35-letni voznik iz okolice Slovenj Gradca je umrl na kraju nesreče. Foto: PU Kranj
35-letni voznik iz okolice Slovenj Gradca je umrl na kraju nesreče. Foto: PU Kranj

Voznik je pred nesrečo vozil po glavni cesti iz Dravograda proti Slovenj Gradcu. Za njim je s službenim vozilom pripeljala slovenjgraška policijska patrulja, ki ga je zaradi prehitre in nezanesljive vožnje skušala ustaviti. Voznik se na ustavljanje z modrimi lučmi in kratkimi zvočnimi znaki ni odzival, ampak je s povečano hitrostjo peljal naprej v smeri Slovenj Gradca, so sporočili s PU-ja Celje.

V naselju Pameče je zavil na lokalno cesto Pameče-Troblje-Gradišče. Uspelo mu je prevoziti nepregleden desni ovinek, nato pa je zaradi prehitre vožnje zapeljal na travnato površino ob levem robu ceste, kjer je s prednjim delom vozila silovito trčil v drevo. Kljub takojšnji pomoči policistov in reševalcev je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Ogled kraja nesreče so opravili policijska patrulja PU-ja Celje, dežurni državni tožilec in dežurna preiskovalna sodnica. Zaradi razjasnitve vseh okoliščin nesreče je Janko Goršek, generalni direktor policije, imenoval posebno komisijo, ki je že začela delo. Prve ugotovitve komisije kažejo, da je policijska patrulja ustavljanje vozila izvedla zakonito in strokovno ter v skladu s standardi policijskega dela, so še sporočili s PU-ja Celje.