Voznik ju je želel podkupiti s po 50 evri, a sta policist in policistka denar zavrnila. Foto: Pixabay
Voznik ju je želel podkupiti s po 50 evri, a sta policist in policistka denar zavrnila. Foto: Pixabay

S koprske policijske uprave so sporočili, da so 45-letnega voznika osebnega avtomobila policisti ustavili malo pred 9. uro po meritvi z radarjem in mu izrekli globo v višini 500 evrov. Nemec je plačilo najprej zavrnil, nato pa policistu in policistki v patrulji ponudil vsakemu po 50 evrov. Dva bankovca je kar sam vstavil v predal v voznikovih vratih, nato pa z rokami nakazal, naj policist raztrga plačilni nalog.

Policisti so mu odvzeli prostost in zasegli bankovca. Sledi mu plačilni nalog za prekoračeno hitrost in kazenska ovadba za kaznivo dejanje dajanja podkupnine, za kar je zagrožena kazen od šestih mesecev do treh let zapora.

Drug poskus v tednu dni
To je bil sicer že drugi takšen primer v tednu dni. V četrtek ponoči je na mejnem prehodu Jelšane 42-letni voznik tovornega vozila iz Hrvaške slovenskemu policistu ponudil denar v zameno za to, da ga ne bi kaznoval zaradi prekrška. Tako vozniku kot pravni osebi so policisti izdali plačilni nalog, zasegli ponujen denar ter vozniku odvzeli prostost. Sledi kazenska ovadba.