29-letni Koprčan je podtaknil več požarov med Šaredom in Kortami. Foto: BoBo
29-letni Koprčan je podtaknil več požarov med Šaredom in Kortami. Foto: BoBo

Operativno-komunikacijski center je bil 11. septembra ob 20.12 obveščen o požaru med Šaredom in Kortami. Gasilci GB Koper, PGD Izola in PGD Korte so ugotovili, da v Cetorah, v zaselku Medljan, gori večji leseni objekt, ob cesti za Korte pa je bilo še več manjših požarov.

Pri gašenju teh manjših požarov so krajani Cetor obvestili gasilca PGD-ja Izola, da je na kolovozni cesti mlajši moški, ki podtika požare. Gasilca sta nato opazila ležečega moškega, ki je z vžigalnikom zažigal travo oziroma grmičevje.

Gasilec je požigalca prijel za roko in mu preprečil nadaljnje kurjenje ter takoj zaprosil pomoč drugih gasilcev, da obvestijo policijo o prijetju požigalca. Ta se je hotel iztrgati iz prijema, pri tem pa ga je gasilca z rokami večkrat udaril v obraz, mu trgal obleko in ga skušal daviti. Kljub temu je gasilcu uspelo požigalca zadržati do prihoda policista.

Policisti so osumljenega 29-letnega Koprčana pridržali za 48 ur, opravili ogled kraja požara in ga po policijskem zaslišanju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Pri nadaljnjem zbiranju obvestil so ugotovili, da je isti Koprčan 7. 8. podtaknil požar na nedokončanem zidanem poslopju oz. vinski kleti, v neposredni bližini stanovanjske hiše v Cetorah.

G. C.