Ovadbe se mu kopičijo. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Ovadbe se mu kopičijo. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj


Nekdanji župan Maribora je prepričan, da gre za politično obračunavanje. "Odločno zanikam vsakršno kaznivo dejanje. Še bolj pa je smešno in noro, postaja pa tudi že bolano v tem mestu, da me nekdo ovadi, da sem pridobil Mestni občini Maribor protipravno premoženjsko korist 6,5 milijona evrov. To je velika neumnost," je dejal.

Po njegovih besedah se s takšnimi ovadbami dela velika škoda predvsem mestu. "Prepričan sem, da so občinska uprava in vsi drugi, ki so bili vključeni v gradnjo lutkovnega gledališča, delali korektno, pošteno in zakonito," je dodal.

Višji državni tožilec Boris Marčič je namreč potrdil, da so od Policijske uprave Maribor prejeli kazensko ovadbo v povezavi s prenovo in adaptacijo nekdanjega minoritskega samostana na Lentu za potrebe Lutkovnega gledališča Maribor. Ovadba je podana zoper šest fizičnih oseb zaradi kaznivih dejanj goljufije, goljufije na škodo EU-ja in ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Ponovno vse po pravilih
Direktorica občinske uprave Milica Simonič Steiner, ki naj bi bila prav tako med šesterico ovadenih, z vložitvijo kazenske ovadbe ni seznanjena. "Od zaslišanja na policiji je poteklo že več kot eno leto in od takrat se v tej zadevi ni nič zgodilo. Moram pa reči, da zanikamo vse očitane nepravilnosti v tej zadevi," je zapisala v sporočilu za javnost.
"Lutkovno gledališče odlično posluje, poleg tega smo prestali vse kontrole tako s strani Evrope kot tudi s strani domačih nadzornih organov in projekt uspešno zaključili. Upamo, da bo tožilstvo prepoznalo, da se v tej zadevi ni zgodilo nič narobe in da bodo tudi te morebitne ovadbe zavrnili," je še dodala.
Lutkovno gledališče Maribor se je v nove prostore v nekdanjem minoritskem samostanu na Lentu vselilo septembra 2010. Celotna investicija je znašala nekaj več kot 14 milijonov evrov, pri čemer je 6,4 milijona evrov prišlo iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, 2,7 milijona evrov je prispevalo ministrstvo za kulturo, preostalo pa je zagotovila občina.