Policisti so bili okoli 4. ure zjutraj obveščeni o dveh nesrečajh in pobeglih konjih na avtocesti. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Policisti so bili okoli 4. ure zjutraj obveščeni o dveh nesrečajh in pobeglih konjih na avtocesti. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Policisti so za zdaj ugotovili, da je 51-letni voznik osebnega avtomobila vozil proti Obrežju in med priključkom Smednik in počivališčem Zaloke trčil v dva konja, ki sta se znašla na cestišču, nato pa se z avtomobilom zaletel v varovalno ograjo.

51-letnik, državljan Bosne in Hercegovine, se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče, 29-letni potnik v njegovem vozilu pa je bil lažje poškodovan. V drugi prometni nesreči je voznik osebnega avtomobila trčil v konja, vendar se v nesreči ni poškodoval, so pojasnili na PU Novo mesto.

Štirje konji poginili, našli so jih še pet
Dodajajo še, da so po do zdaj zbranih podatkih štirje konji na avtocesto zašli po avtocestnem priključku. Veterinarja in higienik so poskrbeli za poškodovane živali, a so zaradi hudih ran štirje konji poginili. Delavci Darsa in občani so do šeste ure našli še vsaj pet pobeglih konj. O prometni nesreči sta bili obveščeni tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Ogled kraja prometne nesreče še ni končan, promet na tem delu poteka po prehitevalnem pasu, še sporočajo policisti in dodajajo, da bodo v nadaljevanju preiskave ugotavljali tudi odgovornost lastnika živali.