Policisti bodo osumljenca s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Foto: MMC RTV SLO
Policisti bodo osumljenca s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Foto: MMC RTV SLO

Ljubljančan je nazadnje po navedbah policije oktobra vlomil v specializirano prodajalno v Ljubljani in skušal odnesti denar, ob tem je tudi grozil varnostniku. Oktobra je vlomil tudi v poslovno stavbo v Ljubljani.

Policija navaja, da je 28-letni Ljubljančan oktobra vlomil v specializirano prodajalno na Ulici Bratov Babnik v Ljubljani in skupaj z za zdaj še neznanimi sostorilci iz prodajalne skušal odtujiti večjo blagajno. Pri dejanju ga je zalotil varnostnik, ki mu je 28-letnik zagrozil z neposrednim napadom, nato pa je s kraja pobegnil.

Osumljenec na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku
Osumljeni je 6. oktobra vlomil tudi v poslovno stavbo na Regentovi cesti v Ljubljani, pri čemer je najprej poskušal vlomiti v blagajno, vendar mu to ni uspelo, nato pa je iz prostorov odnesel okoli 400 evrov gotovine. V začetku septembra je vlomil v prodajalno v Sinji Gorici, od koder je odtujil večjo količino cigaret, tehničnih predmetov in pijač v skupni vrednosti okoli 6.000 evrov.

28-letnik je po ugotovitvah policije že julija vlomil v prodajalno na Podutiški cesti v Ljubljani, od koder je odnesel gotovino in druge vrednostne kartice ter podjetje oškodoval za okoli 16.000 evrov, so v sporočilu za javnost še navedli na Policijski upravi Ljubljana. Zapisali so tudi, da bodo osumljenca s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.