Če predsednik države česa noče, v medijih tega tudi ni.  Toliko o tem kako politično šibak je. Državna volilna komisija je naredila nekaj hudih napak, a tokrat je odpor proti lutkovnemu gledališču imenovanem VOLITVE V SLOVENIJI močnejši, skupaj so stopili kompetentni, vztrajajo, sledijo mednarodne pritožbe, kazenski pregon in še kaj. Hočemo da volivci dobijo realne informacije, kandidati enake možnosti in volivci volilni sistem, ki bo omogočil upoštevanje zahtev volivcev.

Danes 31.5.2018 so Janko Veber poslanec in predsednik stranke SLOGA, Andrej Magajna (Koordinacija volilne in medijske zakonodaje – KVMZ), Jožef Jarh (Stranka Naprej Slovenija in SED), Vili Kovačič  (Davkoplačevalci se ne damo več) želeli na sestanek k Pahorju, a vrata predsednika so pred njimi ostala zaprta. Pogovoriti so se želeli glede zahteve predsedniku republike da prekliče Odlok o razpisu predčasnih državnozborskih volitev ter Odlok o razpustitvi Državnega zbora. Oba odloka je podpisal in oba podpisa lahko umakne.

Gregor Ferjan pravnik, ki je diplomiral na temo volilnih sistemov (iz Liste Bojana Požarja) je na tiskovni konferenci podprl projekt normalizacije volilne zakonodaje in predstavil svojo ustavno pobudo, ki zadeva problematiko našega volilnega sistema. Borut Pahor pa ni prišel naokrog, niti da bi naredil kakšno smejočo fotografijo. Ne tokrat gre zares in se zato skrije v mišjo luknjo.
Ne da bi se pogovoril s kompetentnimi pobudniki je samo „tvitnil" s stavkom, dvema, da za kaj takega ni pristojen.
Poglejmo ta bla - bla - bla: "Glede vaše pobude za preklic odloka o razpisu predčasnih volitev vas  seznanjam, da mi pravni red kot predsedniku republike ne nalaga niti ne omogoča ugotavljanja kršitev volilne zakonodaje ali človekovih pravic, za kar se sicer zavzemate." Vir: 1., 2. 
A za zahtevami za preklic odloka o volitvah stojijo:
kompetentni pravniki, poslanec in pred časom predsednik DZ RS ter predstavniki še 9 drugih političnih strank in več civilnih združenj.  A predsednik imenovan ljubkovalno "Kralj Instagrama„  vsak pogovor na to temo odklanja. Če pogledamo v časopise, na TV in v medije na sploh, vidimo da o tem razen Voduškove Top TV, ne poroča praktično nihče. No ja drobna novička STA obstaja, novičko STA bo kot kaže povzel Dnevnik… In to bo tudi vse. 
Prvovrstna tema, ki za medije kot da ne obstaja. In če ne vemo, potem ne obstaja niti za nas. Česar ne vemo tega NI!


VTA MREŽA
PRED GORENJE
Gorenje je gospodarski steber, na katerem je Slovenija dolga desetletja gradila svojo gospodarsko identiteto.
Praktično ni gospodinjstva, v katerem ne bi bilo vsaj enega njegovega – našega izdelka.
Že v časih njegovega dosedanjega lastniškega prestrukturiranja smo bili
deležni mnogih svinjarij in še vedno nepojasnjenih deponij.

Načrtovani (večinski) prevzem s strani kitajskega prevzemnika pa pomeni
še zadnji žebelj v krsto, s katero bo Gorenje dokončno pokopano.


Zakaj tako odločno nasprotujemo njegovi prodaji, pa želimo slovenski
javnosti predstaviti na priložnostni novinarski konferenci v sredo, 23. maja 2018...
https://www.facebook.com/janko.veber/pos
ts/1712607095473146

Če KI
TAJCI prevzamejo Gorenje je konec NATEGOVANJA - napajalnik REŽIMA bo ukinjen. V gospodarstvu naj prevladuje gospodarjenje DELA na lastniških razmerjih poštenja in dolgoročnosti kapitala. Spoštovanje KITAJCEM da so prišli prevzeti industrijo Gorenja in s tem vhodna vrata "svilnate poti" na EU trg bele ipd tehnike. Kot veste so nudili rešitev gradnje hitre železniške tudi tovorne
proge  Koper Divača za samo 400 milijonov Eur, res pa je da je ponudba z napako, ker bi to naredili v parih mesecih in bi proga celo kakovostno delovala.

Zelo zanimivo je da so Združeno levico stari kadri prepričali, da jim jedo
«Štrukeljčke« iz roke…
Centrala Kitajcev je na Dunaju in se nanaša na Šanghajsko verzijo, dočim je dosedanje (hrvaško) vodstvo vezano še na igrice manekenke Marine Marini in hrvaške obveščevalne službe.
  Ste vedeli za trditve Marina Tomulića, domnevnega
hrvaškega posrednika pri trgovini z orožjem v času hrvaškega osamosvajanja, o
podkupovanju Janeza Janše in Igorja Bavčarja. In kdo vse ve, da se je Stipe Mesić, preden je postal predsednik predsedstva in vrhovni poveljnik vojske SFRJ  v Muenchnu tajno sestajal z BND (tajno službo Nemčije)
/slovenija/ali-bo-tudi-tokratna-orozarsk
a-afera-odsla-v-pozabo-zgodovine-zgolj-z
-obtozbami/252776

  Preden se je zgodila afera PATRIA se je podjetje Gorenje ukvarjalo tudi s proizvodnjo orožja kot npr. brzostrelke MGV z nefunkcionalnim okroglim saržerjem za municijo, ki po jugoslovanski reviji METAK ni imela slabih ocen.
Proizvodnja in članki o tem orožju je služila za prikrivanje  uvažanja in preprodaje večjih količin orožja
(Singapurske SARS, izraelski: Uziji, Škorpijoni, Heckler & Koch, pištole Tokareev…). Idejni oče finančnih sredstev je bil Ivan Matija Maček, ki je za slovensko osamosvojitev poklonil preko 800 milijonov dolarjev, praktično celo svoje dodatno premoženje v Švici. Partijska zahvala je znana, saj so ga ob koncu življenja kolektivno obtožili z vsemi SVOJIMI SVINJARIJAMI (po smrti so mu »iskreno« postavljali spomenik. Podobno se je dogajalo v primeru Staneta Kavčiča). Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac zet Ivana Draušbaherja, enega od očetov ideje, da bi se Gorenje ukvarjalo tudi v vojaškimi proizvodi (Draušbaher je sicer nekdanji član poslovodnega odbora Gorenja, kasnejši direktor podjetja Orbis in pomočnik direktorja grosupeljske izpostave podjetja Snežnik s sedežem v Kočevski Reki; zanimiv dogodek pred tem je tudi nategancija Sandija Grubelića, ki nikoli ni prestajal zaporne kazni, saj bi namreč razkril ozadja kupovanja orožja in ne avtomobilov).  Kakšna pa je zgodba o več kot 120 tonah orožja na mariborskem letališču iz leta 1993 ko obrambni minister ni dobil svojega kosa pogače in se mu je zgodila Depala vas?  Sandi Grubelić mlajši, ki je  direktor invalidske družbe Medvedek v Stegnah. Tudi SOVA je začuda TAM.  https://www.dnevnik.si/1042688713
Ideje so vezane na hrvaško obveščevalno službo, ki se je hotela Gorenja še
pravočasno polastiti. A  domoljubni Atelšek jim tega ni dovoljeval. Medtem ko so se prilizovali na VIP turnirju M Cluba v Velenju z vso politično partijsko smetano in novodobnimi PRISKLEDNIKI. Poznavalci hitro povežejo dogajanje s staro Ljubljansko Banko (LB) in predvsem njeno podružnico v Frankfurtu (LHB). Nekoč je bila afera z licenco Gorenje - Koerting.
Mehanizmi ponikanja sredstev se preoblikujejo v času. Tako ne potekajo več preko trgovskih potnikov, ampak kar preko bank
, polnih kovčkov,
sedaj pa se dela na virtualnih goljufijah BIT – COIN. Virtualni programsko
podprto "rudarjenje" po tujih podatkih in trgovski BLEF v informacijskem »oblaku zraka« (zrak = lat FLATUS = INFLATUS). 
NLB brano od desne proti levi = BaLoN = BALON alfa in omega
https://www.mladina.si/92590/patriotizem
-trgovcev-z-orozjem/

https://siol.net/novice/slovenija/ivan-i
n-janez-drausbaher-obdolzena-hrambe-vecj
e-kolicine-orozja-60209

 
https://orozje.info/index.php?option=com
_content&task=view&id=34&Ite
mid=1

 
VTA MREŽA

Franc Verk 30. april ob 11:49
PRIČUJOČE MOJE PISMO NI ŠLO SKOZI SAMOCENZURO MENI ZELO DRAGEGA SLOVENSKEGA DNEVNEGA ČASOPISA, A VENDAR SEM PREPRIČAN, DA BI MORALO BITI OBJAVLJENO, SAJ PRIHAJA 1. MAJ - PRAZNIK VSEH DELAVCEV, KI MORAJO VEDETI, ZAKAJ JIH LAHKO NEPOŠTENI DELODAJALCI TAKO, BREZ MILOSTI, IZKORIŠČAJO, ZARADI NEUČINKOVITE DRŽAVE SEVEDA!
.
.
Za pravice delavcev vlada le s četrtinko
.
Živimo v prelepi pravljični deželici na sončni strani alp, kjer bi naj bi bilo vsem delavcem in javnim uslužbencem dano živeti varno in dostojno, saj s poštenim delom služijo svoj vsakdanji kruh, plačujejo davke in prispevke, zato tudi pričakujejo pošteno uslugo pravne države, ki bi morala biti njihov zaščitnik, ko gre za zagotavljanje in varovanje njihovih temeljnih pravic iz dela, zdravja in varstva pri delu, vendar temu niti slučajno ni tako, saj vlada enostavno noče zagotoviti ustreznega števila inšpektorjev za delo in uspešnega delovanja Inšpektorata RS za delo (IRSD), ker bi si na ta način nakopala velike pritiske ekonomsko-političnih omrežij, ki jo vse bolj uspešno obvladujejo.
.
Vladajoča koalicija nima ustreznega odnosa do delovanja pravne države, kamor sodijo tudi v večini kadrovsko podhranjenih državni regulatorji. Učinkovitost IRSD trajno pohabljata dva bistvena problema, prvega predstavlja slabo vodenje in umevanje vloge ter akcijske strategije IRSD, drugi še bolj pereč problem pa je povsem neustrezen kadrovski načrt IRSD in nestrokovno kadrovanje inšpektorjev, kar se več kot nazorno kaže v zadnjem primeru nove zaposlitve inšpektorja za delo. Glavna inšpektorica RS za delo Nataša Trček je za  inšpektorja za delo izbralakandidata z 20 leti delovnih izkušenj v gostinstvu, ki ima sicer univerzitetnoizobrazbo in pet let delovnih izkušenj, a je pri tem povsem ignorirala določbo v 3. odstavku 54. člena Uredbe o notranji organizaciji, sistemizaciji, delovnih mestih in nazivih v organih javne uprave in v pravosodnih organih, kjer je določeno, da se kot delovne izkušnje štejejo tiste izkušnje, ki jih je javni uslužbenec pridobil z opravljanjem del na delovnih mestih iste stopnje izobrazbe, vključno s pripravništvom v isti stopnji izobrazbe, in delovne izkušnje, ki jih je javni uslužbenec pridobil z opravljanjem del v organih javne uprave in drugih državnih organih na podobnih delovnih mestih za eno stopnjo nižje izobrazbe, razen pripravništva.
Takšen spodrsljaj se glavni inšpektorici RS za delo Nataši Trček ne bi smel pripetiti, saj to dejstvo takoj postavlja pod vprašanje njene pravne in strokovne kompetence oziroma utemeljen sum klentelističnega zaposlovanja.
.
Glavna inšpektorica za RS delopropagira neko svojo strategijo IRSD, ko na prvo mesto daje »svetovanje delodajalcem«, zato da ti ne bi kršili delovne zakonodaje, čeprav bi morala vedeti, da prav nihče ne bi smel registrirati podjetja, če ne ve, da je treba delavcem izplačevati mesečne plače in druge stroške iz dela, ki so dogovorjeni v pogodbi o zaposlitvi ter poravnati prispevke za pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje. Menim, da gre za norčevanje iz poštenih delavcev in večine poštenih delodajalcev, ki redno izplačujejo plače in poravnavajo vse dajatve, ki iz tega izhajajo, država pa skozi vizije sedanjega vodstva Inšpektorata RS za delo podpira svetovanje in izobraževanje "nevednih" delodajalcev, ki zelo jasna določila Zakona o delovnih razmerjih še kako dobro poznajo.
