Nasilni mariborski navijači so se znesli tudi nad trgovino v bencinskem servisu v Tepanju. Foto: Policija
Nasilni mariborski navijači so se znesli tudi nad trgovino v bencinskem servisu v Tepanju. Foto: Policija

Lazić in Perkovič na predobravnavnem naroku edina nista priznala krivde. Lazić je tako še na začetku današnje glavne obravnave trdil, da ga v Tepanjah sploh ni bilo, Perković pa je zatrjeval, da je bil tam, a da ni nikogar tepel in ni povzročil nikakršne škode.

Nato se je zapletlo. Glavna priča Denis Bajrić, ki je ves čas po prijetju sodeloval s policijo in preiskovalnimi organi ter jo zato odnesel zgolj s pogojno kaznijo, je izrazil obžalovanje, da je obremenil navijaške kolege, vendar si je, ko so ga policisti prijeli, zgolj želel čim prej domov.

Zdaj je priznal, da je lagal, vendar je njegova sodba že pravnomočna, tako da posledic svojega ravnanja ne bo občutil. Tožilcu Edvardu Ermencu pa ni preostalo drugega, kot da spremeni obtožnici proti Perkoviću in Laziću in v zameno za njuni priznanji predlaga nižji kazni.

Za Lazića je tako predlagal sedem mesecev zapora, ki jih lahko odsluži tudi z družbenokoristnim delom, za Perkoviča pa šest mesecev zapora. Pri prvem se je strinjal tudi s takojšnjo odpravo pripora, medtem ko bo Perkovič zaradi ponovitvene nevarnosti v priporu ostal do pravnomočnosti sodbe.

Nasilneža obžalovala svoje dejanje
Oba obtožena sta sicer obžalovala, da se je nasilno dejanje sploh zgodilo, vendar sta zatrdila, da pri njem nista imela pomembne vloge.

Lazić je sicer bil član Viol kar 19 let, zadnjih pet ali šest let, odkar je postal oče, pa ni več in na tekme zahaja le še občasno, sicer pa po lastnih besedah s klubom in Violami sodeluje poslovno in ima med njimi tudi precej prijateljev.

Perkovič se tekem ne namerava več udeleževati, na dan dogodka pa je spil kar precej piva, saj mu je nekaj dni prej umrla punca in je bil pod stresom. Oba sta ponudbo tožilstva takoj sprejela.

Zaporne kazni od pol leta do devet mesecev
Preostali nasilneži so krivdo priznali že na predobravnavnih narokih. Poleg Bajrića je pogojno kazen dobil še Teo Planinšek. Najvišje kazni sta prejela Nino Petovar in Gorazd Završnik, prvi devet, drugi pa osem mesecev zapora. Alenu Bubnjarju in Mihi Šenekarju je sodišče izreklo vsakemu po sedem, Niku Štamparju pa pol leta zapora.

Preiskava še poteka
Tožilec Ermenc je še povedal, da preiskava dogodka še vedno poteka, zato bo zagotovo vloženih vsaj še nekaj obtožnic. "Predkazenski postopek poteka še zoper večje število storilcev, zato ovadbe pričakujemo v kratkem," je še dodal Ermenc.