Črna kronika
(5)
Po neuradnih podatkih naj bi preiskovali preteklo poslovanje družbe Radeče papir. Foto: BoBo
VIDEO
Preiskava v podjetju Rade...

Dodaj v

Kriminalisti naj bi preiskovali sum izčrpavanja radeške papirnice

Kazenske ovadbe zoper 3 fizične in 3 pravne osebe
12. junij 2018 ob 15:53
Celje - MMC RTV SLO, STA

Celjski kriminalisti so v preiskavi sumov nepravilnosti pri poslovanju dveh gospodarskih družb ugotovili, da je nekdanje vodstvo z zlorabo položaja družbi oškodovalo za več kot dva milijona evrov.

Med preiskavo so ugotovili, da je nekdanje poslovodstvo dveh družb v letih 2014 in 2015 zlorabljalo svoj položaj tako, da je v škodo teh družb sklepalo pogodbe, dajalo poroštva in brez kakršne koli pravne ali dejanske osnove za plačilo s ponarejanjem listin in brez ustreznih protidajatev delegiralo posamezna nakazila s transakcijskih računov teh družb na transakcijske račune lastniško povezanih družb, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Celjski kriminalisti so tako na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper tri fizične in tri pravne osebe zaradi utemeljenega suma storitve šestih kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, in sicer dveh kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, dveh kaznivih dejanj ponareditve ali uničenja poslovnih listin, kaznivega dejanja neupravičene uporaba tuje oznake ali modela ter kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporaba tujega premoženja.

Po neuradnih informacijah portala 24ur je med ovadenimi nekdanji direktor družbe Radeče papir Igor Rakuša. Ta naj bi družbi neuradno izčrpaval z namišljenimi računi in posojili v korist družb, s katerimi je bil povezan. Po pisanju časnika Večer gre za podjetji Radeče papir nova in njeno hčerinsko družbo Muflon.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
miško22
# 12.06.2018 ob 17:07
Mar še nam ni dovolj teh morečih zgodb o prevarantskem izčrpavanju našega skupnega premoženja? Na koncu nam je vse pokradeno, a ob tem vsi povzročitelji čudežno nedolžni. Čas bi že bil, da bi obtoženi končno začeli odgovarjali za svoje packarije tako kot kurji tatovi, takoj in z odvzemom vsega pokradenega. Pika. Brez padlih sodb zaradi domnevnih napak v postopkih, zastaranja in nedovoljeno pridobljenih dokazov. Vsem, ki imajo sumljivo premoženje, a zanjo nimajo ustreznih dokazil o poštenem izvoru bi jim ga potrebno nemudoma odvzeti. Potem nam ne bi še naprej zmanjkovalo denarja za zdravstvo, policijo, šolstvo, upokojence in solidne plače za zaposlene. Mar sem slučajno odkril toplo vodo?
Bormio
# 13.06.2018 ob 09:50
Nastavili so ga njegovi prijatelji Arabci, ki so papirnico kupili. In ga tudi odstavili, ko so spoznali, da jim povzroča samo škodo. Če bi ga bolje poznali, mu niti samokolnice ne bi zaupali.
glasilo
# 12.06.2018 ob 19:27
"tvuster"

Stranka kapitala... ta oseba ni strankarsko usmerjena, samo išče možnosti kako obvoziti sistem in pobrati čim več denarja. Zdaj so mu očitno malo stopili na prste, če bo pa zadeva prišla do končne rešitve pa vemo kako je s tem...
Joc52
# 13.06.2018 ob 06:49
kje so časi, ko je kak direktor ukradel 10.000 DM, bil v časopisu in bil seveda obsojen? Danes pa z lopato, milijone...kako lahko pride do tega in da nihče ne opazi pravočasno? Res nepojmljivo. Bravo miško22, se strinjam - hitra sodišča z g.Logarjem!
tvuser
# 12.06.2018 ob 16:44
Katera stranka je že nastavila tega direktorja?
Kazalo