Zakaj je sredina najmanj priljubljena? Tako v politiki kot v drugih področjih je kdaj potrebno narediti kompromis. Drugi tir in Magma ne bi bili težavi, če bi politiki malo popustili in naredili kompromis.

Tako leva, kot desna se trmasto oklepa svojega mnenja in ne popusti niti za milimeter, tudi takrat, ko ima opozicija pametne pomisleke. Zakaj imamo parlament, če na slepo sprejmejo vsako neumnost?

Nobena stranka nima 100% vse prav. Včasih je pač treba priznati, da si zaj**** in rešiti kar je možno. Včasih se mi zdi, da bi bilo najbolje omejiti mandat na 2 leti, ker oblast je res mamilo za nekatere ljudi.
24. september 2017 | Zaznamki: politika | Komentarji (3)
Zadnje čase bi vsi radi bili zatirani in posebni. Predstavniki drugih ras so zatirani ker niso beli, ženske ker niso moški in lgbt ker niso enakopravni. Torej kaj narediti če nisi predstavnik manjšin? Ali postaneš feministka ali pa si samo-diagnosticiraš duševno bolezen.

Prva skupina vpije kako jih moški zatirajo in druga je zatirana ker ima duševno bolezen. Da ne bo pomote; depresija, anksioznost in druge bolezni so resnične in imajo lahko hude posledice. Ampak potem se najde cvetlica, ki na googlu prebere definicijo depresije in začne razlagat da ima depresijo.

Depresijo in ostale duševne bolezni lahko diagnosticira le strokovnjak. Res je, da psihiatri niso popolni in občasno naredijo napako. Ampak če mi greš razlagat, da imaš duševno bolezen brez diagnoze strokovnjaka te ne morem jemati resno.
9. september 2017 | Zaznamki: duševne bolezni | Komentarji (3)
Se še spomnite dni ko so obstajale ni bilo milijon spolnih usmeritev in spolov?

Osebno mislim da sjw ne dela usluge lgbt skupnosti. S tem samo zgubljamo kredibilnost.

Da ne bom mlatila mrtvega konja, bom utnihnila in samo pustila sezneme vseh novodobnih spolov, zaimkov in spolnih usmeritev.

Viri:
- https://ageofshitlords.com/complete-list
-of-all-tumblr-sexualities-so-far
- http://thepbhscloset.weebly.com/a-list-o
f-genders--sexualities-and-their-definit
ions.html
- https://ageofshitlords.com/list-of-all-t
umblr-genders-so-far
- http://askanonbinary.tumblr.com/pronouns
5. september 2017 | Zaznamki: lgbt swj | Komentarji (15)
Če ne veste o komu govorim uporabite google ali si oglejte posnetek njegove oddaje na rtv-ju včeraj zvečer na drugem programu in boste hitro dojeli bistvo.

Najprej naj povem, da nimam nič proti tipu. Ponavadi živim po načelu živi in pusti živeti, motijo me samo njegove metode in moja kritika ni mišljena osebno.

Prvič sem videla tipa ko je moja družina gledala oddajo v dveh delih naslovljena Apokalipsa nekaj tednov nazaj. Če niste gledali brez skrbi, bom sproti razložila.

V tej oddaji Darren poskuša pripraviti mladega moškega pripraviti do tega, da neha tratiti svoje življenje.

Ok, sicer se cilj zdi plemenit ampak že na začetku imam probleme s tem, ker njegova družina sodeluje pri vdoru v njegovo zasebnost. Strokovnjak mu namreč vdre v telefon in naloži lažne novice o koncu sveta. Prebrskajo mu tudi osebne lastnine v upanju da se naučijo več o njemu. Če bi to naredila moja družina, bi po epizodi brali v črni kroniki o brutalnem umoru moje družine.
Gremo naprej. Moškega (pozabila sem njegovo ime) s pomočjo pirotehnike prepričajo v padec meteroitov in ga nato spravijo v trans. Zbudi se naslednji dan in v "novicah" vidi da je padel meteorit in da je zombiji obstajajo. Ugotovi tudi da je njegova družina varna.

Preskočimo na konec ko je nazaj z družino. Tip je videti vesel ampak ali so dejanje Derrena Browna etična?

Tukaj gre za veliko invazijo v zasebnost in pranje možganov.
Spet, nič nimam proti njemu opažam pa da njegove tehnike niso najbolj etične.
25. julij 2017 | Zaznamki: etika | Komentarji (4)
Da ne bo pomote običajno imam rada pozornost; žensko in moško ;) občasno pa je ta pozornost nezaželena.

Recimo nek tip, ki je namanj 15 starejši od mene. Zaradi varstva osebnih podatkov mu recimo Blaž. Nekoč sem ga že enkrat zavrnila (rekla sem mu da imam fanta) in mislila sem da je tu zgodba končana. Pa ni bila. Danes sem spet naletela nanj in me je ponovno osvajal medtem ko sem mu jaz z vljudnim nasmeškom dala kup izgovorov.

Kako naj mu dopovem, da nima šans? Nočem biti nesramna po nepotrebnem ampak tip ne dojame mojih namigov. Resno razmišljam da bi mu rekla da sem lezbijka. Nasvet?
20. april 2017 | Zaznamki: moški | Komentarji (16)
Zakaj se tako radi mučimo, ko pride do tragičnih dogodkov?

Vzemimo primer očeta, ki je ubil sebe in sina. Kdo je tu the bad guy? Pade odgovornost na CSD, okolico ali očeta?

Medtem, ko se strinjam, da je potrebno pomagati ljudem v stiski se ne morem strinjati s tezo, da sta okolica in CSD odgovorna, če posamenik nato zagreši zločin.

@igorspreizer je spesnil skupaj blog, ki odgovornost prenaša na okolico. Mimogrede poslovilno pismo je že dokaz o namenu. Če bi to naredil v efektu ne bi imel časa pisati.

Kot sem napisala v kometarjih, razumem stisko in razumem kako je, če ima nekdo od bližnjih posebne potrebe. Sama izhajam iz takšne družine.

Ampak ne glede na to kako hudo je, kako se prebijaš skozi, nasilje ni nikoli rešitev. Najlažje je vseh "odrešiti muk". Pridejo časi, ko postane ta možnost zelo privlačna. Ampak to ni nikoli rešitev.

Tako končna odgovornost pade na očeta. Ker ne glede na to v kakšni okolici živiš je dolžnost starša da otroka zaščiti.

Okolica in CSD lahko olajšata življenje ali še bolj zagrenita. Niso pa odgovorni za dejanja posameznika. Vsi imamo probleme. Samomor in umor ni reštev za nobenega izmed njih.
5. april 2017 | Komentarji (20)
1 2 3
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4Št. registriranih uporabnikov: 165244
Forum avtorjev: 15851 Forum teme: 34328 // Odgovorov: 1866182
Blog avtorjev: 3568 // Blogov: 84895 // Komentarjev: 1220885
Avtorji fotografij: 25516 // Slik: 217407 // Videov: 19273 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "