Črna kronika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.8 od 50 glasov Ocenite to novico!
Policija, kibla
Policija je v noči z 12. na 13. februar prijela več prijav posnetka pretepa, objavljenega na družbenem omrežju Facebook. Policisti so nato v okolici Podbočja pri Krškem našli hudo pretepenega 26-letnika, ki je pozneje umrl v bolnišnici. Foto: BoBo
Sodišče
Predobravnavni narok bo razpisan še pred sodnimi počitnicami, ki se začnejo 15. julija. Foto: Pixabay

Dodaj v

Nasilneža s Facebooka tožilstvo zdaj obtožuje umora

Obtožnica je pravnomočna
14. junij 2017 ob 10:12
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Tožilstvo je za nasilneža, ki sta tako pretepla 26-letnega znanca, da je umrl, nasilje pa neposredno prenašala po družbenem omrežju Facebook, obtožnico prekvalificiralo v umor.

20-letni Aleš Olovec in 29-letni Martin Kovač, ki ostajata v priporu, sta osumljena brutalnega izživljanja nad nemočno žrtvijo, ki je zaradi poškodb pozneje umrla v bolnišnici, pred tem pa sta bila obtožena povzročitve posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom.

Po novem ju obtožnica, ki je že vložena, bremeni suma storitve kaznivega dejanja umora, storjenega v sostorilstvu, ter neupravičenega slikovnega snemanja, prav tako v sostorilstvu, je danes poročal časnik Dnevnik.

Njuno izživljanje nad žrtvijo, ki je zaradi poškodb pozneje umrla, so najprej preiskovali kot povzročitev posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom, a so se tožilci na koncu odločili, da ju bodo preganjali zaradi umora, navaja časnik. Ob tem dodaja, da mladeničema za umor na grozovit in zahrbten način grozi od 15 do 30 let zapora, za neupravičeno slikovno snemanje pa je zagrožena kazen do enega leta zapora.

Izvedenec: Svojih dejanj sta se zavedala
Odvetnik Dušan Dornik, ki v kazenskem postopku zastopa Olovca, je za Dnevnik potrdil, da je obtožnica že pravnomočna. "Na obtožnico smo se pritožili, vendar je zunajobravnavni senat sodišča našo pritožbo zavrnil," je povedal Olovčev odvetnik, ki je v preiskavi zahteval tudi oceno sodnega izvedenca psihiatrične stroke glede prištevnosti svoje stranke. Pojasnil je, da sta psihiater in psihologinja pregledala oba obtoženca, po njegovih besedah pa sta ocenila, da sta bila Olovec in Kovač le zmanjšano prištevna.

To po navedbah časnika pomeni, da sta se svojih dejanj zavedala in sta zato zanje tudi kazensko odgovorna. Na vprašanje o razlogih za zmanjšano prištevnost pa je Dornik za časnik odgovoril: "Alkohol in druge okoliščine."

Tožilstvo je po pojasnilih odvetnika zavzelo stališče, da je naj bi šlo za umor na grozovit način, saj naj bi žrtev trpela hude bolečine. Tožilstvo je po njegovih besedah sicer ocenilo, da pri umoru ni šlo za direktni naklep, temveč za eventualni, kar je spodnja meja pri dokazovanju naklepa.

Grozljivo nočno dogajanje
Policija je v noči z 12. na 13. februar prijela več prijav neposrednega prenosa pretepa, objavljenega na družbenem omrežju Facebook. Policisti so nato z akcijo preverjanja okoli 4. ure zjutraj v okolici Podbočja v občini Krško našli hudo pretepenega 26-letnika, ki so ga reševalci zaradi hudih poškodb prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer je dan kasneje umrl.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so kmalu prijeli osumljenca in ju osumili kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, za katero je zagrožena zaporna kazen od enega do 10 let. Po smrti žrtve je tožilec očitano kaznivo dejanje spremenil v povzročitev posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom, za kar je zagrožena kazen do 15 let zapora, zdaj pa je tožilstvo obtožnico prekvalificiralo v umor.

Predobravnavni narok bo razpisan še pred sodnimi počitnicami, ki se začnejo čez mesec dni.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
Voly
# 14.06.2017 ob 11:16
Meni se zdi pa zelo nepravično, da se ga nekdo napije, potem je pa to olajševalna okoliščina, ker si neprišteven.
Ja, kdo ti je pa zlival v usta? Napil si se ga, zdaj pač nosi posledice za svoja dejanja. Prišteven ali neprišteven.
Torej, če se hočeš nekoga znebiti, se ga napiješ, ga ubiješ in zaradi neprištevnosti sediš kakšno leto (namesto10+), potem si pa zunaj. Ni pošteno! Če vzameš nekomu življenje, moraš za to odgovarjati, sploh pa na tak grozljiv in poniževalen način. 30 let bi bila kar pravšnja kazen, za oba. Pa ne, da ležita v zaporu, bivanje tam si morata prislužiti z delom!
frgo
# 14.06.2017 ob 10:47
Škoda, ker bo reč padla vsaj na eni inštanci. Drugače pa 30 let je edino smiselno zaradi naše varnosti.
tron
# 14.06.2017 ob 11:18
30 celih let brez nekih pomilostitev, ta dva ne sodita med ljudi.
jgjg
# 14.06.2017 ob 11:22
Kakšen termin je to alkohol in druge okoliščine - psihiatrična latovščina.
Za take bi moral obstajati dosmrtni zapor - čeprav moramo to z davki plačevati,
umorjeni pa nima več možnosti.
A ja bila ravno prilika, pa sta enega natepla, ali sta imela scenarij, ker sta snemala.
Opitost v nobenem primeru ne sme biti olajševalna okoliščina.
Če nekoga umoriš, ni nobene olajševalne okoliščine.
Zakaj se opitost - alkohol še vedno tolerira?
mb128
# 14.06.2017 ob 11:02
No pa se je le začelo! Mislim, hvala bogu.
Raznorazni svobodnjaki pa po vsej verjetnosti v jok.
Robiland
# 14.06.2017 ob 11:35
kaj, a to niso prvotno smatrali za umor? Za tepezkanje s smrtnim rezultatom?
Druzina umrlega mora obvezno toziti tadva, da bosta, tudi ko prideta po 17 letih iz zapora, do konca zivljenja placevala mesecno...
mb128
# 14.06.2017 ob 11:32
Glede vinjenosti.
Rimljani so imeli pregovor in vino veritas to pa v našem primeru ne pomeni nič drugega kot to, da so jima zaradi intoksikacije popusile sociološke spone oz. zavore in sta se posledično prezentirala v svoji pravi luči. Ergo, kakšne olajševalne okoliščine lepo prosim!
Bi pa bila, vsaj zame, zelo zanimiva razprava zakaj je takšnih in drugačnih devijantnih pojavov vedno več v naši družbi.
Yeah sure
# 14.06.2017 ob 11:32
Voly, v nekaterih državah je vpliv alkohola oteževalna okoliščina (in ne olajševalna).
Delilah16
# 14.06.2017 ob 11:56
Anarhija

Vikend zapor je mozen samo do 3 let kazni, umor pa ima najmanj 15 let.
jodlzi
# 14.06.2017 ob 12:23
alkohol ne more biti razlog za neprištevnost pri takšnih primerih...sem se ga že večkrat nacukal pa nisem še nikoli nobemenu klofute primazal, kaj šele, da bi sploh pomislil na kakšno takšno nagravžno dejanje...
Kirenenko
# 14.06.2017 ob 12:12
Če tadva ne odsedita vsaj dvajset let je to sramota. Že tako ali tako pri nas velja splošno prepričanje, da lahko kršiš zakone in se ti v večini primerov ne bo zgodilo nič. Primerov je na pretek.
SLOBloodPatriot
# 14.06.2017 ob 11:39
Edino pravilno! Škoda, da pri nas ni takšnih kazni kot so v Ameriki. Tam bi dobla najmanj dosmrtnega, brez možnosti pomilostitve.
Scorpio58
# 14.06.2017 ob 12:52
Delovni zapor, naj si za hrano in druge stroške zaslužita, da ne bosta ležala na moje stroške.
oliva
# 14.06.2017 ob 12:15
Grozota.
Takšna poživinjenost mora biti res najstrožje kaznovana.
In da gre res za osebi brez vesti, kaže to, da sta dejansko snemala to. ...
jest25
# 14.06.2017 ob 13:31
Watwat, tista dva brata, ki sta pred dobrim letom na Brezovici z nožem dobesesno odprla človeka, s katerim sta se predtem stepla v lokalu, so pomilostili, ker sta bila zaradi alkoholiziranosti neprištevna. Pa ju niso drugi napili...
johann
# 14.06.2017 ob 14:12
Zmanjšana prištevnost zaradi alkohola? Pa saj niste resni...
www
# 14.06.2017 ob 13:30
In zakaj to, da pretepeš človeka do smrti, ne bi bil umor ?!?

