Boste tudi VI kaj podobnega (so)ORGANIZIRALI?
Priskočimo zraven.
Nekaj dogodkov smo že organizirali.
A brez VAS ne pridemo daleč. In prav je tako, da brez splošnega upora številnih ne moremo / ne zaslužimo da živimo v NORMALNI DRŽAVI državljanov.
Edino kar si napol zazombirani zaslužimo je tak ali drugačen "razsvetljeni" DIKTATOR - torej LUTKA - cepec, ki na novo uniči še tistega malo smiselnega kar "poganja" iz zemlje.
___
ZBOR ZA REPUBLIKO
[VABILO] Prva izmed okroglih miz v okviru simpozija
"Kako končati tranzicijo in vzpostaviti demokracijo?"
Sreda, 21. februar 2018, Muzej VSO, Cankarjeva 11, Ljubljana ob 17:00. Vljudno vabljeni!
___
Vladislav Stres: Tranzicijo je treba končati z odvzemom nezakonito pridobljenega premoženja, začenši z MILIJARDAMI V DAVČNIH OAZAH.
Ta projekt ostane samo na ustnicah poštenih / nepoštenih predavateljev.
Tranzicija se dejansko konča z vzpostavitvijo pravne države, ki zagotovi večrazedno družbo.
Predavateljev kot je razvidno iz vabila ne bo zanimalo:
- neustavnost Zakona o volitvah in s tem volitev do sedaj,
- neustavnost obstanka RTV SLO kot naddržavne inštitucije ki edina sme prejemati denar, ki je kot prispevek namenjen skupnemu informacijskemu javnemu servisu državljanov,
- neustavnost razpolaganja s skupnim premoženjem brez soglasja državljanov RS...

___
31.1.2018 je bil v veliki dvorani Svetovnega Slovenskega kongresa posvet: "PRESEGAJMO DELITVE, povezujemo se za vrednote skupnega", na katerem so sodelovali:
dr. Jože Duhovnik, Andrej Šiško, Marjan Poljšak, Peter Glob.
Kot uvodničar je bil predviden tudi dr. Andrej Umek, ki sedaj otvarja ta posvet Zbora za republiko: "Kako končati tranzicijo in vzpostaviti demokracijo?"
Zaradi zadržanosti - sestanka ob podobni uri se je spoštovani dr. Andrej Umek opravičil in dejal da morda pride z zamudo.
Kaj dela v navezi z Dimitrij Ruplom ve samo "LUBI BOG" in njegov najljubši angel...

Kot rečeno iz vabila z naslovom:
IZ STARIH ZABLOD V BLAGINJO ZA VSE
- Uspešno gospodarstvo za višji življenjski standard
- Je naš varnostno-obrambni sistem res mogoče izboljšati zgolj z višjimi sredstvi?
- Stara garda, Velika generacija in najnovejši razred
- Edinost, sreča, sprava k nam naj nazaj se vrnejo
je žal razvidna nestrokovnost postavljanja izhodiščnih tem, saj teme ne omogočajo temeljnega dejanskega uvajanja demokracije, poštenosti in pravnosti v državo Slovenijo.


Vir slikePosvet PRESEGAJMO DELITVE, povezujemo se za vrednote skupnega je zahteval tudi spodnje razmisleke, ki pa se bodo natančneje obravnavali v nadaljevanju pisne ipd korespondence:

MODEL ZDRUŽITVE DVEH LASTNINSKIH SISTEMOVPresegajmo delitve 1 del 31.1.2018 - YouTube

AXJ Presegajmo delitve 2.del 31.1.2018

AXJ Presegajmo delitve 3.del 31.1.2018VTA MREŽA
19. februar 2018 | Zaznamki: Zbor, za, REPUBLIKO, pink, -, ponk, JANŠA, KUČAN | Komentarji (0)
Nujno potrebujemo prostor srečevanja, izmenjave informacij ter kulture, ki je dostopen kot javno dobro v središču Ljubljane.

OD TEH IN VSEH DRUGIH ODLOČEVALCEV (VLADE) ZAHTEVAMO, DA SE SSK NAMENI VEČ DENARJA in da ostanejo v prostorih v katerih so.

Prosim podpiši PETICIJO V PODPORO SLOVENSKEMU SVETOVNEMU KONGRESU IN PROTI SELITVI SSK NA SLABŠE
Kako uničiš še tisto malo kar imamo? Kultura sporazumevanja, javne predstavitve, okrogla omizja, tiskovne ipd konference, posveti... so možni v za to primernih prostorih Svetovnega Slovenskega Kongresa (SSK). V njem sem tudi sam imel cca 4 predavanja. Prijazni, širokogrudni upravljalci. Lahko bi bilo sicer bolje, a se trudijo.

Prostor - DVORANA SSK omogoča, da se naenkrat sreča tudi par 100 oseb. V SSKju imajo na razpolago imajo več prostorov v izmeri 800m2, predvideni novi prostori so več kot 2 x manjši in merijo cca približno 390m2. SSK je na Cankarjevi 1, ki je v samem središču Ljubljane, neposredno blizu Parlamenta, Ustavnega sodišča, Pošte, Banke Slovenije… se pisatelj Ivan Cankar obrača v grobu, saj stavbo poimenovano po njem prevzemajo finančne in bančne inštitucije, Banka Slovenije je res "dobra" zamenjava za KULTURO.
Stavbo na Cankarjevi 1 v Ljubljani oblastniki namreč nameravajo oddati Banki Slovenije:
- inštituciji, ki pozablja dati podatke v javnost, niti kriminalistom jih ne da,
- inštituciji, ki je pomagala pri prenosu slovenskega kapitala v davčne oaze (že cca 75 milijard),
- inštituciji, ki bi jo morali natančno pregledati kriminalisti in pozapreti odgovorne, torej najverjetneje kar celotno vodstvo.


A trenutno stanje je obratno. Med sedanjo predimenzionirano stavbo sedeža Banke Slovenije na Slovenski 35 in Cankarjevo 1 oblastniki načrtujejo izgradnjo zračnega mostu. Na Cankarjevi 1 bi po novem bili reprezentančni prostori Banke Slovenije… Omenim da so npr. plače predsednika države, vlade in parlamenta omejene na 65. plačni razred (dobrih 3000 neto evrov/mesec). Nad... nad ljudje - vodstvo in uslužbenci Banke Slovenije te omejitve nimajo. Da ne govorimo še o obplačnih BONUSIH. Zoran Janković in podobni tiči so ji namenili povsem neprimerne prostore bivše občine Bežigrad na Linhartovi 13... Sicer se skrivajo izza oseb in inštitucij, ki o tem ne odločajo, ampak dogovorjeno ob kavicah, samo izpeljejo npr. v tem primeru Ministrstvo za javno upravo RS.

V katero LUKNJO SE SKRIJEJO: Tone Peršak - minister za Kulturo, predsednik Vlade Miro Cerar, minister Boris Koprivnikar..."Enkrat bomo pomagali levim drugič desnim, samo tako bomo ZLOMILI DELITVE."


Vladislav Stres
Gibanje za prenovo Slovenije

____
Boris Pleskovič, predsednik SSK
dr. Edvard Kobal, predsednik SK SSK

Na Vas se obračam s prošnjo za pismo podpore s katerim bi lahko obdržali prostore na Cankarjevi 1. Vlada RS, natančneje Ministrstvo za javno upravo, ki je po novem skrbnik pogodb in upravitelj prostorov na Cankarjevi 1, namerava preseliti vsa društva s tega naslova (Svetovni slovenski kongres, Slovensko konferenco SSK, Slovensko izseljensko matico, Društvo za združene narode za Slovenijo in Slovensko društvo za mednarodne odnose) preseli na Linhartovo 13, kjer pa so prostori precej manjši (predvideni novi prostori za vse organizacije bi bili veliki približno 390m2, medtem ko imajo sedaj ta društva na razpolago več kot 800m2) in povsem neprimerni za opravljanje tovrstne dejavnosti. Poleg tega bi tudi odmik iz centra Ljubljane pomenil otežen dostop do teh prostorov. Prosimo Vas, da v imenu Vaše organizacije pripravite pismo podpore s katerim je potrebno SSK zagotoviti prostore v podobnem obsegu in v centru mesta. S temi pismi bomo potem pri ministru Koprivnikarju lahko dokazovali utemeljenost naših argumentov. Sestanek z ministrom je predviden v prvem tednu februarja, zato Vas prosim, da pisma podpore pošljete najkasneje do 31. januarja. Vem, da je rok kratek, a je stvar resnično nujne narave in v primeru, da pride do selitve, lahko to oteži tudi delovanje Vaše organizacije, saj bodo prostori na Cankarjevi 1 v lasti Banke Slovenije in v njih ne bo mogoče izvajati sestankov, predstavitev ali drugih srečanj. Z lepimi pozdravi,

