Ni še jasno, kaj beli prah točno je. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Ni še jasno, kaj beli prah točno je. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Pošiljka z belim prahom za župana Lenarta

Na kraj so bili takoj napoteni policisti in gasilci, ki so kraj zavarovali in iz objekta evakuirali 25 ljudi. V stiku z ovojnico pa so bile štiri osebe, ki so jih takoj izolirali v prostorih občine.

V Lenart so prispeli tudi forenziki Inštituta za mikrobiologijo in parazitologijo Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani, ki so sumljivo pošiljko prevzeli in prah, ki je bil v njej, v laboratoriju v Ljubljani analizirali. Ugotovili so, da snov ni nevarna, točno za katero je šlo, pa bodo pokazale dodatne analize, ki lahko trajajo tudi nekaj dni.

Kot je poročal Radio Maribor, je bila pošiljka poslana s pošte v Malečniku.

Policisti s preiskavo kaznivega dejanja Grožnja po drugem odstavku 135. člena Kazenskega zakonika (KZ-1B) nadaljujejo - za to kaznivo dejanje je zagrožena denarna kazen ali kazen zapora do enega leta.

Kljukasti križ na županovem čelu
V Lenartu bo v nedeljo drugi krog lokalnih volitev. Za mesto župana se potegujeta Ivan Vogrin in Janez Kramberger.

Ta je potrdil, da je bila pošiljka naslovljena nanj, ni pa želel ugibati, ali je dogodek povezan z nedeljskim drugim krogom volitev, saj ne želi nikogar kriviti. "Je pa neprijetno. Na sliki v ovojnici so na mojem čelu izrisan kljukasti križ in izžgane oči, tako da nekaj že mora biti povezano s tem," je dejal Kramberger.

Pošiljka z belim prahom za župana Lenarta