Policisti so 12. januarja obiskali mariborskega podžupana. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Policisti so 12. januarja obiskali mariborskega podžupana. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Po poročanju spletnega portala Požareport so kriminalisti 12. januarja izvedli hišno preiskavo na domu Tomaža Kanclerja, ker naj bi bil povezan z nezakonitimi nogometnimi stavami - samo v enem primeru naj bi zahteval 20.000 evrov.

Kancler je v sporočilu za javnost potrdil obisk kriminalistov na svojem domu, od koder pa naj ti ne bi odnesli nobene dokumentacije. "Kategorično in deklarativno zavračam storitev kakršnega koli kaznivega dejanja, katerega sum storitve je bil naveden v odredbi in kateremu je sledila policijska preiskava v preteklih tednih," je zapisal in izrecno zanikal kakršno koli vpletenost v nezakonite stave.

Preiskava se je, kot trdi Kancler, nanašala na poslovanje njegove družbe Spring s podjetjem Center nepremičnin oziroma njenima solastnikoma. "Policijski upravi smo pojasnili potek, tudi delni tok gotovinskega plačila storitev, predali vso dokumentacijo, pogodbe, račune, iz česar je razviden potek aktivnosti in ki nikakor ne morejo kazati na storitev očitanega mi kaznivega dejanja," je poudaril.

"Nikoli nisem prejel protipravno pridobljenega premoženja v obliki darila in ga tudi nikoli nisem posredoval komur koli za pridobitev koristi (gradbenega dovoljenja) pogodbene stranke, s katero sem sodeloval," je še dodal.

Slovenska policija je konec aprila lani priprla štiri Mariborčane Kosto Turnerja, Ivana Vinka, Vasjo Turnerja in Zvonka Hajška, ki so bili osumljeni združevanja v združbo, specializirano za nezakonito pobiranje stav na športne dogodke. Sojenje se na mariborskem sodišču začne v četrtek, med obtoženimi pa je tudi nogometaš Goran Šukalo.