Bavčar je z nespametnimi in nezakonitimi potezami Istrabenz spravil na kolena in ga pustil globoko v dolgovih. Foto: BoBo
Bavčar je z nespametnimi in nezakonitimi potezami Istrabenz spravil na kolena in ga pustil globoko v dolgovih. Foto: BoBo

Sodišče odločitve za zdaj še ne razkriva, saj bodo podrobnosti znane, ko bodo vročene strankam v postopku, so pojasnili na vrhovnem sodišču.

To je Bavčarju junija do končne odločitve odložilo prestajanje kazni, nekdanjemu svetovalcu Istrabenza Kristjanu Sušinskemu pa prekinilo zaporno kazen.

Zahtevek za varstvo zakonitosti sta vložila tudi soobsojena Boško Šrot in nekdanji predsednik uprave Maksime Holdinga Nastja Sušinski, vendar pa junija o njunih zahtevah sodišče ni podajalo izjav, oba pa sta tudi ostala na prestajanju zapornih kazni.

Šrotov zagovornik je pojasnil, da odločitve vrhovnih sodnikov še ni prejel, pošto pričakuje ta teden. Prav tako je Bavčar pojasnil, da ne ve, kako se je sodišče odločilo glede njegove zahteve za varstvo zakonitosti. Z odločitvijo prav tako še ni seznanjen njegov odvetnik.

Šrot ostaja za zapahi, Bavčar z novim sojenjem?
Časopis Večer na spletni strani ob tem poroča, da naj bi po neuradnih informacijah vrhovno sodišče zadevo razveljavilo v delu, ki se nanaša na pranje denarja. Iz tega razloga je bil pred meseci z Doba izpuščen Kristjan Sušinski. Če je tako, bi lahko bilo za Bavčarja ponovno sojenje, Šrot pa bi ostal v zaporu, saj je bil obsojen zlorabe položaja, navaja časopis.

Bavčar je bil obsojen na sedem let zaporne kazni, Šrot pa je dobil pet let in deset mesecev zapora. Kristjan Sušinski je bil obsojen na tri leta zapora, Nastja Sušinski pa tri leta in devet mesecev. Sodišče je odločilo, da so krivi v primeru preprodaje delnic Istrabenza leta 2007.