Kriminalisti so zapečatili pisarno koprskega župana Borisa Popoviča. Foto: BoBo
Kriminalisti so zapečatili pisarno koprskega župana Borisa Popoviča. Foto: BoBo
Preiskave pri Popoviču

Na Mestni občini Koper so v sporočilu za javnost pojasnili, da so kriminalisti preiskovali prostore občine, predvsem pa prostore in delovna mesta štirih zaposlenih. Odnesli so dokumentacijo, povezano s stadionom Bonifika, in računalnike.

Kriminalisti pa so sporočili, da so v Kopru izvedli tri hišne preiskave, in sicer zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve uradno pregonljivih gospodarskih kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic.

Odvetnik koprskega župana Borisa Popoviča Aleksander Čeferin je v izjavi za javnost dejal, da so kriminalisti svoje delo opravili izredno korektno in profesionalno. Pojasnil je še, da so preiskovali dokumente, povezane z gradnjo stadiona v Kopru, vendar sumi kaznivih dejanj - je prepričan - izhajajo iz nepoznavanja prava, kar naj bi se izkazalo zelo v kratkem.

Čeferin: Očitno nekdo ne pozna prava ali pa ga ignorira
"Očitno župan Popovič ne more imeti niti enega projekta, ne da bi ga nadzorovala policija in tožilstvo. Je pa zanimiv detajl ta, da se preiskovalna sodnica ni strinjala z uvedbo preiskave in jo je moral uvesti senat treh sodnikov, kar je redkost v slovenskem pravnem redu," je poudaril Čeferin in dodal, da s spisom še niso seznanjeni, ker zadeva še ni v kazenskem postopku. "A že po teh očitkih, ki smo jih slišali - preiskavo namreč vodi in usmerja tožilstvo -, je popolnoma jasno, da nekdo v tem postopku, pozneje bomo videli kdo, očitno ne pozna prava ali pa ga ignorira," je še dejal Čeferin.

Stadion Bonifika je za Mestno občino Koper gradilo podjetje Stavbenik, sicer v lasti Primorja. Podizvajalec je bila družba Grafist, ki je v lasti Popovičevega prijatelja Anteja Guberca.

Preiskave pri Popoviču