Ovadeni naj bi bil 53-letni učitelj. Foto: BoBo
Ovadeni naj bi bil 53-letni učitelj. Foto: BoBo


O podaji kazenske ovadbe oziroma o koncu policijske preiskave so pisno obvestili tudi inšpektorat za šolstvo in šport, so navedli na policiji. Na ministrstvu za izobraževanje pa so pojasnili, da je inšpektorat takoj uvedel postopek po uradni dolžnosti in od šole zahteval uradna pojasnila.
Vodstvo šole jih je redno seznanjalo z izvedenimi ukrepi zoper ovadenega učitelja, v ponedeljek so na ministrstvu dobili tudi obvestilo, da je bil omenjeni delavec odpuščen.
O dogodku so danes sicer že poročali nekateri mediji. Primorske novice tako navajajo, da naj bi policija ovadila 53-letnega učitelja. Neuradno naj bi ovadbe sprožili v povezavi z otipavanjem šestih deklet, starih med 12 in 14 let, v času individualnih ur. Ovadba sledi kriminalistični preiskavi, v okviru katere so junija omenjenega učitelja tudi zaslišali, nato pa izpustili na prostost.

Od 10 do 15 primerov letno ostaja nerazrešenih
Inšpektorat za šolstvo je sicer lani vodil pet zadev, povezanih z domnevnim spolnim nasiljem v šolah, letos pa štiri. V enem lanskem primeru in enem letošnjem je šlo za medvrstniško spolno nasilje.

Policija je v zadnjih letih v povprečju letno obravnavala 193 kaznivih dejanj spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, le okoli od 10 do 15 primerov pa vsako leto ostane nerazrešenih. Lani je bilo primerov takih kaznivih dejanj 168, predlani 161, precej večje pa pred tremi leti - 218. Največ primerov so našteli leta 2010, kar 244.