Celjski kriminalisti so dopoldne na območju Zreč izvajali preiskave. Foto: MMC RTV SLO
Celjski kriminalisti so dopoldne na območju Zreč izvajali preiskave. Foto: MMC RTV SLO
Policija nadaljuje preiskavo povezano z Voduškom

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin je povedala, da nikomur niso odvzeli prostosti. Po neuradnih informacijah naj bi celjski kriminalisti preiskavo opravili v Uniorju. Kje je potekala hišna preiskava, na policiji niso pojasnili. Je pa Vladimir Vodušek (preiskava je najverjetnenje povezana z njegovim primerom) dejal, da so kriminalisti v podjetju Unior preiskovali domnevni vir razkritih dokumentov o poslovanju družbe.

Grožnje v zameno za molk
kot je znano sta lastnik Info TV-ja Vladimir Vodušek in velenjski poslovnež Stanislav Gaberc sta osumljena izsiljevanja vodstev podjetij Unior iz Zreč in Rhydcon iz Šmarij pri Jelšah.

Oškodovancema naj bi grozila, da bosta o njiju razkrila podrobnosti v medijih, v zameno za molk pa zahtevala denar. Vodušek in Gaberc krivdo zanikata in pravita, da je šlo za poslovne dogovore.

Vodušek: Iščejo vire, namesto da bi preiskovali kazniva dejanja
Vodušek je na tiskovni konferenci dejal, da preiskava poteka, ker je direktor družbe Rhydcon Vinko Stiplovšek kazensko ovadil enega od direktorjev za investicije v Uniorju. Dodal je, da ne ve, kdo je dokumente odnesel iz Uniorja, a se mu zdi z vidika medijske svobode sporno, da policija preiskuje in išče domnevne vire, ki so "naši - novinarski".

Po Voduškovih besedah tako policija ne preiskuje dejstva, da je Unior izdajal fiktivne račune in tega, kako je predsednik uprave Uniorja Gorazd Korošec prišel do petih stanovanj in 18 tisoč delnic Uniorja in kako je Stiplovšek prišel do apartmajev na Rogli.

Razmišlja o ovadbah
Vodušek je obtožbe, zapisane v ovadbi, znova označil za laži oziroma netočnosti in dejal, da razmišlja o kazenskih ovadbah Korošca, Stiplovška in odvetniške družbe Gregorovič in Pungartnik. Razlog za morebitno ovadbo naj bi bilo lažno navajanje dejstev.

Nadzorniki Korošca niso razrešili
So se pa na to temo sestali tudi nadzorniki Uniorja. Po nekaterih namigih naj bi razrešili predsednika uprave Gorazda Korošca, a je predsednik nadzornega svéta Matej Golob Matzele to zanikal, poroča TV Slovenija. Korošec tako ostaja na svojem položaju. Nadzorniki bodo sejo nadaljevali najpozneje prihodnji teden. Po končani seji bodo s svojimi sklepi seznanili javnost.

Policija nadaljuje preiskavo povezano z Voduškom