Črna kronika
(7)

Poudarki

  • Kriminalisti so zasegli slab kilogram kokaina zelo dobre kakovosti
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 3 glasov Ocenite to novico!
Kokain
Preiskovalni sodnik je po zaslišanju peterice osumljencev odredil pripor za tri osumljence. Foto: Policija

Dodaj v

Novogoriški policisti pridržali peterico osumljencev preprodaje kokaina

V obsežni akciji je sodelovalo več kot 70 kriminalistov
11. september 2017 ob 13:27
Nova Gorica - MMC RTV SLO, STA

Novogoriški kriminalisti so v sodelovanji z italijanskimi orožniki v obsežni preiskavi razkrili kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s preprodajo kokaina v Sloveniji in Italiji. Pridržali so peterico osumljencev in zasegli slab kilogram kokaina.

Kriminalisti so obsežno preiskavo sprožili na osnovi ugotovitve, da je 62-letni slovenski državljan iz okolice Nove Gorice italijanskim državljanom preprodajal kokain. S preiskavo so ugotovili, da so člani združbe prodali večjo količino kokaina, pri čemer je 62-letnik kokain prodajal 33-letniku in 35-letniku, ki sta ga prodajala naprej. Omenjenemu 62-letniku je mamila prodajal drug 33-letnik, ki jih je prejel od 30-letnika.

V zaključku preiskave so kriminalisti opravili 16 hišnih preiskav prostorov in osebnih vozil, hišne preiskave pa so opravili tudi italijanski orožniki na območju Furlanije - Julijske krajine. V okviru preiskav so zasegli gotovino, telefone, računalnike in druge predmete, za katere sumijo, da so jih osumljenci uporabljali pri izvrševanju kaznivih dejanj.

Trojica v priporu
Poleg tega so kriminalisti zasegli tudi slab kilogram kokaina, ki je zelo dobre kakovosti in bi z redčenjem na kakovost ulične prodaje osumljenci njegovo količino in s tem dobiček potrojili.

Kriminalisti so ob tem odvzeli prostost petim osumljencem, preiskovalni sodnik pa je zoper trojico odredil pripor. Vseh pet osumljencev so ovadili zaradi 155 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
Homer.
# 12.09.2017 ob 07:59
pa so še eno uspešno firmo zaprli .......
kapljač
# 11.09.2017 ob 21:39
Trije naivni pustolovci zaprti. Dva "policaja" na prostosti.
To je realnost v slovenski kriminaliteti povezani z drogami. Policija sama ustvarja kanale, na katere se ulovijo zgolj naivneži , da bi tako prikazala, kako se uspešno bori policija zoper droge. / Zgolj cirkus.

Zamenjat ministro in spremenit kontekst, katerega se mora policija držat, da bi se vedelo kdo je v resnici policaj in kdo kriminalec.V teh zadevah to dejstvo ni najbolj razvidno.
kapljač
# 11.09.2017 ob 20:24
Dva sta v priporu, dva "policaja" pa na prostosti.
sunofabeach
# 11.09.2017 ob 18:27
pravilno...preprodaja je v domeni države
mikha
# 12.09.2017 ob 13:59
Sem sel mimo, ko so bile preiskave...in ni bilo ravno prijetno v prvem trenutku, ko je sel iz avta zamaskiran moski, sicer cez par sekund sem videl se unformirane policaje, ampak te kar malo strese.
FolkloraS
# 12.09.2017 ob 13:53
so že vskočili drugi!
Grommm
# 11.09.2017 ob 15:23
KILOGRAM???
Pa "hudodelska združba", "mafija", "šverc-commerce" ....

Hahaahaaahahaa ... kaj je z vami narobe?
Za crknt!!
O tem sploh poročati ni treba!
To se policaji malo igrajo "otroški vrtec" al' kaj?

Kaj pa je to en kilogram proti stotinam ton (!!), katere tovori albanska mafija preko Balkana in Italije v EU? Še pljunek v Atlantski ocean - ne.

Morda si bo kdo od naših nadutih FDVjevcev, ki sanja o tem, da je novinar, ogledal tale članek in dojel kaj je PRAVO novinarstvo.

Če ne znate nemško vsaj slike poglejte .. dovolj so zgovorne.

Potem se pa globooooko zamislite nad svojim poročanjem.
Pa nad delom policije tudi.
Kazalo