Hans Wolfgang Riedl je znova pojasnjeval svoje poslovne povezave z Wolfgangom Wolfom. Foto: MMC RTV SLO
Hans Wolfgang Riedl je znova pojasnjeval svoje poslovne povezave z Wolfgangom Wolfom. Foto: MMC RTV SLO
Walter Wolf
Walterja Wolfa na sojenje ni bilo. Imel naj bi težave z zdravjem. Foto: MMC RTV SLO

Wolfa naj bi aretirali, ker se po mnenju avstrijskega tožilca "skuša s pobegom izogniti sojenju", čeprav je očitno, da lahko obiskuje druge države v Evropi. S tem naj bi imel v mislih Wolfov "obisk" v Sloveniji, kjer prav tako poteka sojenje v zadevi Patria, v katerem je Wolf eden izmed obtoženih.

Wolfa na Dunaj ni bilo
Wolfov odvetnik je sicer sporočil, da Wolfa skrbi za zdravje in da je v Sloveniji opravil zdravniške preglede. Kot je znano, je Wolf februarski obravnavi v Sloveniji prisostvoval.

Riedl pojasnjeval povezave z Wolfom
Na dunajskem sodišču se je sojenje sicer nadaljevalo z zaslišanjem Wolfovega poslovnega partnerja Hansa-Wolfganga Riedla, ki je imel po poročanju avstrijske tiskovne agencije znova težave s pojasnjevanjem poslovnih vezi z Wolfom.

Datumi na dokumentih obeh Wolfovih podjetij Kent Investments in IBC, prek katerih sta sklepala posle, se namreč niso ujemali z Riedlovim pričanjem. Riedl je tako priznal, da so bili datumi na pogodbi napisani "za nazaj", da bi bili skladni s časom njunih ustnih dogovorov o sodelovanju v poslu s Patrio.

Tožilca je čudilo tudi dejstvo, da je Riedl del svoje provizije nakazal na zasebni račun Walterja Wolfa, kar je označil za nečedno ravnanje. "Nimate nobenega računa od Wolfa ali česa drugega. Je stisk roke res tako verodostojen?" je vprašal tožilec. Riedl je dejal, da bi pogodbo lahko sklenila kadar koli, če bi bilo to treba, a ker je nakazilo zaradi pomanjkljive dokumentacije leta 2007 propadlo, je sklenil več pogodb z Wolfovim podjetjem ICB.

Tožilec je pripomnil, da je v njih govor o "težkih vozilih", in ne tankih, pri čemr se je Riedl znova izgovoril na Wolfa in dejal, da je ta "vedno utemeljil, da ni nobene oborožitve, in tudi /on/ naj bi to tako poimenoval".

Obtožbe o milijonskih podkupninah
Avstrijsko sojenje v zadevi Patrija petim obtoženim očita podkupovanje in industrijsko vohunjenje, povezano pa je s prodajo oklepnikov Sloveniji. V igri naj bi bile milijonske podkupnine posameznikom, da bi iz posla izločili slovensko Sistemsko tehniko, ki je partner avstrijskega proizvajalca. Riedl in Wolf naj bi podkupnine spravila do pomembnih ljudi v Sloveniji.