Romunski voznik je močno prekoračil dovoljeno hitrost. Foto: Policija
Romunski voznik je močno prekoračil dovoljeno hitrost. Foto: Policija

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da so med nadzorom prometa na pomurski avtocesti okoli 11. ure s sistemom Provida ujeli 27-letnega romunskega voznika osebnega avtomobila Audi A5.

Ugotovili so, da je na avtocesti zunaj naselja Cerkvenjak, kjer je hitrost vožnje omejena na 110 km/h, na razdalji 538 metrov vozil s povprečno hitrostjo 197,23 km/h. Pri tem so poudarili, da je bila cesta mokra in spolzka, zaradi močnega dežja pa je bila omejena tudi vidljivost. Policisti so vozniku na kraju izrekli globo 1.200 evrov, katere polovični znesek je takoj plačal.

Policija ob tem ugotavlja, da opisani primer dokazuje, da nekateri vozniki hitrosti in načina vožnje žal še vedno ne prilagodijo svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste, razmeram na njej in značilnostim vozila.

"Že če bi povprečno hitrost v naseljih zmanjšali za samo 1 km/h, bi se število prometnih nesreč zmanjšalo za približno štiri odstotke. Znižanje povprečne hitrosti za 1 km/h zunaj naselja pa bi pomenilo zmanjšanje števila prometnih nesreč zaradi hitrosti za približno dva odstotka," so še opozorili.