali. Uspela je počistiti ostanke dokazov visokih kultur preteklosti. Žal je vse skupaj OBRATNO.

Vsi slovenski zgodovinski osnovnošolski učbeniki civilizacijo ljudi začnejo z okupatorjem - Rimskim cesarstvom. Morda veš kako so zidali kiklopske zidove (tudi več 100 tonske skalne gmote, tesno prilagajoče druga drugi), morda veš zakaj npr. Tutankamonovi meči na sebi še danes nimajo več kot sledi rje? Morda poznaš delovanje in poved Astrolabov in kako so jih naredili (tudi Firbonacijeva matematika je vključena), kako so vedeli npr. za spremljajoče zvezde Siriusa z natančnimi izračuni... in ti "NISO POZNALI NARAVNIH ZAKONOV".
Danes naravnih zakonov ljudje ne poznajo skoraj nič, razen tistih ki planinarijo in se v naravo svojega telesa in izven sebe VŽIVLJAJO - jo DIHAJO.

Smo moč fokusirane MISLI, kot zapisano zgoraj. Torej uporabimo to moč.
_______________
Prijateljici sem na njeno trditev: "Očenaš je molitev, ki je zapisana že v Svetem pismu, torej je ni izumila RKC."
odgovoril: Biblijski teksti Nove zaveze so PRIREJENI. Pontifeks maksimus - rimski cesar je predstavljal udi duhovno nadoblast, dovolil samo molitve, ki so bile ustrezne podrejanju t.im. POGANOV, za kar so šteli tudi JEZUSA.
Kot veš so dopustili prve tekste, o dogodkih uničevanja KRŠČANSTVA, šele po letu 70 novega štetja, ko so ljudje, ki so sebe označevali z VOLKOM požgali Jeruzalem in iztrebili nosilce varovanja izročil KRŠČANSTVA - tamkajšnje ZELOTE.
Kot veš je rimski škof - prikriti predstavnik rimskih oblasti Irenej 100 let kasneje prepovedal več kot 22 biblij. Nove zaveze ipd. Irenej je še danes priznan kot svetnik katoliške in pravoslavne cerkve. Njegov praznik je na 28 junij. Podobno je svetnik (do pred kratkim) tudi Longinus, ki je v visečega Jezusa zapičil sulico...
Še danes so ti (apokrifni) spisi več in manj neznani.
Vladislav Stres
pred 75 tedni
5.
Trije veliki znanstveniki : Galileo Galielei, Isaack Newton in Albert Einstein se v grobu obračajo
(na srečo ni potresa) ko berejo kaj naj bi bila gravitacija.
Saj človek ne more verjeti !
cinik
pred 75 tedni
6.
Zanima me, kaj je z besedo moliti.
Ali je to hrvaški moliti = prositi ?
Če je, zakaj nimamo svoje besede ?
HALOZAN2
pred 75 tedni
7.
Vsak naj moli kakor hoče,oče naš in krščanstvo nasploh pa nimata z Rimokatoliško cerkvijo nobene veze.
ponosnikmet
pred 75 tedni
8.
Cinik. Gravitacijske enotne gravitacijske teorije polja ni, je nekako neulovljiva. , Podobno kot gibalo odnosov med živimi bitji - ljubezen. Je in odločujoče vpliva na naše medsebojne odnose, a se je ne da dobro definirati.
Tako se na temo gravitacije pojavljajo čudna vprašanja npr.: Zakaj gravitacija potuje hitreje od svetlobe? in še bolj čudni odgovori, ki se naslanjajo na teoremske izpeljave in ne na dejstva: "Moderna fizika opisuje gravitacijo s pomočjo splošne teorije relativnosti, pri kateri je gravitacija posledica ukrivljenja prostor-časa. Prej je bilo navedeno, da je gravitacijska sila vedno privlačna, vendar to ne drži... "Vir

Članek MOLITEV BOGU pa ni namenjen tej temi, ampak primernosti molitve Oče naš in o možnih zavajajočih ozadjih - negativnem programiranju izvajalcev te molitve. Molitev je lepa slovenska beseda, ki jo porabljajo in različno uporabljajo še kakšni drugi narodi. Ponosni smo lahko na lepoto slovenskega jezika, ki pojem moliti uporablja v vsebinsko izvirnem pomenu, saj nas fonološko asocira k harmoniji, lepoti, nujni celovitosti in lastni aktivnosti ITI.
Vladislav Stres
pred 75 tedni
9.
Sem rabila kar en dan za odločitev, da se pri tebi oglasim... Zmotilo pa me je operiranje s poznano GRAVITACIJO od nekaterih konkretnih avtoritet. Tudi ti se tu obračaš po vetru :)))))
Moj duhovni učitelj je povedal, da tem našim preljubim znanstvenikom večinoma ni nič jasno glede 'gravitacije', ker so pretirani MATERIALISTI in ne vidijo dalj od svojega nosu. Tako kot pri elektro-magnetizmu tudi tu obstaja par z nasprotnim predznakom, to je antigravitacija (impulz stran od duhovnega jedra) - gravitacija (impulz k jedtru, nazaj v Center... kjer domuje čista Zavest, t.j. Ljubezen)... njuno rezultanto vektorjev z nasprotnima predznakoma, pa imen. kar gravitacija... privlačnost in odbojnost hkrati in se prvotni impulz giblje v špirali... Vzhodnjaki jo imenujejo Jin energija, antigravitacijo pa Jang, ker je to premočrtno gibanje (jasen namen za duhovneže ;) ).
Noben od tistih treh fizikov se ne bo v grobu obrnil, ker so že presegli zemsko razmišljanje :)))))
Zzzzzz
pred 75 tedni
10.
@ 8 Vladislav...

