V dogodku ni bilo poškodovanih. Foto: BoBo
V dogodku ni bilo poškodovanih. Foto: BoBo
V Acroniju zagorelo zaradi podora goreče taline

Ob 2.26 se je v Acroniju sprožil samodejni javljalnik požara zaradi prodora goreče taline iz ponovce in eksplozije. Jeseniški poklicni gasilci so izteklo talino ohlajevali in pogasili goreče predmete v okolici, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

V Acroniju so pojasnili, da je iz za zdaj še neznanih vzrokov prišlo do manjše eksplozije in poškodbe dela električne napeljave v obratu jeklarne. O dogodku je bila takoj obveščena Gasilsko reševalna služba Jesenice, ki je začela gasiti požar.

Poškodovanih ni bilo, dogodek pa tudi ni imel vplivov na okolico. Nastala je gmotna škoda na napravi, ki naj bi bila odpravljena v naslednjih dneh, so še dodali v Acroniju.

Kriminalisti so danes opravili ogled kraja nočne eksplozije in ugotovili, da je eksplodiralo staljeno jeklo, ki je v procesu obdelave steklo iz večje industrijske posode. Po izlitju je prišlo do stika taline in ledu ali vode, kar je povzročilo večjo eksplozijo, ta pa veliko gmotno škodo. O okoliščinah eksplozije kriminalisti še zbirajo obvestila, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

V Acroniju zagorelo zaradi podora goreče taline