Tale dva se bosta težko izvila...dokazi so tu. Vse je bilo snemano.
megan
# 14.06.2017 ob 11:55
V S. Koreji mulec s stene sname plakt s politično vsbino in je obsojen na 15 let prisilnega dela, ki se že na začetku sprevrže v komo.
V Sloveniji dva morilca do smrti pretepeta človeka in jima grozi do 15 let zapora, ampak redko kdo je obsojen na najvišjo možno kazen. Išiščejo se olajševalne okoliščine (kar je lahko tudi vpliv psihoaktivnih snovi - po domače, da sta bila pijana ali pa zadeta), še tisto, na kolikor bosta obsojena, je velika verjetnost, da bosta prestajala z vmesnimi prostimi izhodi in precej verjetno bosta "zaradi lepega vedenja" izpuščena po dobri polovici prestane kazni. Tisti čas, ko bosta v zaporu bo seveda budno spremljano, da se jima ne krši kakšna "pravica." Vsakršno delo in zahteve, da s tem odplačata vsaj lastno bivanje bodo seveda "hudo kršenje človekovih pravic."
Dve skrajnosti, obe absurdni!
Prisilno delo za snetje plakata s stene - tutalen absurd in grozljivo. Prisilno delo za nameren okruten umor (ne smrt, ki se zgodi po nesreči ali iz malomarnosti) pa bi po moje bilo čisto pimerno.
watwat
# 14.06.2017 ob 12:58
Meni se zdi pa zelo nepravično, da se ga nekdo napije, potem je pa to olajševalna okoliščina, ker si neprišteven.

Saj ni olajševalna okoliščina in se ne tolerira. Res je, da gre za neprištevnost vendar, ker se je oseba v to neprištevnost spravila sama in prostovoljno, to ne predstavlja olajševalne okoliščine ali zmanjša krivde.

KZ-1 je tukaj jasen:
Kriv je storilec kaznivega dejanja, ki si je z uporabo alkohola, drog, drugih psihoaktivnih snovi ali kako drugače sam povzročil neprištevnost, če je bila pred tem za kaznivo dejanje podana njegova krivda, ki jo zakon določa za to dejanje.
LasitusXVI
# 14.06.2017 ob 12:12
Meni se zdi pa zelo nepravično, da se ga nekdo napije, potem je pa to olajševalna okoliščina, ker si neprišteven.

Torej, če se hočeš nekoga znebiti, se ga napiješ, ga ubiješ in zaradi neprištevnosti sediš kakšno leto (namesto10+), potem si pa zunaj. Ni pošteno!


-----------------------------

Saj to po KZ-1 ni ne olajševalna okoliščina ne razlog za neprištevnost:

29. člen

(1) Kdor ob storitvi protipravnega dejanja ni bil prišteven, ni kriv.

(2) Ni prišteven storilec, ki ob storitvi protipravnega dejanja ni mogel razumeti pomena svojega dejanja ali ni mogel imeti v oblasti svojega ravnanja zaradi duševne motnje ali duševne manjrazvitosti.

(3) Storilec kaznivega dejanja, čigar zmožnost razumeti pomen svojega dejanja ali zmožnost imeti v oblasti svoje ravnanje je bila bistveno zmanjšana zaradi kakšnega stanja iz prejšnjega odstavka ali zaradi kakšne druge trajne in hude duševne motenosti, se sme mileje kaznovati.

