Sodišče ni bilo prav velikodušno. Bavčarju je dalo le dober mesec časa. Foto: BoBo
Sodišče ni bilo prav velikodušno. Bavčarju je dalo le dober mesec časa. Foto: BoBo

Po naših informacijah so mu kazen odložili za dober mesec, ker je sodni izvedenec Peter Rakovec presodil, da Bavčarjevo zdravstveno stanje še ne dovoljuje bivanja v zaporu.

"Sodišče je o Bavčarjevi prošnji odločilo danes, pošto smo odposlali, vsebino odločitve pa bomo lahko razkrili šele, ko bo pošta vročena strankam," so nam povedali na okrožnem sodišču v Ljubljani.

Zorčeva: Počasneje, kot smo napovedali
"Gospod Bavčar še ni v redu. Okrevanje poteka počasneje, kot smo upali. Nepredvideni dogodki se pri tako težki bolezni vedno lahko zgodijo. Včeraj je bil spet pri nas na kontrolnem ultrazvoku in zaplet še vedno ni odpravljen," je za TV Slovenija povedala Bavčarjeva lečeča zdravnica Metka Zorc. Povedala je, da so Bavčarja pregledali tudi drugi zdravniki in sodni izvedenec Peter Rakovec, ki je tudi sam ugotovil, da Bavčar "še ni v redu".

Bavčar je večkrat odložil začetek prestajanja sedemletne zaporne kazni in se pri tem skliceval na zdravje, a mu je prošnje sodišče vztrajno zavračalo, nato pa je bil Bavčar hospitaliziran in v izolskem Medicorju kmalu zatem operiran na srcu. Nazadnje bi se moral na Dobu zglasiti 30. aprila, a je ponovno prosil za odlog, sodišče pa mu je na podlagi izvedenskega mnenja ugodilo.

Nekdanji minister in predsednik uprave Istrabenza je bil obsojen na zaporno kazen zaradi napeljevanja k zlorabi položaja in pranja denarja pri preprodaji 7,3-odstotnega deleža Istrabenza leta 2007.