Policija je sicer doslej po vsej državi kazensko ovadila še 180 oseb za več kot 1.100 kaznivih dejanj. Foto: BoBo
Policija je sicer doslej po vsej državi kazensko ovadila še 180 oseb za več kot 1.100 kaznivih dejanj. Foto: BoBo
Afera avtošole dobiva sodni epilog


Glavna akterka, inštruktorica vožnje Jasmira Bajrektarević, bo morala za pet let v zapor, vrniti bo morala tudi za nekaj tisoč evrov podkupnine. Krivdo sta priznala tudi nekdanja uradnica ljubljanske upravne enote in še en uslužbenec te enote.
Med kupci potrdil za vozniško dovoljenje se je znašel tudi nekdanji vrhunski košarkar Boris Gorenc, ki je v telefonskem pogovoru potrdil, da je priznal podkupovanje, ponarejanje listin in overitev lažne vsebine - obsojen je bil na pogojno kazen. Policisti so goljufanje s potrdili za vozniško dovoljenje razkrinkali pred dvema letoma.

"Šlo je za koruptivna dejanja - dajanje podkupnin, sprejemanje daril, overitev lažne vsebine, zloraba uradnega položaja," je pojasnila Nataša Pučko s Policijske uprave Ljubljana.

Ko bo sodba zoper 14 skesancev postala pravnomočna, bodo šele lahko ukrepale upravne enote in preklicale veljavnost vozniških dovoljenj. Doslej je brez izpita ostalo 10 voznikov, to za zdaj grozi še več kot 140. "Policija je seznanila ministrstvo za promet o teh kaznivih dejanjih - oni so pristojni za razveljavitev teh vozniških dovoljenj," je še povedala Pučkova.

Policija je sicer doslej po vsej državi kazensko ovadila še 180 oseb za več kot 1.100 kaznivih dejanj zaradi dvomljivih potrdil za izvajanje tečajev varne vožnje in brisanje kazenskih točk.

Afera avtošole dobiva sodni epilog