Kamenik je na sojenju svoja dejanja priznal in se jih pokesal. Foto: MMC RTV SLO
Kamenik je na sojenju svoja dejanja priznal in se jih pokesal. Foto: MMC RTV SLO
Kameniku osem let

Kamenik, ki je pri nas najbolj znan po odmevnem sojenju zaradi štirikratnega umora v Tekačevem, je po izpustitvi iz beograjskih zaporov živel na Hrvaškem, kjer je vodil kriminalno združbo, ki je po Kvarnerju preprodajala heroin.

Živel je v majhnem kraju blizu Opatije in od tam vodil skupino, ki jo je sestavljalo najmanj 15 ljudi. Prijeli so ga marca lani, ga poslali v pripor v reški zapor, od koder je nato neuspešno poskušal pobegniti.

Kamenik priznal in obžaloval svoja dejanja
Kamenik je v postopku priznal svojo vlogo in obžaloval svoja dejanja, sodnico pa poskušal prepričati, da se je v preprodajo mamil zapletel, ker je odvisnik od mamil, zaradi česar je spet končal v nepravi družbi. Sodnice s tem ni prepričal - obsodila ga je na osem let za rešetkami. Obsodba še ni pravnomočna.

Kristijan Kamenik je, kot omenjeno, pri nas najbolj znan po sojenju zaradi štirikratnega umora v Tekačevem. 12 let po tem okrutnem umoru pa zgodba še ni končana. Na celjskem sodišču se je pred kratkim začelo že tretje sojenje.

Že tretje sojenje za umor v Tekačevem
Prvič je bil Kamenik obsojen na 20-letno zaporno kazen, ki jo je vrhovno sodišče razveljavilo. Drugič je bil oproščen, vendar je višje sodišče ugodilo pritožbi tožilstva in tudi to sodbo razveljavilo. Tretje sojenje se je začelo leta 2007, veliko vprašanje pa je, kako se bo postopek nadaljeval, saj je reško sodišče danes odločilo, da Kamenik do pravnomočnosti sodbe ostaja v priporu, poroča Radio Slovenija.

Kameniku osem let