Ustavimo Aids
Komunizem je kot aids. Zagrizel se je v vse pore slovenskega naroda in države in počne isto kot aids: uničuje vse, kar mu pride na pot. Tudi nima pred seboj nobenega cilja, kot ga nima aids. Edini cilj je uničevanje. Komunisti so sicer po svojem sovraštvu in zlobi do drugače mislečih hujši od vseh drugih pošasti, v katere so se kdaj prelevila človeška bitja, vendar tudi z oblastjo, ki si jo prisvojijo, ne vedo kaj početi.
Tudi tu počno edino, kar znajo: uničujejo.
Za aids zdravila še niso našli, za komunizem pa: ideološko je že potolčen, treba ga je zatolči tudi politično na zares demokratičnih in premišljenih volitvah, nato pa še osebno z onemogočenjem vseh njegovih nosilcev, da bi še kdaj opravljali kako javno službo. Lustracija, skratka, čeprav je zanjo sicer pozno, ne pa prepozno. Lustracije po češkem zgledu ni mogoče več izvesti, mogoče jih bo pa postaviti pred sodišče in jih z utemeljeno sodbo onemogočiti za vse večne čase.

Eden izmed dvanajsterih, po imenu Juda Iškarijot, je šel k vélikim duhovnikom in rekel: »Kaj mi hočete dati in vam ga izročim?«
Ti pa so mu plačali trideset srebrnikov. Tako poroča evangelist Matej (26,14-15). Kot razlaga Giuseppe Ricciotti je bil “srebrnik” brez dvoma šekel, ki je veljal štiri male drahme, ali stater, ki je veljal štiri denarje. Trideset šeklov je bila vsota, ki jo je moral po hebrejski postavi plačati gospodarju sužnja lastnik vola, ki je sužnja do smrti povozil. Težko je točno določiti, koliko denarja bi to bilo danes, vendar Ricciotti navaja vsoto, ki je danes enakovredna okrog 1.200 dolarjem. Za tiste čase je to bila kar lepa vsota in Juda ni bil ravno poceni. Toliko bolj poceni je slovenska vlada danes, v letu 2011. Prodala se je za – reci in piši – dva evra !Prodala se je za vsoto, za katero niti najbolj zanikrna prostitutka ne bi možnemu klientu rekla vsaj »V uh me piši«! Za 20. obletnico slovenske samostojnosti je namreč izdala kovanec za 2 evra s komunistično peterokrako zvezdo in risbo komunističnega oficirja ter že v Španiji "nekrvavega" Franca Rozmana - Staneta. Razumeti bi bilo, da bi vladajoča koalicija prikrivala svojo zavrženo preteklost, saj je naslednica komunistične partije, razumeti je to bilo, dokler o njej ni hotela nič slišati, saj je navsezadnje bridko poslušati očitke zaradi gnusobe svojih prednikov. Toda, bahati se s tako preteklostjo, ki povrhu nima prav nobene zveze s slovensko osamosvojitvijo, je več kot perverzno. Pa saj ima zvezo: komunistična partija z zadnjim generalnim sekretarjem Milanom Kučanom na čelu je namreč bila proti osamosvojitvi in je naredila vse, kar je bilo mogoče, da bi Slovenija ostala v balkanski kloaki. To bahanje s komunistično preteklostjo ob obletnici samostojne Slovenije kaže namreč brezdanjo pokvarjenost.

Judežev novec ni le komunistična reklama, ki nas je vrgla na dno Evropske zveze ne le gospodarsko, saj so nesposobnost sedanje vlade in tatvine ter ropanje njenih podrepnikov Slovenijo z vrha Evropske zveze pahnile na njen rep. Judežev novec je več: je posmeh slovenski osamosvojitvi, posmeh tistim, ki so vanjo upali, se zanjo borili in nekateri zanjo celo umrli. Tako je v svojem blogu zapisal Sebastjan Erlah. Judežev novec ni le posmeh slovenski osamosvojitvi, ampak je še več: je zločin. Predstavniki zločinskega režima, ki je na oblast prišel z zločini med vojsko in po njej, ki jih vsi poznamo, so se leta 1991 potuhnili, dokler se niso perfidno spet polastili oblasti in od takrat naprej nadaljujejo svoje zločinsko delovanje. Kajti, kaj je drugega kot zločin, uničevati lastno državo, pahniti v brezposelnost več kot sto tisoč ljudi, dovoljevati, da delodajalci izrabljajo delavce veliko huje, kot v časih suženjstva.Takrat je moral gospodar preskrbeti vsaj hrano, obleko in bivališče, medtem ko slovenski gospodarji sužnjev, na primer v Vegradu ali SCT, ne samo da niso dali trdo zaslužene plače in plačevali zanje, kar je po zakonu predpisano ampak so jim kradli celo prispevke, ki so jih v svoji revščini solidarno zbrali za tistega, ki je bil večji revež kot oni sami. In vlada je vse to mirno gledala in še gleda. Nobeden od teh zločincev – njihova imena niso nobena skrivnost – še ne bil obsojen ali vsaj zaprt, vsi se prosto sprehajajo naokrog prav kot tisti še živi morilci iz vojnega in povojnega časa. In kdor take zločince podpira in ščiti, je tudi sam zločinec, pa naj bo to tudi “demokratično” izvoljena vlada. In slovenski Judežev novec simbolizira vse to dejanje in nehanje zločinske druščine, ki se je polastila oblasti v Sloveniji.Oddano: 18.07.2011 ob 17:26:38
RTV Kategorija: Ljudje
Kategorije:
Komunizem
Zaznamki:
Politika, Komunizem, Prodanci, za, 2, evra, Aids obolelci
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 517 | Ocena 3.7 od 12 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
V spomin na pod udbovsko mcmcmmc komando padle - resnico oznanjajoče peteline ( Zbor Janezov in Marijana L.)!