.
Sindikat državnih organov Slovenije (SDOS) in sindikalna skupina SDOS na IRSD že od leta 2016 naprej nenehno opozarjamo na vse slabše stanje na IRSD, ki je zelo slabo voden in organiziran ter kadrovsko tako oslabljen,  da ni sposoben zagotavljati ustreznega nadzora delovnopravnega položaja in zaščite pravic delavcev v zasebnem in javnem sektorju, saj ga je v zadnjem času zapustilo kar nekaj inšpektorjev, ki so si našli službe drugje v državni upravi, ker jim ustrezno strokovno in kreativno delo na Inšpektoratu RS za delo ni bilo omogočeno. V Sindikatu državnih organov Slovenije (SDOS) še kako obžalujemo odhod vsakega inšpektorja za delo, saj je v pričujočem stanju množičnih kršitev delovne zakonodaje vsak izkušen inšpektor še kako dragocen.
.
Zatorej, škoda je vsakega upanja, da se bo po po vatlih umevanja in razumevanja glavne inšpektorice RS za delo Nataše Trček karkoli spremenilo na boljše, saj noče oziroma ne zmore razumeti niti pozitivne vloge sindikata, kaj šele stisk in preobremenitev inšpektorjev, saj na vsakega od njih pade 2642 poslovnih subjektov. V sindikatu pričakujemo ustrezne ukrepe pristojne resorne ministrice dr. Anje Kopač Mrak in Vlade RS, ki morata narediti temu konec, še posebej zdaj, ko se ga. Nataša Trček podaja v kampanjo za državnozborske volitve kot kandidatka za poslanko iz Maribora na Listi Marjana Šarca, kar pomeni, da vsaj dva meseca ne bo imela časa za IRSD.
.
Frančišek VERK,
predsednik Sindikata državnih organov Slovenije
ŽIVEL 1. IN 2. MAJ ! 
_____
Mediji poslanice predsednika sindikata NISO OBJAVILI.
_____
VSAK INŠPEKTOR ZA DELO MORA KONTROLIRATI PO 2.642 PODJETIJ.
_____
KAJ JE DELO ZA RAZVOJ BLAGOSTANJA V RS?
2. maj 2018 | Komentarji (4)
Boste tudi VI kaj podobnega (so)ORGANIZIRALI?
Priskočimo zraven.
Nekaj dogodkov smo že organizirali.
A brez VAS ne pridemo daleč. In prav je tako, da brez splošnega upora številnih ne moremo / ne zaslužimo da živimo v NORMALNI DRŽAVI državljanov.
Edino kar si napol zazombirani zaslužimo je tak ali drugačen "razsvetljeni" DIKTATOR - torej LUTKA - cepec, ki na novo uniči še tistega malo smiselnega kar "poganja" iz zemlje.
___
ZBOR ZA REPUBLIKO
[VABILO] Prva izmed okroglih miz v okviru simpozija
"Kako končati tranzicijo in vzpostaviti demokracijo?"
Sreda, 21. februar 2018, Muzej VSO, Cankarjeva 11, Ljubljana ob 17:00. Vljudno vabljeni!
___
Vladislav Stres: Tranzicijo je treba končati z odvzemom nezakonito pridobljenega premoženja, začenši z MILIJARDAMI V DAVČNIH OAZAH.
Ta projekt ostane samo na ustnicah poštenih / nepoštenih predavateljev.
Tranzicija se dejansko konča z vzpostavitvijo pravne države, ki zagotovi večrazedno družbo.
Predavateljev kot je razvidno iz vabila ne bo zanimalo:
- neustavnost Zakona o volitvah in s tem volitev do sedaj,
- neustavnost obstanka RTV SLO kot naddržavne inštitucije ki edina sme prejemati denar, ki je kot prispevek namenjen skupnemu informacijskemu javnemu servisu državljanov,
- neustavnost razpolaganja s skupnim premoženjem brez soglasja državljanov RS...

___
31.1.2018 je bil v veliki dvorani Svetovnega Slovenskega kongresa posvet: "PRESEGAJMO DELITVE, povezujemo se za vrednote skupnega", na katerem so sodelovali:
dr. Jože Duhovnik, Andrej Šiško, Marjan Poljšak, Peter Glob.
Kot uvodničar je bil predviden tudi dr. Andrej Umek, ki sedaj otvarja ta posvet Zbora za republiko: "Kako končati tranzicijo in vzpostaviti demokracijo?"
Zaradi zadržanosti - sestanka ob podobni uri se je spoštovani dr. Andrej Umek opravičil in dejal da morda pride z zamudo.
Kaj dela v navezi z Dimitrij Ruplom ve samo "LUBI BOG" in njegov najljubši angel...

Kot rečeno iz vabila z naslovom:
IZ STARIH ZABLOD V BLAGINJO ZA VSE
- Uspešno gospodarstvo za višji življenjski standard
- Je naš varnostno-obrambni sistem res mogoče izboljšati zgolj z višjimi sredstvi?
- Stara garda, Velika generacija in najnovejši razred
- Edinost, sreča, sprava k nam naj nazaj se vrnejo
je žal razvidna nestrokovnost postavljanja izhodiščnih tem, saj teme ne omogočajo temeljnega dejanskega uvajanja demokracije, poštenosti in pravnosti v državo Slovenijo.


Vir slikePosvet PRESEGAJMO DELITVE, povezujemo se za vrednote skupnega je zahteval tudi spodnje razmisleke, ki pa se bodo natančneje obravnavali v nadaljevanju pisne ipd korespondence:

MODEL ZDRUŽITVE DVEH LASTNINSKIH SISTEMOVPresegajmo delitve 1 del 31.1.2018 - YouTube

AXJ Presegajmo delitve 2.del 31.1.2018

AXJ Presegajmo delitve 3.del 31.1.2018VTA MREŽA
19. februar 2018 | Zaznamki: Zbor, za, REPUBLIKO, pink, -, ponk, JANŠA, KUČAN | Komentarji (0)
Nujno potrebujemo prostor srečevanja, izmenjave informacij ter kulture, ki je dostopen kot javno dobro v središču Ljubljane.

OD TEH IN VSEH DRUGIH ODLOČEVALCEV (VLADE) ZAHTEVAMO, DA SE SSK NAMENI VEČ DENARJA in da ostanejo v prostorih v katerih so.

Prosim podpiši PETICIJO V PODPORO SLOVENSKEMU SVETOVNEMU KONGRESU IN PROTI SELITVI SSK NA SLABŠE
Kako uničiš še tisto malo kar imamo? Kultura sporazumevanja, javne predstavitve, okrogla omizja, tiskovne ipd konference, posveti... so možni v za to primernih prostorih Svetovnega Slovenskega Kongresa (SSK). V njem sem tudi sam imel cca 4 predavanja. Prijazni, širokogrudni upravljalci. Lahko bi bilo sicer bolje, a se trudijo.

Prostor - DVORANA SSK omogoča, da se naenkrat sreča tudi par 100 oseb. V SSKju imajo na razpolago imajo več prostorov v izmeri 800m2, predvideni novi prostori so več kot 2 x manjši in merijo cca približno 390m2. SSK je na Cankarjevi 1, ki je v samem središču Ljubljane, neposredno blizu Parlamenta, Ustavnega sodišča, Pošte, Banke Slovenije… se pisatelj Ivan Cankar obrača v grobu, saj stavbo poimenovano po njem prevzemajo finančne in bančne inštitucije, Banka Slovenije je res "dobra" zamenjava za KULTURO.
Stavbo na Cankarjevi 1 v Ljubljani oblastniki namreč nameravajo oddati Banki Slovenije:
- inštituciji, ki pozablja dati podatke v javnost, niti kriminalistom jih ne da,
- inštituciji, ki je pomagala pri prenosu slovenskega kapitala v davčne oaze (že cca 75 milijard),
- inštituciji, ki bi jo morali natančno pregledati kriminalisti in pozapreti odgovorne, torej najverjetneje kar celotno vodstvo.


A trenutno stanje je obratno. Med sedanjo predimenzionirano stavbo sedeža Banke Slovenije na Slovenski 35 in Cankarjevo 1 oblastniki načrtujejo izgradnjo zračnega mostu. Na Cankarjevi 1 bi po novem bili reprezentančni prostori Banke Slovenije… Omenim da so npr. plače predsednika države, vlade in parlamenta omejene na 65. plačni razred (dobrih 3000 neto evrov/mesec). Nad... nad ljudje - vodstvo in uslužbenci Banke Slovenije te omejitve nimajo. Da ne govorimo še o obplačnih BONUSIH. Zoran Janković in podobni tiči so ji namenili povsem neprimerne prostore bivše občine Bežigrad na Linhartovi 13... Sicer se skrivajo izza oseb in inštitucij, ki o tem ne odločajo, ampak dogovorjeno ob kavicah, samo izpeljejo npr. v tem primeru Ministrstvo za javno upravo RS.

V katero LUKNJO SE SKRIJEJO: Tone Peršak - minister za Kulturo, predsednik Vlade Miro Cerar, minister Boris Koprivnikar..."Enkrat bomo pomagali levim drugič desnim, samo tako bomo ZLOMILI DELITVE."


Vladislav Stres
Gibanje za prenovo Slovenije

____
Boris Pleskovič, predsednik SSK
dr. Edvard Kobal, predsednik SK SSK

Na Vas se obračam s prošnjo za pismo podpore s katerim bi lahko obdržali prostore na Cankarjevi 1. Vlada RS, natančneje Ministrstvo za javno upravo, ki je po novem skrbnik pogodb in upravitelj prostorov na Cankarjevi 1, namerava preseliti vsa društva s tega naslova (Svetovni slovenski kongres, Slovensko konferenco SSK, Slovensko izseljensko matico, Društvo za združene narode za Slovenijo in Slovensko društvo za mednarodne odnose) preseli na Linhartovo 13, kjer pa so prostori precej manjši (predvideni novi prostori za vse organizacije bi bili veliki približno 390m2, medtem ko imajo sedaj ta društva na razpolago več kot 800m2) in povsem neprimerni za opravljanje tovrstne dejavnosti. Poleg tega bi tudi odmik iz centra Ljubljane pomenil otežen dostop do teh prostorov. Prosimo Vas, da v imenu Vaše organizacije pripravite pismo podpore s katerim je potrebno SSK zagotoviti prostore v podobnem obsegu in v centru mesta. S temi pismi bomo potem pri ministru Koprivnikarju lahko dokazovali utemeljenost naših argumentov. Sestanek z ministrom je predviden v prvem tednu februarja, zato Vas prosim, da pisma podpore pošljete najkasneje do 31. januarja. Vem, da je rok kratek, a je stvar resnično nujne narave in v primeru, da pride do selitve, lahko to oteži tudi delovanje Vaše organizacije, saj bodo prostori na Cankarjevi 1 v lasti Banke Slovenije in v njih ne bo mogoče izvajati sestankov, predstavitev ali drugih srečanj. Z lepimi pozdravi,

dr. Boris Pleskovič, predsednik SSK
dr. Edvard Kobal, predsednik SK SSK
___
Prosim podpiši PETICIJO V PODPORO SLOVENSKEMU SVETOVNEMU KONGRESU IN PROTI SELITVI SSK NA SLABŠE
28. januar 2018 | Komentarji (1)
ODPRTO PISMO
Slovenski javnosti in gospodarstvu,
Vladi Republike Slovenije,
Evropski komisiji
in medijem


Spoštovani državljani in državljanke Slovenije, spoštovani oblastniki!

Nastopil je čas, ki zahteva streznitev nas vseh. Državljani in državljanke, delavci in delavke, ustvarjalci dodanih vrednosti in vsi tisti, ki imajo v tem trenutku še vzvode oblasti, delujejo proti našemu nacionalnemu bogastvu in ustvarjanju.
Če smo se že pred leti nasedli podatkom za naložbo v TEŠ 6 in na ta način držali svečo eni od najbolj zgrešenih naložb v državi, bodimo trezni vsaj zdaj, ko vladna garnitura poklanja, verjetno za solidne provizije, dobršen kos že tako kratke morske obale Madžarom. SDH je kot podaljšana roka vlade Mirka Cerarja pred tedni speljal krasen manever, ki se ga ni zavedel še skoraj nihče.
Hkrati, ko so si člani nadzornega sveta Luke Koper povečali svoje honorarje in to odločitev utemeljili z njenim dobrim poslovanjem, so odstavili njeno upravo z argumentom, da so poslovni rezultati preslabi.
V Sloveniji je nevideno licemerstvo te dni začelo dobivati svoj pravi obraz.

Edina javno videna poslovna odločitev novega poslovodstva Luke Koper doslej je – napad na sindikaliste. Vladni kimavci so torej takoj razkrili svoje karte in začeli obračunavati s sindikalnimi predstavniki. In to na dan, ko je bila v Sloveniji madžarska delegacija, da bi uskladila še zadnje podrobnosti skritega prevzema velikega dela slovenske obale pod pretvezo financiranja drugega tira, verjetno za solidne provizije.

Vlada skriva dokumente, ki se nanašajo na mednarodne pogodbe z Madžari, vezane na drugi tir. Obšla je predpisano odločanje o mednarodnih pogodbah za gradnjo prometne infrastrukture.
Skrivanja finančno in gospodarsko najbolj občutljivih informacij so nam znana še iz časov gradnje Bloka 6, ki je bil preplačan tudi z visokimi podkupninami vpletenih. Bomo še enkrat priča enakim lumparijam in oškodovanju ljudstva in države Slovenije?
Ne smemo nasesti nedopustnemu in kaznivemu ustrahovanju sindikalistov in delavcev Luke Koper, na čelu z Mladenom Jovičićem.
Nedopustno je kakršno koli delovanje kogar koli v smeri predaje Luke Koper tujcem in predstavlja veleizdajo slovenskega ljudstva in države Slovenije; tako dejanje lahko štejemo za okupacijo. Ne smemo dopustiti, da bi neoliberalni državni uradniki in tuji kapitalisti izvedli rop, po katerem si ne bodo opomogle niti naše bodoče generacije.
Res je, da moramo Luko Koper v bodoče razvijati v soglasju z lokalnim prebivalstvom in uporabiti moramo najučinkovitejše, tehnološko napredne organizacijske sheme ustvarjanja novih dodanih vrednosti in varovanja okolja.

Zato zahtevamo:
- takojšnje razkritje vsebine tajnih pogajanj z Madžarsko o vstopu njenega kapitala na slovensko ozemlje in Obalo,
- finančno konstrukcijo izgradnje drugega tira, ki ga lahko zgradi Slovenija s ponujeno pomočjo iz EU,
- takojšnje prenehanje šikaniranja predstavnikov delavcev in sindikatov v Luki Koper ter urediti položaj najemnih delavcev,
- vzpostavitev sistema vodenja v Luki Koper, temelječega na strokovnih kompetencah in transparentnem imenovanju nadzornega sveta in uprave brez kravjih kupčij.

Sloga

Janko Veber, predsednik
Ljubljana, Koper, 24. januarja 2018


P.S.: Poudarki v ODPRTEM PISMU so narejeni s strani VTA
__________

K A Z A L O
25. januar 2018 | Zaznamki: EU komisija, Vlada RS, Janko Veber, Luka KOPER | Komentarji (1)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5Št. registriranih uporabnikov: 189153
Forum avtorjev: 15872 Forum teme: 34426 // Odgovorov: 1873580
Blog avtorjev: 3585 // Blogov: 86538 // Komentarjev: 1240028
Avtorji fotografij: 26219 // Slik: 221867 // Videov: 18358
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "