Osumljenčevo vozilo je ostalo po trku ukleščeno med druga vozila. Foto: Evgenija Carl
Osumljenčevo vozilo je ostalo po trku ukleščeno med druga vozila. Foto: Evgenija Carl

Pobegli voznik je predtem zbežal s hrvaškega mejnega prehoda, kjer je tudi pustil dokumente. Že slabih deset minut pozneje so policisti opazili vozilo hrvaškega puljskega registrskega območja, ki ga je vozil 35-letni Izolan, na Prešernovi cesti v Izoli, ter ga začeli zasledovati, so sporočili s Policijske uprave Koper. Znake policistov, naj ustavi, je ignoriral in bežal vse do Olma, kjer so ga poskušali ustaviti s cestno blokado, a je trčil v policijsko vozilo in odpeljal naprej.

Beg se je nato končal na glavni avtobusni in železniški postaji v Kopru, kjer je osumljenec trčil še v parkirano vozilo in tam ostal ukleščen med taksijem in policijskim vozilom. Voznika so prijeli in mu odvzeli prostost. Od mejnega prehoda Sečovlje na hrvaški meji so ga zasledovali s štirimi policijskimi vozili, poleg so bili tudi oboroženi kriminalisti, je iz Kopra poročala Evgenija Carl.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je bil osebni avto ukraden na Hrvaškem. Izolan je trenutno v policijskem pridržanju, odrejen pa mu je bil tudi strokovni pregled. Osumljen je storitve kaznivih dejanj velike tatvine, nevarne vožnje in poskusa preprečitve uradnega dejanja, so še navedli policisti.

Kriminalistična preiskava se še nadaljuje.

Foto: Evgenija Carl