Pogrebnik naj bi neupravičeno prekopaval grobove ter oskrunil posmrtne ostanke. Foto: BoBo
Pogrebnik naj bi neupravičeno prekopaval grobove ter oskrunil posmrtne ostanke. Foto: BoBo

Sodišče je odločilo, da je belokranjski pogrebnik Malerič neupravičeno skril in oskrunil posmrtne ostanke dveh pokojnikov ter neupravičeno prekopal tri grobove. Pogrebe je opravljal tudi ob praznih žarah, saj sta bili v dveh primerih žari s posmrtnimi ostanki prevzeti po tistem, ko sta bila pogreba že opravljena, in ju je Malarič v grobova vstavil pozneje. Po odprtju treh grobov so policisti ugotovili tudi, da v njih ni okrasnih žar, saj naj bi si jih Malerič po mnenju tožilstva prilastil.

Obtoženega, ki je vsa kazniva dejanja zanikal, je ovadila njegova nekdanja partnerica Rozalija Grsič. Maleričev zagovornik Igor Smolej je izpostavil, da je Grsičeva edina, ki pravi, da je obdolženec storil omenjena kazniva dejanja. "Grsičeva je imela motiv za prijavo obdolženega. Hotela je prevzeti njegovo dejavnost. Tudi njena verodostojnost je z nekaterimi izpovedbami prič zelo omajana," je dejal.

Motiv Grsičeve je na sodišču potrdil tudi Maleričev pogodbeni pogrebnik Davor Malenšek, ki je povedal, da je Grsičeva pred časom prišla na kavo k njegovi partnerici in ji rekla, da se bo Maleriču maščevala in da bo sama odprla pogrebništvo.

Policija ni ugotavljala, kdo je odpiral grobove, saj ni iskala bioloških in papilarnih sledi, je nadaljeval Smole in sklenil, da zato ni dovolj dokazov za obsodbo. Sodba še ni pravnomočna, vendar je pričakovati Maleričevo pritožbo.