(4) Kriv je storilec kaznivega dejanja, ki si je z uporabo alkohola, drog, drugih psihoaktivnih snovi ali kako drugače sam povzročil neprištevnost, če je bila pred tem za kaznivo dejanje podana njegova krivda, ki jo zakon določa za to dejanje.
xnplater
# 14.06.2017 ob 13:58
da kaj takega narediš, ne moreš biti nikakor prišteven! samo to še ne pomeni, da sedaj greš pa v umobolnico namesto v zapor
ljolimpija
# 17.06.2017 ob 09:58
Prvi komentar delite med ljudi, ker prej ko se bo javnost zavedala resnične vsebine neprištevnosti, se bojo vsaj malo omilile bedarije in špekulacije na internetu, ki jih mnogi ponujajo... kdor pa pravi, da v praksi ni vedno tako naj ga pa spomnim na obstoj Evropskega sodišča za človekove pravice, kjer neustrezno obsojeni lahko dobi precejšnjo odškodnino, zato se po moji logiki sodišča izpgibajo očitno nepravičnih sodb...
ljolimpija
# 17.06.2017 ob 09:54
Pa še glede naklepa... tu gre tožilstvo na eventualni naklep, torej ne da sta imela hotenje ampak da sta v posledico privolila... za to vrsto naklepa pravimo da nastane "le v sodnikovi glavi", je popolnoma diskrecijska in subjektivna presoja sodnika in je temu posledično zelo nesiguren... vnaprejšnja začudenja zato niso nepričakovana... zamislite si sebe v vlogi sodnika ko morate sami presodit ali je storilec, ki posledice ni hotel, v le to privolil... plus, da te ne sme zanesti volja javnosti ampak moraš ostati korekten in se držati načela da nihče naj ne odgovarja preko svoje krivde... zelo zahtevno skratka
mb128
# 14.06.2017 ob 12:11
Glede uboja oz. umora.
Jep, iura zna biti hudič. Upam, da ima tožilstvo dovolj dokazov da je tukaj šlo za naklep. Ergo, namenoma sta ga mučila tako dolgo, da je njuno mučenje imelo za posledico smrt. To pa bo, vsaj po moje, zelo zelo težko dokazati! Upam, da je tožilstvo utemeljeno prekvalificiralo obtožnico in to kvalifikacijo ni postavilo samo zaradi populizma!
Manos de Piedra
# 14.06.2017 ob 18:03
Takšnih ljudi je žal na slovenskem podeželju cel kup. Edina razlika pri teh dveh je, da sta ta dva tako butasta, da sta svoje početje snemala. Če tega posnetka ne bi bilo, bi bila to samo še ena novica v stilu "šokantno: po sporu v gostilni do smrti pretepla svojega prijatelja" in bi vsi na ta dogodek pozabili v roku enega tedna. Žalostno, a resnično. Samo poglejte na primer črno kroniko na tej strani, stalno neko nasilje, pretepi, noži, streljanja... Pa nikogar ne gane preveč, ker pač ne priromajo na dan posnetki. V ozadju pa seveda večinoma alkohol.

Na žalost ima slovensko območje tradicijo takšne nasilja, alkoholizma in pretepov že od srednjega veka. Tukaj so se te stvari nenehno dogajale, tudi v folklori se vedno pojavlja neko obračunavanje na veselicah.

Pač folk se bo moral začet zavedat, da imamo Slovenci resen problem z alkoholom. To se preveč poveličuje kot del neke tradicije in kulture, navsezadnje še celo v himni. Ljudje stalno lokajo in sčasoma to začne podirati normalne odnose med njimi, dokler ne pride do takšnih situacij.
Majora
# 14.06.2017 ob 16:27
O milejši kazni od 30ih let zapora sploh ne bi smeli razmišljati.
Canis.Lupus
# 14.06.2017 ob 15:04
Voly

# 14.06.2017 ob 11:16
Prijavi neprimerno vsebino Meni se zdi pa zelo nepravično, da se ga nekdo napije, potem je pa to olajševalna okoliščina, ker si neprišteven.
Ja, kdo ti je pa zlival v usta? Napil si se ga, zdaj pač nosi posledice za svoja dejanja. Prišteven ali neprišteven.
Torej, če se hočeš nekoga znebiti, se ga napiješ, ga ubiješ in zaradi neprištevnosti sediš kakšno leto (namesto10+), potem si pa zunaj. Ni pošteno! Če vzameš nekomu življenje, moraš za to odgovarjati, sploh pa na tak grozljiv in poniževalen način. 30 let bi bila kar pravšnja kazen, za oba. Pa ne, da ležita v zaporu, bivanje tam si morata prislužiti z delom!


