Dva izmed štirih obtožencev sta se s tožilstvom pogodila še pred predobravnavnim narokom. Foto: MMC RTV SLO
Dva izmed štirih obtožencev sta se s tožilstvom pogodila še pred predobravnavnim narokom. Foto: MMC RTV SLO
Trije priznali krivdo v umoru Škrbićeve

Koliko kazni si je trojica izpogajala, ne tožilstvo ne sodišče nista želela razkriti. Petrović se je sicer pogodil še pred današnjim predobravnavnim narokom, pozneje pa se mu je pridružil tudi Livadić. Petrović, Sazdov in Trivković so že v priporu, Livadić pa je še na prostosti.

Zadnji je obtožen pomoči pri ugrabitvi, saj naj bi priskrbel vozilo, ki je sledilo vozilu z ugrabljeno Šrkbićevo, in ga po dogodku odpeljal v Srbijo. Trivković je obtožen hudodelskega združevanja in sostorilstva pri ugrabitvi, saj naj bi vozil vozilo z ugrabljeno Škrbićevo v njem. Pokojno sta pozneje mučila Petrović in Sazdov.

Za hudodelsko združevanje je zagrožena kazen od tri do pet let, za ugrabitev in mučenje od enega do desetih let, za posebno hudo telesno poškodbo pa do 15 let zapora.

Družina jih bo tožila za odškodnino
Dogajanje na sodišču je spremljala tudi družina pokojne Škrbićeve, ki bo odškodninsko tožbo vložila na naslednjem naroku. Družina je bila vidno pretresena in je obtoženim pred začetkom naroka in v sodni dvorani namenila precej ostrih besed, zaradi česar je morala posredovati tudi sodnica in zahtevati red v dvorani.

Škrbićevo, dolgoletno partnerico enega izmed obsojenih za rop banke SKB, so v središču Ljubljane ugrabili 26. junija lani. Odpeljali so jo na že prej izbran neobljuden kraj v bližnji okolici Ljubljane, kjer so jo več ur pretepali in mučili.

V zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne so jo hudo pretepeno odvrgli v Podpeči. Dekle, od katerega naj bi ugrabitelji želeli izvedeti, kje se skriva plen iz ropa omenjene banke, je kmalu zatem podleglo poškodbam.

Trije priznali krivdo v umoru Škrbićeve