NKBM je sicer eno tožbo že dobil, a še ni pravnomočna. Foto: BoBo
NKBM je sicer eno tožbo že dobil, a še ni pravnomočna. Foto: BoBo

Med toženimi ni nekdanjega prvega moža NKBM-ja Matjaža Kovačiča in članice njegove uprave Manje Skernišak, piše Delo. Banka je tožbo sicer vložila proti Alojzu Jarcu, Simonu Hvalcu, Kseniji Mrevlje, Petru Budini, Danieli Atelšek in Aniti Okretič, NKBM pa bo zdaj moral plačati še 534.000 evrov sodnih stroškov.

Kovačič in Skernišakova v tožbo na delovnem sodišču nista bila vključena, saj proti njima tožba teče na mariborskem okrožnem sodišču, a imata oba po pisanju časnika v postopku status stranskega udeleženca, Kovačič pa je v tem postopku zahteval tudi povračilo stroškov.

Isti primer, dve različni odločitvi sodišč
Odločitev, tožba naj bi bila povezana s posojili Pomu Investu in Celjski borzni hiši, sicer še ni pravnomočna, prav tako še vedno ni odločeno o dveh drugih tožbah glede posojanja denarja Centru Naložbam, Gradisu Celje in Stavbarju gradnjam.

NKBM zaradi kreditiranja teh podjetij za 23,1 milijona evrov toži tudi Kovačiča in Skernišakovo. Vmes je sodišče banki zahtevek priznalo, a sta se Kovačič in Skernišakova pritožila, zato tudi ta odločitev sodišča še ni pravnomočna.

Če bo vmesna sodba po vloženih pritožbah le obveljala, bo po mnenju Kovačičeve odvetnice nastala nelogična situacija, da bo uprava odgovarjala za kršitve, ki jih je eno sodišče ugotovilo, drugo pa ne.

V NKBM-ju do končnega izida sodnih postopkov trenutnega razvoja dogodkov niso želeli komentirati.

NKMB neuspešno tožila šest zaposlenih
NKMB neuspešno tožila šest zaposlenih