Incident se je zgodil na 36. taboru KZS-ja. Foto: EPA
Incident se je zgodil na 36. taboru KZS-ja. Foto: EPA

"Na predzadnji dan prve izmene, v petek, 29. 6. 2012, zvečer, se je znotraj tabora zgodil nedopusten incident, zaradi katerega je nemudoma prišlo do internega ukrepanja in posredovanja policije ter kriminalistov," so na KZS-ju zapisali v sporočilu za javnost.

"Enega od trenerjev je namreč mladoletni udeleženec tabora obtožil spolnega nadlegovanja, zaradi česar smo na KZS v sodelovanju s policijo in kriminalisti nemudoma opravili preiskavo in zaslišanja vseh udeleženih, vodstvo KZS pa se je na podlagi pričevanj odločilo obdolžencu za spolni napad na mladoletno osebo nemudoma odrediti prepoved delovanja v slovenski košarki vse do nadaljnjega," so razkrili.

Zadeva je zdaj v rokah tožilstva, na KZS-ju pa bo dogodek obravnavala disciplinska komisija, ki lahko obdolžencu izreče tudi najhujšo mogočo kazen - dosmrtno prepoved delovanja v slovenski košarki v kakršni koli funkciji, so še sporočili s KZS-ja.

Žrtvi in staršem takoj nudili strokovno pomoč
Ob tem na zvezi še dodajajo, da so takoj, ko so za incident izvedeli, mladoletni žrtvi domnevnega napada in staršem nudili maksimalno strokovno pomoč, domnevnega storilca kaznivega dejanja pa do nadaljnjega razrešili vseh njegovih funkcij, povezanih s KZS-jem. "Dogodek izjemno obžalujemo in ostro obsojamo, zaradi zaščite mladoletne osebe pa ne želimo iti v podrobnosti," so še zapisali.