Z eno žetvijo bi osumljenec lahko pridobil za približno 36 kilogramov prepovedane droge. Foto: PU Celje
Z eno žetvijo bi osumljenec lahko pridobil za približno 36 kilogramov prepovedane droge. Foto: PU Celje

Celjski policisti in kriminalisti so preiskali najeti objekt v Preboldu in v dveh ločenih prostorih, velikih dobrih 55 kvadratnih metrov, našli gojilnico prepovedane konoplje. Skupno so našteli približno 1.200 umetno gojenih rastlin, visokih od 40 do 80 centimetrov, s katerimi bi 30-letni najemnik objekta lahko pridobil do 36 kilogramov prepovedanih mamil.

Osumljencu, ki je doma iz Divače, so nesojeno žetev zasegli, prav tako vse pripomočke za gojenje konoplje pod umetnimi pogoji. Privedli so ga k preiskovalnemu sodniku, ta pa je zanj odredil pripor. Osumljen je neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je v prostoru do zdaj pridelana že najmanj ena žetev, ki je prav tako štela 1.200 rastlin.

Iz posamezne rastline bi lahko osumljenec po navedbah policistov pridelal najmanj 30 gramov te prepovedane droge, cena za kilogram pa se na ilegalnem trgu giblje od 4.000 do 5.000 evrov. S tem bi zaslužil najmanj 144.000 evrov, v primeru ulične prodaje bi višina protipravno pridobljene premoženjske koristi še krepko narasla, saj cena za en gram na ta način pridelane prepovedane droge znaša približno 10 evrov, so še zapisali na Policijski upravi Celje.