Tega tudi jaz nisem nikoli razumel. Isto kot pijani šoferji. Če npr. nekdo zakrivi nesrečo pijan ali s močno preseženo hitrostjio je to umor in nobena nesreča! Pika.
jest25
# 14.06.2017 ob 17:38
Kolikokrat preberemo, da je bil povzročitelj prometne nesreče s smrtnim izidom "pijan ko kanta" in na sodišču "joka" da ni zanalašč. Potem pa dobi olajševalno okoliščino neprištevnost zaradi alkoholiziranosti.
Vsak ve, da pijan ne sme za volan, a se jih dosti vseeno usede, ker oni pa pač znajo vozit. In če naš sodni sistem s takimi sodbami to dejanje spodbuja, pa smo tam kner smo.
Logika povprečnega idiota je pa taka, da če te ustavijonpolicaji, ko nisi naredil prekrška (čeprav očitno vijugaš po svojem pasu) je to samo zato, ker so inkasanti in podobno.
jest25
# 14.06.2017 ob 17:33
Watwat, brata sta po tidtem, ko sta jih fasala, odšla odmov, vzela nož, se vrnila na kraj, kjer je bil mlajši v, kot si sam dejal, vsesplošnem pretepu pretepen, poiskala tega človeka in ga dobesedno odprla. Imam dobrega prijatelja, ki dela na reševalni postaji Ljubljana. Govoril je z izkušenim reševalcem, ki je bil takrat poklican na mesto dogodka. Rekel je, da v svoji 20 letni karieri še ni doživel, da bi bil človek tako odprt. Praktično vse prebavne organe je imel zunaj.
To je očitno dejanje naklepa. Da pa se da v Sloveniji tako dejanje prikazati kot samoobrambo, pa je samo še en dokaz več, da je v Sloveniji pravni sistem gnil.

In ker to ni bil navaden gost v kafiču ampak se je prej stepel z njim je to olajševalna okoliščina? Je naenkrat dejanje uboja bolj družbeno sprejemljivo in očitno zakonsko dopustno?
Enako se lahko potem ta fant zgovarja, da je zaradi otroških travm (požar, odraščal brez očeta, itd) nagnjen k neprištevnosti, h kateri pa je pripomogel alkohol. Poleg tega je šlo za znanca, ki sta se sporekla in je situacija skoraj identična tisti zgoraj. Pa imamo še enega svobodnega morilca.
Celine
# 14.06.2017 ob 16:25
Dosmrtna!
zeitgeist
# 14.06.2017 ob 15:53
Takšnih in podobnih med nami ni malo.
Zatajila sta vzgoja in izobraževanje.
watwat
# 14.06.2017 ob 14:12
Watwat, tista dva brata, ki sta pred dobrim letom na Brezovici z nožem dobesesno odprla človeka, s katerim sta se predtem stepla v lokalu, so pomilostili, ker sta bila zaradi alkoholiziranosti neprištevna. Pa ju niso drugi napili...

Ni tako preprosto. Tista dva brata nista "dobesedno odprla" človeka ampak je tisti človek prvi pretepel mlajšega brata, ki se je z bratom vrnil. V vsesplošnem pretepu pa naj bi ga mlajši brat zabodel (on je celo trdil da v silobranu in da ga ni želel ubiti, zakaj je sodišče njegovim navedbam verjelo je sigurno pojasnjeno v sodbi) tako, da je žrtev za posledicami poškodbe umrla. Tisti človek sam ni bil tako nedolžen, seveda si nikakor ni zaslužil smrti, a trditi, da sam pretepa ni instigiral in da je bil zgolj navaden gost v kafiču, ki je bil ob napačnem času na napačnem mestu je neumno in naivno. Ob raznih pretepih pa prihaja do neljubih dogodkov. Pa ne mislim razpravljati o primeru, ker to, da sta brata bila spoznana za nedolžna nikakor ne pomeni da sta super prijetni in dobri osebi. Verjetno nista.

Glede same neprištevnosti pa tvoja trditev ni pravilna. Neprištevnost je bila ugotovljena zaradi hiperkinetične motnje in zaradi pretresa možganov, ki mu jih je povzročil tisti človek ob prvem pretepu. Alkohol in marihuana sta k neprištevnosti "zgolj" pripomogla nista pa je povzročila. To je razlika. Dajmo se nehat končno vsi imeti za pravnike, ker ni tako preprosto.
Skippy
# 14.06.2017 ob 12:39
Voly, v nekaterih državah je vpliv alkohola oteževalna okoliščina (in ne olajševalna).

Ja, ponekod v Ameriki. V vseh ostalih razvitih kazenskih sistemih je olajševalna okoliščina.

Edino pravilno! Škoda, da pri nas ni takšnih kazni kot so v Ameriki.

