Oborožena neznana storilca sta iz banke odnesla večjo vsoto denarja, nato pa pobegnila neznano kam. Foto: BoBo
Oborožena neznana storilca sta iz banke odnesla večjo vsoto denarja, nato pa pobegnila neznano kam. Foto: BoBo

Policiste so na kraj dogodka napotili takoj, ko so v bančni poslovalnici ob 9.38 sprožili alarm. Storilca sta stara med 20 in 30 let. Prvi je visok od 165 do 170 cm in je vitke postave ter temnejših las, oblečen pa je bil v jopico temne barve in trenirko. Drugi storilec je visok preko 170 cm in je prav tako suhe postave, oblečen pa je bil v trenirko temne barve.

Oborožena neznana storilca sta iz banke odnesla večjo vsoto denarja, nato pa pobegnila neznano kam.
Ogled kraja in zbiranje informacij še poteka. "Iz helikopterja nam nudijo pomoč s pregledom terena. Na vseh vpadnicah v Maribor so postavljene zapore," je na kraju dogodka novinarjem povedal predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor Miran Šadl.

Omenjeno poslovalnico NKBM-ja so oropali že konec marca. Takrat je danes še vedno neznani storilec prav tako dopoldne na delovni dan s pištolo od zaposlenih zahteval denar. S kraja dogodka je zbežal peš in po neuradnih navedbah s sabo odnesel okoli 7.000 evrov.

Vse, ki bi karkoli vedeli o dejanju ali storilcih, prosijo, da to sporočijo policiji na telefonsko številko 113 ali na anonimno telefonsko številko 080 1200.