IZZA ČESA SE SKRIVAJO LOPOVI - NEDOSTOPNOST PODATKOV, KI JIH JAVNOST POTREBUJE ZA SOODLOČANJE IN NADZOR
ZAHTEVAM DA SO SEJE ESS - ODPRTE ZA JAVNOST, drugače naj se ta organ razpusti.
DA, strinjam se
NE, naj bo tako kot do sedaj, saj tripartitni komisiji predstavnikov vlade, delodajalcev in sindikatov zaupam
NE VEM

IZZA REŠETK NEDOSTOPNOST JAVNOSTI - EKONOMSKO SOCIALNI SVET RS
Nedovoljeno lobiranje - samo za del javnosti so seje ESS odprte

27.3.2015 smo vstopili in oddali prvo zahtevo, da postanejo seje in gradiva javna.

V Gibanju za prenovo Slovenije smo 27.3.2015 EKONOMSKO SOCIALNEMU SVETU – ESS neposredno izročili zahtevo da POSTANE ODPRTA ZA JAVNOST PDF

Seveda niso odgovorili, zato smo zaradi molka organa in s sklicevanjem na Upravni postopek tja šli še enkrat in 10. 4. 2015 in oddali PONOVNO ZAHTEVO z dopolnitvijo, da spremenijo Pravilnik poslovanja po katerem odločajo s konsenzom. Saj se o javnosti njihovega delovanja ne morejo odločati na podlagi svojega mnenja ampak morajo odločitev uskladiti z načeli našega družbenega reda. PDF

15.4.2015 smo dočakali ODGOVOR ESS na zahtevo da seja postane odprta za javnost PDF

ORIGINAL

Iz odgovora najprej opaziš, da kljub temu da ga je V. Stres prejel v pdf formatu, dejansko vsebuje samo sliko in da zato ne moreš uporabljati teksta dokumenta. Obenem vsakemu ostrejšemu očesu ne uide trapasta oznaka dokumenta 000s2uc~, ki v ničemer ne govori o vsebini. Tako spletkarji zabrišejo sledi dokumentom.


Odgovor je seveda pričakovano ZAVRNILEN, saj državljani nimamo pravice do resnega sodelovanja pri javnih zadevah kot to zahteva 44. člen Ustave niti nimamo pravice do ključnih podatkov.

GOYIM = GOJENI ZA DELO IZRABLJENI PA ODVRŽENI NA ODPAD.
SLOVENCI LETA 2020

NEDOVOLJENO LOBIRANJE
V ESS sodeluje del civilne družbe, poleg predstavnikov vlade namreč še delodajalci in vodljivi del »predstavnikov« sindikatov.
Vlada z njimi sklepa sporazume in tako deli civilno družbo. Ko dogovorjeno npr. Strategijo upravljanja z državnim premoženjem, Nacionalni reformni program 2015-2016, Pakt stabilnosti... dajo v javno obravnavo je vsaka debata preostale javnosti povsem nesmiselna, saj je obravnavano že dogovorjeno z delom civilne družbe - točneje sindikalnimi vodstvi, z delodajalci in z poslanci koalicije.
S tem sicer onemogočajo naš družbeni red, ampak koga to sploh zanima?
Prigrabili so oblast in sedaj nedovoljeno lobirajo.
Ker pa razpolagajo z vzvodi oblasti, jih očitno lahko tudi zlorabljajo in počnejo kar pač hočejo.
Zaenkrat je tako. Če jih ustavimo(te) pa ne bo več tako. ESS se mora kot takšen RAZPUSTITI. Odločitve sprejete na neustavni način pa ne morejo biti niti veljavne.
KRIZA!
Kdaj bo večina spoznala in seveda tudi odločevalska, da moramo med seboj sodelovati, demokracija nima alternative. Lažna pa je samo beseda DEMOS KRATOS (vladavina ljudstva) izza katere se skrivajo celo kršitve temeljne družbene pogodbe najširših dimenzij.
ONEMOGOČANJE DOSTOPA DO PODATKOV BANKE »SLOVENIJE«


Vladislav Stres: Ogledal sem si oddajo TARČA
Ugotavljam, da nihče nima dostopa do podatkov, ki jih ima Banka Slovenije, niti s strani Banke Slovenije neizbrani revizorji ne.
Lopovščine se tako uspešno prikrivajo s stalnim izgovarjanjem na predpise, nato so šli v tožbo pred Upravno sodišče in ga na srečo zgubili, sedaj pa so predstavniki BANGSTERJEV (?) – Banke Slovenije šli po svojo “pravico” nedajanja podatkov še v postopek pred Ustavnim sodiščem... kar zoper odlaga uveljavljanja npr. Ustavne pravice do pritožbe oškodovancev, pravico do povrnitve škode, pravico do DETAJKUNIZACIJE DRŽAVLJANOV SLOVENIJE. Banka Slovenije je kot kaže sprožila postopke pred Ustavnim sodiščem zaradi odločitve Informacijske pooblaščenke, ki objavo podatkov dovoljuje in s tem prevzema odgovornost interpretacije zakona na svoja ramena. Zakon o Banki Slovenije guverner in njegovi pajdaši razumejo drugače kot ostali Slovenski državljani. Po njihovem onemogoča razkrivanje podatkov, saj naj bi šlo za razkrivanje komitentov... Kot da je pravica posameznikov nad pravicami državljanov in pravica do bogatenja posameznikov nad pravico do zaščite države in številnih državljanov pred propadanjem. Ravnokar bodo preko popisanih papirjev dokazali da je Ustava nad državljani RS.
Poslanci tega zapleta ne intepretirajo z OBVEZNO RAZLAGO zakona (so praviloma operativno nepismeni zato tega kljub možnosti ne počnejo), niti zakona zaradi možnih nejasnosti (še) ne spremenijo, niti o tem ne diskutirajo, saj so kot kaže že del podrejene ali pa kar plenilske kohorte?
Vodstva Banke Slovenije, ki zavrača zahteve varuhinje o dostopu do podatkov javnega značaja... nihče ne ODSTAVI.
In to stanje skrivanja podatkov, tudi o nosilcih sredstev v davčnih oazah - se vleče vsaj 5 let in več.
Zahteve po podatkih niso dali samo oškodovanci združeni v VZMD
ampak tudi državljani tako kot posamezniki kot preko združenj, zahteve so dali tudi nekateri svetniki DS RS in kot rečeno celo nekateri revizorji.
Zahteve po podatkih je dal npr tajnik Sindikata državnih uslužbencev Drago Ščernavič. Ni jih dobil... Več
Skratka dejansko večinoma NIMAMO pojma kaj se dogaja v zakulisju.


Gibanje za prenovo Slovenije
Za VTA: Vladislav Stres

Oddano: 15.04.2015 ob 15:04:45
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 455 | Ocena 3.8 od 10 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Tak mamo...
ponosnikmet
pred 183 tedni
2.
Škandalozno
KapoReđime
pred 183 tedni
3.
KapoRedime: "Škandalozno".

Na žalost je to opis stanja v večini segmentov te države.
Stanje v medijih, ki so dejansko posredniki informacij veliko pove sodnja izjava. novinar dobi spisek koga ne sme omenjati v člankih. Zato ker urednik ve da je noviar raziskovalen in skuša razkrivati ozadja

Bojan Požar: "Zdaj pa moja izkušnja. Imam sicer kar dobro mnenje o legendarnem uredniku Slovenskih novic Marjanu Bauerju. Je pa dejstvo, da sem, ko sem prišel na Slovenske novice, od njega "prejel seznam" ljudi, o katerih se ne sme pisati. Na tem "seznamu" so bili politiki in gospodarstveniki, za nekatere se je kasneje tudi v praksi izkazalo, da so bili na nek način celo poslovni sodelavci Marjana Bauerja.

Ko sem v nekem članku omenil znano slovensko bančnico, sem še isti dan po objavi članka dobil telefonski klic z vabilom na kosilo s to bančnico. To kosilo je bilo zanimivo, pa ne zaradi tega, ker je bil za naju rezerviran cel separe, ampak zato, ker me je direktno vprašala, zakaj midva ne moreva sodelovati tako, kot ona sodeluje z Bauerjem. Nisem vprašal za podrobnosti, saj mi je tako itak vse povedala.

Na tistem "seznamu" je bil tudi Ivan Zidar. Srečanje z njim pa me je čakalo pri Žabarju, kjer je za najino kosilo rezerviral eno celo sobo, z natakarji vred. Tone Fornezzi - Tof pa je od njega dobil nalogo, da me je pripeljal tja. Toliko o dvornem humoristu Tofu. Zidar mi konkretno ni ničesar predlagal, mislim, da je hotel samo imponirati.

Uredniki slovenskih mainstream medijev so bili vedno močno zlizani s strici iz ozadja, kar je bilo tudi razumljivo. Brez stricev iz ozadja, predvsem Kučana, Golobiča, tudi nisi mogel postati urednik časopisa, kaj šele televizije.
"
Vir
VTA MREŽA
pred 183 tedni
4.
Kaj komisije kandidatov za ministra res preverjajo njegovo strokovno znanje,
ali pa le njegovo politično in versko usmeritev.

Sliši se namareč zelo čudno, da laiki preverjajo strokovanjake, mar ne?

Naš Tito
pred 183 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4Št. registriranih uporabnikov: 202635
Forum avtorjev: 15891 Forum teme: 34470 // Odgovorov: 1876621
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 87220 // Komentarjev: 1246425
Avtorji fotografij: 26310 // Slik: 223217 // Videov: 18350
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "