Preiskovalni sodnik je po zaslišanju peterice osumljencev odredil pripor za tri osumljence. Foto: Policija
Preiskovalni sodnik je po zaslišanju peterice osumljencev odredil pripor za tri osumljence. Foto: Policija

Kriminalisti so obsežno preiskavo sprožili na osnovi ugotovitve, da je 62-letni slovenski državljan iz okolice Nove Gorice italijanskim državljanom preprodajal kokain. S preiskavo so ugotovili, da so člani združbe prodali večjo količino kokaina, pri čemer je 62-letnik kokain prodajal 33-letniku in 35-letniku, ki sta ga prodajala naprej. Omenjenemu 62-letniku je mamila prodajal drug 33-letnik, ki jih je prejel od 30-letnika.

V zaključku preiskave so kriminalisti opravili 16 hišnih preiskav prostorov in osebnih vozil, hišne preiskave pa so opravili tudi italijanski orožniki na območju Furlanije - Julijske krajine. V okviru preiskav so zasegli gotovino, telefone, računalnike in druge predmete, za katere sumijo, da so jih osumljenci uporabljali pri izvrševanju kaznivih dejanj.

Trojica v priporu
Poleg tega so kriminalisti zasegli tudi slab kilogram kokaina, ki je zelo dobre kakovosti in bi z redčenjem na kakovost ulične prodaje osumljenci njegovo količino in s tem dobiček potrojili.

Kriminalisti so ob tem odvzeli prostost petim osumljencem, preiskovalni sodnik pa je zoper trojico odredil pripor. Vseh pet osumljencev so ovadili zaradi 155 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.