Vsebina aktovke je razkrila pištolo, nabojnik, pločevinko neznane tekočine in nekaj pisem. Foto: Primorski dnevnik
Vsebina aktovke je razkrila pištolo, nabojnik, pločevinko neznane tekočine in nekaj pisem. Foto: Primorski dnevnik

Kot poroča prav Primorski dnevnik na svoji spletni strani, so v tajništvu slovenskega tržaškega dnevnika okoli 18. ure prejeli telefonski klic s sporočilom, da je pred stavbo črna aktovka. Zaposleni so ugotovili, da je pred vhodom v stavbo res aktovka črne barve, in nato poklicali karabinjerje.

Po petnajstih minutah so se na prizorišču pojavili agenti mobilnega in političnega oddelka policije, mestni redarji in karabinjerji, ki so Ulico Montecchi, kjer stoji stavba Primorskega dnevnika, zaprli tako za avtomobile kot tudi za pešce. Na prizorišče so prišli tudi pirotehniki, ki so odprli aktovko in v njej našli pištolo, nabojnik, pločevinko neznane tekočine in nekaj pisem.

To je že druga tovrstna najdba pred vhodom v sedež Primorskega dnevnika v nekaj mesecih. Že 17. marca so namreč v poštnem nabiralniku našli ovojnico, v kateri sta bila naboj za pištolo devetmilimetrskega kalibra in sporočilo v italijanskem jeziku, ki se je glasilo: "Za 28. januar, dan spomina na holokavst, za 10. februar, dan spominjanja na fojbe, in za 17. marec, obletnico združitve Italije." Primorski dnevnik je bil, podobno kot še nekateri drugi krajevni mediji, v preteklih letih že nekajkrat tarča podobnih groženj.