dr. Boris Pleskovič, predsednik SSK
dr. Edvard Kobal, predsednik SK SSK
___
Prosim podpiši PETICIJO V PODPORO SLOVENSKEMU SVETOVNEMU KONGRESU IN PROTI SELITVI SSK NA SLABŠE
28. januar 2018 | Komentarji (1)
ODPRTO PISMO
Slovenski javnosti in gospodarstvu,
Vladi Republike Slovenije,
Evropski komisiji
in medijem


Spoštovani državljani in državljanke Slovenije, spoštovani oblastniki!

Nastopil je čas, ki zahteva streznitev nas vseh. Državljani in državljanke, delavci in delavke, ustvarjalci dodanih vrednosti in vsi tisti, ki imajo v tem trenutku še vzvode oblasti, delujejo proti našemu nacionalnemu bogastvu in ustvarjanju.
Če smo se že pred leti nasedli podatkom za naložbo v TEŠ 6 in na ta način držali svečo eni od najbolj zgrešenih naložb v državi, bodimo trezni vsaj zdaj, ko vladna garnitura poklanja, verjetno za solidne provizije, dobršen kos že tako kratke morske obale Madžarom. SDH je kot podaljšana roka vlade Mirka Cerarja pred tedni speljal krasen manever, ki se ga ni zavedel še skoraj nihče.
Hkrati, ko so si člani nadzornega sveta Luke Koper povečali svoje honorarje in to odločitev utemeljili z njenim dobrim poslovanjem, so odstavili njeno upravo z argumentom, da so poslovni rezultati preslabi.
V Sloveniji je nevideno licemerstvo te dni začelo dobivati svoj pravi obraz.

Edina javno videna poslovna odločitev novega poslovodstva Luke Koper doslej je – napad na sindikaliste. Vladni kimavci so torej takoj razkrili svoje karte in začeli obračunavati s sindikalnimi predstavniki. In to na dan, ko je bila v Sloveniji madžarska delegacija, da bi uskladila še zadnje podrobnosti skritega prevzema velikega dela slovenske obale pod pretvezo financiranja drugega tira, verjetno za solidne provizije.

Vlada skriva dokumente, ki se nanašajo na mednarodne pogodbe z Madžari, vezane na drugi tir. Obšla je predpisano odločanje o mednarodnih pogodbah za gradnjo prometne infrastrukture.
Skrivanja finančno in gospodarsko najbolj občutljivih informacij so nam znana še iz časov gradnje Bloka 6, ki je bil preplačan tudi z visokimi podkupninami vpletenih. Bomo še enkrat priča enakim lumparijam in oškodovanju ljudstva in države Slovenije?
Ne smemo nasesti nedopustnemu in kaznivemu ustrahovanju sindikalistov in delavcev Luke Koper, na čelu z Mladenom Jovičićem.
Nedopustno je kakršno koli delovanje kogar koli v smeri predaje Luke Koper tujcem in predstavlja veleizdajo slovenskega ljudstva in države Slovenije; tako dejanje lahko štejemo za okupacijo. Ne smemo dopustiti, da bi neoliberalni državni uradniki in tuji kapitalisti izvedli rop, po katerem si ne bodo opomogle niti naše bodoče generacije.
Res je, da moramo Luko Koper v bodoče razvijati v soglasju z lokalnim prebivalstvom in uporabiti moramo najučinkovitejše, tehnološko napredne organizacijske sheme ustvarjanja novih dodanih vrednosti in varovanja okolja.

Zato zahtevamo:
- takojšnje razkritje vsebine tajnih pogajanj z Madžarsko o vstopu njenega kapitala na slovensko ozemlje in Obalo,
- finančno konstrukcijo izgradnje drugega tira, ki ga lahko zgradi Slovenija s ponujeno pomočjo iz EU,
- takojšnje prenehanje šikaniranja predstavnikov delavcev in sindikatov v Luki Koper ter urediti položaj najemnih delavcev,
- vzpostavitev sistema vodenja v Luki Koper, temelječega na strokovnih kompetencah in transparentnem imenovanju nadzornega sveta in uprave brez kravjih kupčij.

Sloga

Janko Veber, predsednik
Ljubljana, Koper, 24. januarja 2018


P.S.: Poudarki v ODPRTEM PISMU so narejeni s strani VTA
__________

K A Z A L O
25. januar 2018 | Zaznamki: EU komisija, Vlada RS, Janko Veber, Luka KOPER | Komentarji (1)

Miroslav Slana - Miros: "Izgubili smo našo južno mejo zato ker vse do danes ni bilo politične volje, da se zadeva uredi, niti ob osvoboditvi, niti ob osamosvojitvi 1991.
In zakaj je tako? Zato ker so nekateri tudi današnji liderji sveto malikovali nekatere liderje glavne politike. Na Hrvaškem je bil to Krajačič, pri nas Maček, Tomšičeva pa še kdo…

ARBITRAŽA skuša doseči to da bi se meja potegnila v Piranskem zalivu. Od kod ljubi Bogec. Meja je bila vedno na Mirni. Nikoli ni bila Hrvaška.
Ko sem zbral vsaj za 900 strani resnih eseističnih vsebin, sem prav za prav videl, da me vsi zavajajo. Zato sem se vrnil nazaj na južno mejo in ugotovil naslednje. Prvi, ki so delovali zoper to česar sem se lotil, torej za prikrivanje informacij o južni meji, so bili pripadniki Udbe. Ti so odtujevali podatke, ki sem jih pridobil, jih izgubljali. A jaz sem raziskovanja nadaljeval in ugotovil sem da bi morala biti Arbitraža postavljena na reko Mirno. Potem bi bila ta arbitraža smiselna. To kar pa je sedaj v Piranskem zalivu pa je farsa, nedržavotvorno izigravanje Slovencev in Slovenije in je pravzaprav HUDODELSKO DELO ZOPER DRŽAVO. Tisti vezni členi, ki delujejo zoper to, da bi se odkrila resnica so v bistvu tako nedržavotvorni, da bi jih morali takoj IZLOČITI in na naše vladna in državna mesta postaviti prave Slovence ne oziraje se na to ali so ti levi ali desni (čeprav prave levice niti desnice več nimamo) ki bi bili pošteni Slovenci, ki bi bili sposobni Slovenci in bi te meje končno uredili. Kati mi ne moremo postati Palestina brez svojega ozemlja.
Knjigo dobite TU
Diana C. Letos sem šla na morje k prijateljici, ki ima vikend v Zambratiji. Sliši se kot kakšna vas v Afriki, zato me je zanimalo, od kod to čudno ime. Pa sem našla turistično tablo, na kateri je pisalo, da je bila zemlja, na katerem je kasneje zrasla majhna vas, v socialistični Jugi pa so jo pokupili Slovenci, tako da sem jo krstila za južno "slovenačko more", last plemiča Zambrattija iz Kopra. Ko sem malo razmislila, se je zdelo logično, ko sem pa vprašala domačina, katero mesto jim je najbližje, je rekel Kopar. In ko zdaj gledam te zemljevide... nisem pravnik, ampak nekaj močno smrdi, verjetno po tako imenovanem bratstvu in enotnosti. Ti kraji so polni priseljencev iz notranjosti Hrvaške...

Andrej G: Meja, ki jo je Slovenija 'prinesla' s seboj v kraljevino SHS je potekala po vzhodni strani Istre kot so omenjali gornji komentarji. Do konca druge svetovne vojne in še leta po njej Istra ni bila nikoli Hrvaška

R.R.: Za vse govnarije, pa smo krivi prav mi državljani, ker si nikogar od vseh teh odg. oblastnikov ne upamo poklicati na odgovornost, sankcioniramo, obtožimo in zapremo bando, če je to potrebno!... Res smo teleta, da nam ni para, pravi bedaki!
Ni čudno, da se nam vsi posmehujejo, tudi Hrvati, ki nas kradejo kar naprej in to že od leta 1952, ko so jim takratni oblastniki Kardelj in Dolanc prepustili pol Istre!
Iz leta v leto je našega teritorija manj!..., zakaj!..., ker imamo ves čas na oblasti bedake, postavimo jih tam pa sami, kot smo pred kratkim ponovno Pahorja, ki je zjebal že vsega več kot preveč!..., to smo mi naivni "Slovenceljni"..."

