Finančna uprava na računih nekdanjega predsednika uprave Luke Koper ni našla denarja, zato je predlagala izvršbo. Foto: BoBo
Finančna uprava na računih nekdanjega predsednika uprave Luke Koper ni našla denarja, zato je predlagala izvršbo. Foto: BoBo

Na koprskem sodišču so v četrtek prejeli dokumentacijo za izročitev obsojenega Roberta Časarja. Najprej jo bodo prevedli, potem pa bo postopek nadaljevala policija.

Finančna uprava medtem na računih nekdanjega predsednika uprave Luke Koper ni našla denarja, zato je predlagala izvršbo, po neuradnih informacijah s prodajo hiš v Portorožu in Lendavskih goricah. Izvršba je predlagana za štiri nepremičnine, na katerih ima država že vpisano hipoteko.

Pobegnil pod palme, končal v zaporu
Poročali smo že, da je bil Časar pravnomočno obsojen zaradi zlorabe položaja in nedovoljenega sprejemanja daril v povezavi z nepremičninskimi posli z Luko Koper. Obsojen je bil na pet let in devet mesecev zapora, vendar se 14. marca lani ni zglasil v zaporu na Dobu. Policija je za njim razpisala tiralico in izdala evropski priporni nalog.

Po letu dni so ga policisti s pomočjo Interpola izsledili v Dominikanski republiki. Ta ga je nato izgnala v Pariz, kjer je v priporu od začetka meseca.

Časar se je prejšnji teden strinjal, da ga francoski pravosodni organi izročijo slovenskim. Da ga bodo izročili Sloveniji, je potrdilo tudi sodišče v Parizu, privedli pa naj bi ga do 21. marca. Časar se v Parizu sicer ni zagovarjal z odvetnikom, saj naj bi si želel hitre vrnitve v domovino. Med drugim je takrat dejal, da v zaporu, v katerem je priprt, govori angleško le eden izmed uslužbencev, ki pa ni vedno na voljo.

Francosko sodišče je pohvalilo slovensko sodstvo, ki je že dostavilo vso ustrezno dokumentacijo, pohvalili pa naj bi tudi Časarjevo kooperativnost, so še poročali mediji.