Tožilstvo Alibabićevi in Jakupiju očita zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje ter več kaznivih dejanj povzročitve telesnih poškodb različnih kategorij, med drugim posebno hude telesne poškodbe, ki je vodila v smrt deklice. Foto: Pixabay
Tožilstvo Alibabićevi in Jakupiju očita zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje ter več kaznivih dejanj povzročitve telesnih poškodb različnih kategorij, med drugim posebno hude telesne poškodbe, ki je vodila v smrt deklice. Foto: Pixabay
sodišče
Tako mama umrle deklice kot njen partner sta že februarja na predobravnavnih narokih krivdo zanikala. Foto: BoBo

Potem ko je Alibabićeva v ponedeljek krivdo zvalila na Jakupija, je ta v današnjem zagovoru trdil prav nasprotno in okrivil Alibabićevo.

Jakupi je danes še naprej odgovarjal na vprašanja tožilke Tine Lesar in svojega zagovornika Damijana Pavlina. Povedal je, da najmlajša hčerka Alibabićeve ni bila zaželena v svoji družini in je bila vsem odveč, on pa jo je imel rad. Dejal je, da je vseh sedem mesecev skupnega bivanja pozival Alibabićevo, naj se obrneta po pomoč na center za socialno delo.

Poudaril je, da je Alibabićevo tudi večkrat prosil, da bi jo odpeljala k zdravniku. Spomnil je na dogodek iz sredine junija, ko je deklica ob igri izgubila zavest. Vendar je po Jakupijevih besedah Alibabićeva dejala, da zdravniška oskrba ni potrebna. Alibabićeva pa je v zagovoru – prav nasprotno – zatrdila, da ji Jakupi ni dovolil, da bi jo peljala k zdravniku.

Na vprašanje tožilke, kako pustiš dveletnega otroka samega doma, je Jakupi povedal, da ni imel druge možnosti, saj je moral hoditi v službo, nihče drug pa ni hotel poskrbeti zanjo, zato je bila deklica večkrat sama doma. "Ta otrok ni imel potrebne ljubezni in varnosti, niso ga peljali k zdravniku, niso se zanimali zanj. Jaz nisem bil oče in – kar se mene tiče – imam čisto vest glede skrbi za deklico," je dejal Jakupi.

Prav tako je obtoženi danes zavrnil navedbe Alibabićeve, da ji je grozil in da se ga je bala. Kot je dejal, iz njegovih ust ni slišala žal besede, povedal pa je tudi, da sta imela dober odnos ter da se nista prepirala. Tožilka je Jakupiju zastavila tudi več vprašanj glede dokazov, ki nakazujejo, da je bila deklica hudo poškodovana že 30. junija in ne šele 2. julija, ko sta obtožena poklicala reševalce.

Jakupijev zagovor je danes trajal pet ur, začel pa se je v ponedeljek, vendar so ga po uri in pol prekinili. Kljub temu njegov zagovor še vedno ni končan, predvidoma se bo nadaljeval 24. aprila, ko mu bo vprašanja zastavljala še zagovornica Alibabićeve Darja Roblek.

Roblekova pričakuje, da bodo materino zgodbo podprli njeni otroci
Kot je po današnjem naroku dejala Roblekova, je bila Jakupijeva izpoved pričakovana – krivdo vali na Alibabićevo. Vendar pa Roblekova pričakuje, da bodo materino zgodbo podprli njeni otroci in Jakupijeva nekdanja žena, ki naj bi pričala o tem, kako je bil že do nje nasilen. Grozil naj bi ji tudi iz pripora, da naj pazi na to, kako bo pričala.