Simon Č:
- meja se je MENDA premaknila neke noči 1956 (?), ko je Bakarić poklical Kardelja, ta pa je brez ugovarjanja flegma pristal na njegovo videnje "pravične meje". Ob tem se zastavlja vprašanje, zakaj nas je Kardelj prodal brez upiranja. Odgovor je MENDA v tem, da je bil Kardelj tako zaverovan v idejo enotne Jugoslavije, da so mu bile republiške meje povsem nepomembne.
- kljub temu dogovoru 1956 (?) je dokazano dejstvo, da naj bi uradna meja med republika obstajala na Mirni vsaj še 1958 in 1960 (oba priložena zemljevida) Ampak !!!! …
- potem se je zgodil 26.12.1990 in 25.6.1991, naši politični predstavniki pa se v teh pol leta vprašanja nerešene meje, ki so jo Hrvati vse od omenjenega nočnega telefonskega pogovora potuhnjeno pomikali od Mirne prosti Piranskemu zalivu, ni nihče lotil, čeprav je hrvaška tiha okupacija že presegala vse razumne mere, saj se ta ni ustavila niti na piranski katastrski meji (op1), ampak takrat nedoločeno že nekje med grebenom (op2) nad zalivom in Dragonjo.
- Kljub temu, da takrat še ni bilo interneta, so nekateri pokončni ljudje našli način, da so našim odgovornim politikom – Peterletu, Kučanu, Drnovšku, zastavili vprašanje, kdaj se bojo končno začeli s Hrvati pogovarjati o meji. Odgovor vseh je bil, da je treba biti do Hrvatov obziren in razumevajoč, zato se bomo o tem z njimi pogovarjali po koncu vojne. Pa se nismo.
- oni pa so že med vojno postavitev ZAČASNIH obmejnih carinskih kontejnerjev spremenili v obliko TRAJNIH objektov !!!!
Naši politiki pa še vedno NIČ !!!! Ne takrat, ne naslednjih 20 let !!!! grumpy emoticon>:( Joras je vsa ta leta ostajal osamljen borec za našo mejo, ob tem pa se mu je posmehovalo še pol Primorcev."

Matjaž K: "Tam okoli leta 1973 sem bil na morju v Savudriji v železničarskem domu, kjer je teta prek sindikata zrihtala apartmaje. V tistih časih so vsi lokalni prebivalci vozili avte s Koprskimi tablicami, v lokalih in trgovinah so govorili Slovensko, po opravkih so hodili v Piran in Koper, zaloge hrane so bile od slovenskih proizvajalcev, pila se je Cockta in lizal sladoled Lučka. Ko smo bili naslednje leto na morju v Novigradu, smo pili Lero in lizali Ledo, očetje pa pili Karlovačko. Kje so sedaj tisti avtohtoni prebivalci, da se ne oglašajo? Če Hrvati trdijo, da je ta zemlja njihova, naj dokažejo s pogodbami, kdaj so jo kupili. Ne razumem tudi odločitve arbitrov. Temelj za določanje meje bi moralo biti lastništvo. Tak temelj, kot pa so hrvaške zemljiške knjige, prirejene in spisane leta 1994 pa ne morejo biti verodostojna listina."

V skladu s sistemom onemogočanja dostopa do ključnih informacij pismo predsednika hrvaške vlade seveda ni javno objavljeno: KLIK za iskanje po spletuK A Z A L O
4. januar 2018 | Komentarji (9)
Delo POSLANCEV je izdelava ZAKONODAJE in skrb da je ta zakonodaja jasna, čim bolj enostavno razumljiva ter vsebinsko skladna z družbeno pogodbo. Obenem morajo skrbeti, da se zakonodaja izvaja.


Tega pri nas v večji meri ne delajo Zakone pišejo samo izjemoma, praviloma jih piše izvršilna oblast - Vlada RS.

Ali je prav, da poslanci postavljajo direktorje, nadzorne odbore … ipd v izvršilni sferi oblasti? Npr. na RTV Slovenija?

Ne ker je to področje izvršilne veje oblasti. kar omogoča oblastno samopašnost. S tem politiko vrivajo v informacijski javni prostor. In zato smo kjer smo. Država, tudi mediji so ugrabljeni s strani elit političnih strank. Preko ugrabljenih medijev usmerjajo javno mnenje in večni politični pink - ponk v katerem vedno izgubi navaden državljan in vse bolj postaja ujetnik Novega svetovnega reda, ki dejansko iz ozadja usmerja te elitistične, perverzne procese.


Sedaj se dogaja nov prenos odločevalske oblasti v RTV Slovenija. Na 40. seji Mandatno volilne komisije so bili postavljeni temelji tega prenosa. Spremembe bodo, ne bo vse negativno, a zopet o delovanju RTV Slovenija ne odločajo plačniki RTV prispevka, še manj novinarska stroka. Poslanci trdijo, da so ta vprašanja politična in se rešujejo politično. Niti sfera civilne družbe niti strokovnosti jih praktično NE ZANIMAJO. O tem ni bilo niti besede med 2,5 urno razpravo komisije, ki je postavila temelje za glasovanje v parlamentu.Parlament njihove odločitve vedno samo POTRDI. PARLAMENT je zgolj prostor prerekanja in besedičenja, ki dejansko v večini primerov ne odloča o ničemer, saj vse ključno dejanski odločevalci (strankokrati) dogovorijo na kavicah in piškotkih pred javnim zasedanjem parlamenta.


NEOGLEDOVANOST RTV SLO arhivskih posnetkov sej delovnih teles DZ RS, kot del strankokratsko tiho dogovorjene cenzure.


.

KONTROLA INFORMACIJ je ključna za obvladovanje javnega mnenja MNOŽIC.
KAJ se je dogajalo na odprtem delu Mandatno volilne komisije DZ RS 10.12.2017 si lahko pogledate tu.


https://youtu.be/R96pd_FkaJM
v posnetku je napaka, posvet ni bil 8.12.2017, ampak 7.12.2017


ZAPOSTAVLJANJE KLJUČNIH PROBLEMATIK in forsiranje športnih dogodkov, ki mašijo praznino poročanja RTV Slovenija. Za šport RTV Slovenja dnevno nameni več ur programa, pa je za razmisleke javnosti povsem nepomemben, za vse ostalo pa zmanjkuje časa.

Več

RTV NAČINI CENZURE - skoraj popolna cenzura poročanja o Ustavni pobudi za oceno ustavnosti Zakona o lastninskem preoblikovanju podjetij v RS.

SPODBUJANJE INFORMACIJSKEGA ZOMBIZMA z reklamami polnimi sublimalnih sporočil programiranja gledalca.


Na RTV še vedno podpirajo rumenizacijo informacij in PONEUMLJANJE MNOŽIC.

Poslanci, morda s posebnim statusom, so v tej komisiji postavljali temelje nove kadrovske prenove na RTV Slovenija, pa tudi v nadzornem odboru družbe, ki obvladuje zadnjih 13. milijard skupnega premoženja. Ta prenova ni nujno slaba, prav gotovo bo prišlo do premikov, a zopet je mimo javnosti in novinarske stroke.


V PARLAMENTU se dogajajo razprave, ki odločajo o naši usodi. Izza parlamentarnih kjer se običajno spušča meglo, pa se dejansko odloča v specializiranih KOMISIJAH.
Te postavljajo temelje vseh odločitev.

Po objavi bloga ugotovim, da povezavi ne delata. Zato ju popravim.
Ogledov te 40. seje je v ranih jutranjih urah 14.12.2017 "že" 59 v trajanju 48 minut od skupaj 2.45 ur posnetka seje.
Seje DZRS na RTV Slovenija, arhiv , 40.seja Mandatno volilne komisije


40. seja Mandatno volilne komisije na spletišču DZ RS
1., 2.


K A Z A L O
13. december 2017 | Zaznamki: ZOPET, UGRABITEV, ALI, PRENOVA, RTV, SLOVENIJA | Komentarji (1)
SE BO NAKDANJA SDK ZOPET VZPOSTAVILA KOT SSD
- SLUŽBA SKUPNEGA DENARNIŠTVA

Nadzor nad našim skupnim premoženjem je slab od ukinitve SDK.
To moramo popraviti in ponovno vzpostaviti SDK.
Neplačevanje prispevkov zaposlenim, nepotrebne svetovalne pogodbe in odtekanje denarja v davčne oaze, so posledice slabega nadzora.
Ta denar potrebujemo za zdravstvo, šolstvo, socialo in naše upokojence.
Če SDK ne bo vzpostavila Cerarjeva vlada, ga bo naslednja.Janko Veber PONOVNO BOMO VZPOSTAVILI SDK
V času novo nastale samostojne države Slovenije se je v času vladanja predsednika vlade Janeza Drnovška leta 1994 preimenovala v Agencijo RS za plačilni promet, nadziranje in informiranje. Minister za finance je bil mag. Mitja Gaspari. Vodilna stranka je bila LDS.
Ta agencija je sprva v celoti prevzela naloge SDK-ja, a že kmalu je bilo ustanovljeno Računsko sodišče Republike Slovenije, ki je prevzelo nadzor nad poslovanjem javnega sektorja.[4] Vendar učinkovitost Agencije Republike Slovenije za plačilni promet, nadziranje in informiranje ni bila primerljiva z SDK-jem, saj ni bilo ustanovljene finančne policije, niti izdelanih pravnih predpisov za vprašanja, kot so kdo, zakaj, kje in kako, sme in mora delati s kapitalom. Leta 1996 je bil velik del nekdanje SDK združen z Republiško upravo za javne prihodke v Davčno upravo Republike Slovenije (DURS).

Naloge, ki jih je poprej opravljal SDK, so bile nato razpršene med Agencijo za plačilni promet , Računsko sodišče in Agencijo za revidiranje, glede davčnega nadzora nad pravnimi osebami pa na DURS.

V zvezi z zgornjim je bilo zastavljeno vprašanje: "Povejte kaj je družbeno, kaj državno in kaj privatno?"

Anton Berlec
Privatno so vse vaše premičnine in nepremičnine, ki ste jih pridobili na zakonit način. Vse drugo je družbena lastnina, ki so jo oblastne strukture brez privoljenja lastnikov tega premoženja samovoljno in nezakonito preoblikovale v državno lastnino, da so omogočile prodajo le te po mizernih cenah v korist tujih korporacij in za lastno korist in korist njihovih družinskih članov ter povezanih prijateljev pri plenjenju.


Zakon razlaga, da so vsi posli, ki izhajajo iz kaznivih dejanj (in protizakonito olastninjene družbene lastnine ali po domače kraja je kaznivo dejanje, ki se preganja po veljavnem zakonu) pravno neveljavni in se mora vzpostaviti ponovno začetno stanje preden se je zgodilo kaznivo dejanje. Torej bi se moralo vse lastništvo, ki je nezakonito prešlo k tujcem in našim tajkunom ponovno vrniti zakonitim lastnikom (vsem državljanom) in izvesti odškodninske tožbe proti vsem, ki so sodelovali pri tem kaznivem dejanju. In povrniti vse kar je bilo odpeljano v davčne oaze (okoli 75 milijard evrov) ter vrniti...

Franc Verk : "Nujno je treba zamenjati generalno direktorico FURS, filozofijo nekaznovanega neplačevanja in onemogočiti politične vplive komu vzeti in komu ne, ter davkarijo vrniti v podobno kondicijo in učinkovitost kot jo je imela nekdanja Služba družbenega knjigovodstva (SDK) V sestavi organov FURS ni finančne policije, ki bi lahko kot edina s prisilo zagotovila pravnost in učinkovitost pobiranja davkov ter sprotno plačevanje davkov in prispevkov za vse zaposlene. Tako pa se marsikaj pobira selektivno oziroma tako kot želijo politični botri iz ozadja. Veliko pove že dejstvo, kako površen in malomaren odnos imata Ministrstvo za finance in FURS do pooblaščenih uradnih oseb FURS, saj že njihove službene izkaznice ne dosegajo izgleda in ugleda izkaznic članov ribiških družin. da ponesrečenega logotipa FURS posebej ne omenjam. NESPOSOBNO za neko resno davkarijo!

FURS ima omejitev stavke, a lahko stavkajo, le korajže nimajo, ker je premalo podpore sindikatov realnega sektorja.«

Matjaž Kampič
SDK brez nadzora financ ni nič. Problem nastane že, ko firma posluje z računom v Avstriji. Še na izvršbo je ne moreš dat.


K A Z A L O
27. november 2017 | Zaznamki: NADZOR, FINANC, V, RS | Komentarji (7)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6Št. registriranih uporabnikov: 172479
Forum avtorjev: 15866 Forum teme: 34379 // Odgovorov: 1870016
Blog avtorjev: 3582 // Blogov: 85752 // Komentarjev: 1233432
Avtorji fotografij: 25836 // Slik: 219792 // Videov: 18660 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "