Mimović ponudbe tožilstva noče sprejeti, saj pravi, da podjetje v času, ko zaposlena ni prejela plače,
Mimović ponudbe tožilstva noče sprejeti, saj pravi, da podjetje v času, ko zaposlena ni prejela plače, "ni funkcioniralo". Foto: MMC RTV SLO/Televizija Slovenija

Mimović je januarja letos končal prestajati dveletno zaporno kazen zaradi zlorabe položaja v CPL-ju, vendar ostaja v priporu zaradi novih postopkov in preiskav. Tokrat je pred sodišče stopil zaradi obtožbe o kršitvi temeljnih pravic delavcev, vendar krivde ni priznal.

Tožilstvo mu očita, da kot direktor Patere zaposleni ni izplačal štirih zaporednih plač, regresa in prispevkov, s tem pa naj bi si pridobil najmanj 10.000 evrov premoženjske koristi. Tožilstvo mu je v zameno za priznanje krivde ponudilo pet mesecev zaporne kazni, a Mimović ponudbe tožilstva ni sprejel. Kot je pojasnil, zaposlena ni prejela plače, ker je bil v tem času na prestajanju zaporne kazni, zato tudi "firma ni funkcionirala".

Mimović je leta 2014 s tožilstvom sklenil dogovor o priznanju kaznivega dejanja zlorabe položaja in privolil v dve leti zapora in plačilo 100.000 evrov denarne kazni.

Nekdanjega lastnika CPL, ki je v stečaju od 2012, preiskovalci sumijo tudi kaznivih dejanj zlorabe položaja in pranja denarja. Kriminalisti so dokaze za to iskali v obsežnih hišnih preiskavah leta 2014.