Kaj bi vi brez Amerike? Obsedeni ste z edinim kazenskim sistemom med razvitimi državami, ki ne funkcionira. Zakaj bi nekdo navijal za sistem, ki generira še več kriminala?
ljolimpija
# 17.06.2017 ob 09:48
@Voly Če bi vi laiki malo korektneje poznali institut neprištevnosti ne bi bilo takih zgrožanj... scenarij ki si ga navedel je totalno nepravilen... za te primere obstaja institut actio libera in causa, torej če je imel že preden se je spravil v stanje neprištevnosti že prej oblikovan naklep oz se mu da očitati malomarnost (pri dejanjih kjer je izrecno kazniva že malomarnost), ga stanje neprištevnosti NE EKSKULPIRA!!! To mi je groza ker naivna javnost ne pozna dobro institutov in se potem vsepovprek pritožuje... verjemi da je kazensko pravo vseeno dodelan sistem, jasno pa so kot na vseh področjih žal možnosti zlorabe ampak predvsem na področju procesnega prava...
ErikD
# 15.06.2017 ob 13:12
Life sentence. In pika.
GeorgeB
# 15.06.2017 ob 00:14
30 let in pika...
v poduk vsem, ki bood kdajkoli samo pomislili na kaj takega.
ijagodn1
# 14.06.2017 ob 16:48
Ne primerjat amerike s Slovenijo,
v ameriki živi na desettisoče ljudi ali še več
takšnih kot sta ta dva, zato nič čudnega, da imajo
takšne kazni.
BACK
# 17.06.2017 ob 11:32
"Policija je v noči z 12. na 13. februar prijela več prijav neposrednega prenosa pretepa, objavljenega na družbenem omrežju Facebook. Policisti so nato z akcijo preverjanja okoli 4. ure zjutraj v okolici Podbočja v občini Krško našli hudo pretepenega 26-letnika" ..Torej je policija recimo med 23 uro na 12.2 in 01. zjutraj na 13. Februar prejela klice.. in šele ob 04. zjutraj odreagirala? Pa kajste vi normalni!!!!
xerces8
# 14.06.2017 ob 17:46
"Edino pravilno! Škoda, da pri nas ni takšnih kazni kot so v Ameriki."

Ja, posledično imajo tam ful manj umorov.
Oh wait...
janez139
# 14.06.2017 ob 12:52
Problem je, da je bilo to dejanje le vrh ledene gore. Oba obtožena sta odraščala v izredno težkih razmerah in nista razvila sočutja. Se strinjam da taki ljudje ne spadajo med ljudi, ker so moteči in nevarni. Ampak je pa treba vedeti da sta tudi onadva žrtvi in do zdaj se s tem nihče ni ukvarjal. Tudi lokalna socialna služba je soodgovorna za tako stanje!
a.orhidejca
# 14.06.2017 ob 12:31
za to rabijo 4 mesece?
Skippy
# 14.06.2017 ob 12:45
Meni se zdi pa zelo nepravično, da se ga nekdo napije, potem je pa to olajševalna okoliščina, ker si neprišteven.
Ja, kdo ti je pa zlival v usta? Napil si se ga, zdaj pač nosi posledice za svoja dejanja. Prišteven ali neprišteven.


Saj pa odgovarjaš za to ... samo zaradi pomanjkanja zavedanja se kazen pač zniža za določen del. A lahko trdiš, da si pijan pri polnem zavedanju?
Isto kot da ti naključno stopi pešec pred avto ... kdo pa te je silil, da si se sploh peljal z avtom? In vsi vemo, da je naključen pešec pač olajševalna okoliščina.
Anar Hija
# 14.06.2017 ob 11:27
Kolikor imam jaz izkušenj s slovenskim sodstvom, bosta oba čez 7-8 let zunaj, vmes na dopustu, vikend zaporu ipd.

Eno dam Janši prav: slovensko sodstvo je v popolnem razsulu. Zanikati slednje dejstvo s strani wannabe levičarji zgolj, ker tako pravi IJJ je neumno.

PS: Večja in težja kot bo kazen, boljši zgled ostalim bo primer. Blažja kot bo, več jih bo, kateri bodo poizkušali obračunavati na podoben način v prihodnosti.

Edina olajševalna okoliščina, katero jaz v tem primeru vidim, je opitost teh dveh morilcev. 30 let minus največ 5 je še vedno 25. In, če bi bila v zaporu resnično pridna in bi izkazala obžalovanje, bi si lahko prislužila še kakšnih max. 5 let predčasnega odpusta.

Torej: manj kot 20 let v zaporu je sramotno za vse ostale, ki se zakonov držimo in jih spoštujemo.

Še malo PS: v nasprotnem, zakaj ne bi kdo enkrat pomislil, da vinjen takole usmrti kakšnega znanega politika? Pa lepo za slabih 10 let v arest, po tem pa lepo uživa na prostosti in si od nasprotnikov umrlega prisluži še kakšno "nagrado".
Kazalo