Napisal si: Tako se na temo gravitacije pojavljajo čudna vprašanja npr.: Zakaj gravitacija potuje hitreje od svetlobe?

Kdo postavlja ne samo čudno, prej bebavo vprašanje o potovanju gravitacije ???
Pa še mimogrede: gravitacijsko polje o katerem je govora v linku ni mišljeno kako polje po katerem bi lahko
ril s traktorji ali kombajni .

Pa še v povezavi s brihtno "ugotovitvijo" Zzzzzz kako znanstvenikom ni nič jasno in ne vidijo dlje od svojega
nosu.
Ti znanstveniki so znali poslati sondo celo na komet (ki je priletel nekje iz vesolja) in so kljub vsemu znali
izračunati dokaj točno gravitacijo , da se sonda ni razletela na površini.
Morda pa je sonda pripeljala gravitacijo z zemlje in to s hitrostjo večjo od svetlobe ??? Eh...
Kakšne človek ne prebere !!! :-((((
cinik
pred 75 tedni
11.
Zzzzz
Hvala za dopolnitev. Tematika je zapletena in sem se jo z izognitvijo teme sile razvezovanja "antigravitacije" hotel vsaj malo poenostaviti. Tema je namreč Bog in predvsem MOLITEV Bogu...
Znanstveniki marsikaj zmorejo in vsa čast za njihove izračune ipd.
Zzzzz kot vem govori o vsebinskih logičnih ozadjih pojmov, ki se jim znanost, ki slabo vsebinsko vidi približuje z izvedenimi izračuni. Ker pa se vse bolj oddaljujejo od vsebine tega kar proučujejo postajajo za Človeštvo in naš razvoj vse bolj NEVARNI. Meja med duhovnostjo in materializmom naj bo čim manj vsaj na način da si vzamemo "5 minut na teden" da jih presežemo. Do popolne enosti verjetno sicer ne bo "nikoli" prišlo, samo razdalje skrajšajmo, saj so kot rečeno postale nevarne.
Torej malce strpnosti iz naslova zornih kotov ne bi škodilo.
Vladislav Stres
pred 75 tedni
12.
Nekje sem zasledil, da je ta molitev stara vsaj 4.000 let.
Ogard
pred 75 tedni
13.
Molitev RKC, ki jo pridigajo tudi na pogrebni slovesnostih večine ateistov in ne samo pripadnikom lože imenovane RKC, je prirejena, tako da je mnogo mlajša kot trdiš Ogard.
Podobne molitve pa so kot vem še bistveno starejše.
VERA - vedeti za RA (za SONCE, za SMISEL...) je kot kaže že od PRADAVNINE.
Vladislav Stres
pred 75 tedni
14.
Marijan Gerdej NAPADE SATANA

Pred leti sva se pogovarjala. Marijan je sicer diplomiran teolog, ki pa je svojo diplomo vrnil cerkvi, ker je spoznal da ZAVAJA.
14.4. 2017 je na spletišču Zamisli objavil tehten članek z naslovom:
KAKŠEN OČENAŠ MOLITE: JEZUSOVEGA IN BOŽJEGA ALI SATANSKEGA IN BOGOKLETNEGA?
____

Marijan Gerdej je napadel verski prijem žebranja, mantranja:

"ne vpelji nas v skušnjavo ."

Hvala bogu, da smo v skušnjavah, saj se ravno preko njih najbolje ugotovi, kaj dejansko sploh smo.

Satan je tako gonilo razvoja.

Torej bi se moralo mantranje glasiti:

"Vpelji nas v skušnjave,

a mi bodo šli skozi njih in ohranili notranjo čistost.

DUŠA/notranji JAZ mi namreč pomeni vse in skozi njega gledam v svet in preko tega sem del velike ENOSTI.

Saj ne spoštujem samo sebe ampak vse, ki so komaj zaznavni del vesoljnega OBČESTVA.
Svet je svét in svetóst.
A zanikovalci tega naj se zdrobijo drug ob drugem."

avtor: Vladislav StresVladislav Stres
pred 61 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1Št. registriranih uporabnikov: 183565
Forum avtorjev: 15868 Forum teme: 34414 // Odgovorov: 1872273
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 86270 // Komentarjev: 1237819
Avtorji fotografij: 26126 // Slik: 221231 // Videov: 18398 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "