Policisti, ki so bili o ustavljenem vozilu obveščeni v ponedeljek okoli 6. ure, so 30-letniku, ki je spal v vozilu, zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, ki je pokazal 0,76 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti voznike in sopotnike opozarjajo, naj iz vozila ne izstopajo na avtocesti, ampak raje uporabijo počivališče oziroma naj se izključijo z avtoceste, ustavijo in potem rešujejo težave.  Foto: BoBo
Policisti voznike in sopotnike opozarjajo, naj iz vozila ne izstopajo na avtocesti, ampak raje uporabijo počivališče oziroma naj se izključijo z avtoceste, ustavijo in potem rešujejo težave. Foto: BoBo

Prepir sredi avtoceste

Gorenjski policisti pa so v sredo popoldne obravnavali voznika, ki je vozilo zaustavil na avtocestnem viaduktu Peračica, nato pa se pomaknil za ograjo. Ugotovili so, da mu je ob prepiru s partnerico prekipelo ravno na viaduktu, zato je tam zaustavil vozilo. Policisti so moškega odpeljali z avtoceste, oba pa opozorili na povsem neprimerno početje.