Zbor Janezov

marijanLWajdouc
pred 374 tedni
2.
Wajduc,Janezi,marjanL.....................madona, kakšen strah...
Kobilica-poet
pred 374 tedni
3.
2. Sej zato, ker se takih ne bojiste, komunistični podmladincii, ne bo dolgo, ku bom tudi jaz odrfrlu - brez 2 opozoril in obvezne postavitve pod nadzorstvo Udbe mcmcmmmc, ku piše u pravilih MMC :-)))))))
Wajdouc
pred 374 tedni
4.
Wajdouc.... ma vseeno...tak strah je res prehud....
Kobilica-poet
pred 374 tedni
5.
4. Praksa kaže drugačnu sliku. :-))
Wajdouc
pred 374 tedni
6.
Wajdouc....lov na čarovnice že dolgo ni več rentabilen...
Kobilica-poet
pred 374 tedni
7.
6. So čarovnice izključile Zbor Janzov in marijana L ? Ma sej rejs. Vsaki izgovor prou pride - tudi če ga fifi na repi prnese. Al pej sosedova mačka u kanti wade. :-)
Wajdouc
pred 374 tedni
8.
Wajdouc..... poslušaj.....bolj moraš biti spreten z besedami....če hočeš preživeti......v tem norem blogersekm svetu.....

buldog sistem te hitro iztroši...:(
Kobilica-poet
pred 374 tedni
9.
sicer pa....zadost zastojn nasvetov sem ti dal....se boš pa ja znajdu.......

kloniranje pa ti v bodoče odsvetujem....res.....to počne že vsaka mona....
Kobilica-poet
pred 374 tedni
10.
9. Na 8 - je brez pomena odgovorit, ker po tojem mora frlet tisti, ki je premalo izkušen in se dejla buldoga.
Imš posledice iz gušterske prakse u JNA ?
Na 9 pej samo to, da ti že vejš o čem razglabljaš - jest pej j ne. Če bi se šlo za klone - bi admini napisali, da so jih izključli ku klone, ker pej je kaj takega nemogoče dokazati - pole uporabijo tudi tebe ( stariga rdečega borca ) za opravičevanje soje cenzure. :-))

Kej nisi reku, da nej ne hodim več pod toj blog in niti ti ne boš hodu več pod mojga ?
Kej se zdej tu pravi ?
Teče cenzuratorjem voda u grlo in si prekršu lastnu zaobljubu ? :-))
Wajdouc
pred 374 tedni
11.
Kobilica - poet ima na nek način prav. V medijskem svetu mrgoli, tehnokratov in birokratov, ki merijo ukrivljenost banan in postopajo po nenapisanih pravilih politike. Bodi viden, bodi previden!

Na splošno bi rekla, da je problem v tem, ker nočejo ptiči odleteti in se naseliti v vesolju, ga naseliti in iz njega narediti srečno vzorčno komunistično deželo. To zveni malce paradoksalno, vendar če vzamemo v precep dejstvo, da sekiri, ki je mlatila po tilnikih in ubijala, ne moreš odvzeti njenih lastnosti, njenega karakterja, njene funkcije, trčiš v pravljično ujedo, ki jo s svojim ostrim kljunom brusi in preži na višinah neba. Sekira je sekira in pika. Je orodje ujed. Lahko jo reduciraš na klinco za britje, vendar vselej bo imela raztegljivo rezilo kot orjaška giljotina. Zgodba o sekiri je za naivneže sicer lahko pedagoška pravljica o strahovih, vendar jo je treba spoznati in se spomiti, kako je nastopala, ko je vihtela rezilo nad mačkami, psi, kokošjimi vratovi in ljudmi. Nekoč sem slišala nekoliko vulgaren in ironičen diskurz ženske s kosmatim in neobritim moškim. Ženska je obračala polaščevalne in zlovešče oči in se mu dobrikala, češ da on potrebuje nežno britje in masažo obraza. Ubogi moški je pri belem dnevu sanjal brez trdnih tal pod nogami in se prepustil njenemu britju. Zanj je bila sekira metafizični svet, neizbežna iluzija. Njegova logika je bila, kako priti z mirujočo sekiro na oblast in se delati svetnika, a glej ga vraga Ona je zavihtela rezilo čez njegov goltanec in mu odrezala vrat.
Zaradi novčičev se ni za sekirati, to so samo simptomi nemoči in strahu pred sekiro, dokler se hinavka nevidna izmika. A sekira je najbol zaželen rekvizit komunizma!
Tatjana Malec
pred 374 tedni
12.
Wajdouc..... se opravičujem, da sem se sploh kaj oglasil...... sem se spozabil...se opravičujem.....

še enkrat....

Kobilica-poet
pred 374 tedni
13.
12. Ma, dogovori so zatu, da se jih kšn bot prekrši. Dogovor pej ni enako pravilu ali zakonu, ki se ga je treba striktno držat.

Vidim, da si stara džomba na MMC. Pej ti povpraši odgovorne ali so u skladi s pravilami MMC izključli oba imenovana ? Dve ali tri opozorila in pole pod nadzor ? Za odgovor lohko useeno prideš nazaj al pej pošlji po zasebni pošti. :-))
Wajdouc
pred 374 tedni
14.
11. Bistvo problema imaš na zasebnem sporočilu.

Lp.
Wajdouc
pred 374 tedni
15.
Wajdouc,vsak naj stoji za tistim, kar napiše in naj sprejme odgovornost. Svoboda izražanja je tudi odgovornost. Avtorefleksija pomeni biti tudi biti kritičen do tega kar sami napišemo in objavimo. Kritika naj bo konstruktivna. Včasih ima miselno vrenje tudi svojo veliko moč, moralna dejstva, obravnavajo torej tudi greh in krivdo. Vendar bodimo pozorni, da drugega ne razčlovečimo, malo ironije in satire je zdravilo, zasmehovanje in žaljenje pa ni pogumno dejanje. Včasih nam zmanjka kriterijev. V konkretnem primeru zares ne vem, zakaj gre. Ne morem soditi in verjetno tudi pomagati ne. Ko pišemo je treba najti mero pravega človeka. Polemična retorika je lahko tudi manj srdita. To je le moje skromno mnenje. Problema ne poznam in ne vem zakaj je nastal. Vem pa, da so se stvari bistveno spremenile in da je čedalje manj kakovostnih prispevkov. Vsakdo pomisli na odhod iz okolja, v katerem se ne počuti.

Lep pozdrav
Tatjana
Tatjana Malec
pred 374 tedni
16.
Kaj pomeni ZSP, ali je to Zveza Severne Primorske!
Tatjana Malec
pred 374 tedni
17.
@8 Wajdouc..... poslušaj.....bolj moraš biti spreten z besedami....če hočeš preživeti......v tem norem blogersekm svetu.....
To pravi, ne pravi, ampak, svetuje nekdo katerega blog je odraz zavoda Idrija v katerem več ali manj prebiva.
Seveda se lahko zlahka norčuje in na koncu se sklicuje na zavod Idrija.
Njega mmc ne bo delete, ker take rabijo.
zaveza
pred 374 tedni
18.
17. :-))
Wajdouc
pred 374 tedni
19.
Ne da se mi bloga brat...prvi komentar pa itak dovolj pove. Kdo tu gor ekspresno leti, se tudi ve.
...cel kup njih, ki so srali in še vedno serjejo, pa ostaja. za norca imeti?
nish
pred 374 tedni
20.
19. Točn tko. Za norca imeti ?
Wajdouc
pred 374 tedni
21.
Ja, za norca imeti.
Pa ja nimamo vsi zacinkanih možganov, prekrasno se vidi, kdo je v napoto tu gor. S svojim pisanjem.
Da bomo še 100let žrli laži o zgodovini...če bodo tisti, ki drugo plat predstavljajo, utišani. Si očitno kdo domišlja. Človek se lahko samo smeje.
Pa lahko noč.
nish
pred 374 tedni
22.
21. Upam, da ponoči ne bova odkorakala v meglo. :-)
Resnično se jim samo smeješ lahko.
Lahko noč.
Wajdouc
pred 374 tedni
23.
Moj poklon neupravičeno ubitima avtorjema MarijanuL in Zboru Janezov. Respect!
Za sabo sta pustila bogato blogovsko zapuščino. Priznam, da se v nekih rečeh nisem strinjal z njima, sta me pa s svojimi zapisi seznanila z marsikaterimi meni nepoznanimi rečmi in me potisnila v razmislek o njih. Njuno pisanje je vedno bilo zanimivo in dobro podano. Za razliko od nekaterih bluzijev, ki .... bleh, ne bom nadaljeval, ker nočem da me spet kenslajo
Skratka, v njun spomin, nori Rajkun, dajem tole pesmico:
ℛαʝкυη
pred 374 tedni
24.
23. :-))
Wajdouc
pred 373 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30Št. registriranih uporabnikov: 198160
Forum avtorjev: 15886 Forum teme: 34459 // Odgovorov: 1875707
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 87060 // Komentarjev: 1244413
Avtorji fotografij: 26291 // Slik: 222963 // Videov: 18361
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "