S kranjske policijske uprave so nam posredovali tudi radarsko fotografijo prehitrega voznika audija. Foto: PU Kranj
S kranjske policijske uprave so nam posredovali tudi radarsko fotografijo prehitrega voznika audija. Foto: PU Kranj

Voznik audija je okoli 21. ure vozil po avtocesti iz Kranja proti cestninski postaji Torovo, najvišjo dovoljeno hitrost pa je prekoračil kar za 81 km/h oziroma po odšteti toleranci merilnika hitrosti za 70 km/h, so pojasnili na Policijski upravi Kranj.

Policisti so ga zato kaznovali z globo 1.200 evrov, izrekli pa so mu še stransko sankcijo 9 kazenskih točk, so dodali.

Policija: "Nesprejemljivo ravnanje voznika"
Ravnanje voznika je po njihovih navedbah nesprejemljivo, saj je huje kršil zakon oziroma predpisano najvišjo dovoljeno hitrost, prav tako pa je takšno ravnanje "nevarno in v nasprotju z vsem, kar se od voznikov, ki so na cesti odgovorni zase in tudi za ostale udeležence, pričakuje".

"In če skoraj dnevno izpostavljamo, da je zakon napisan zato, da varuje in da mora biti upoštevanje prometnih pravil nekaj samoumevnega, torej tistega, kar je razumljivo in umevno samo po sebi, je voznik s svojim ravnanjem deloval v popolnem nasprotju s tem," je zapisal Bojan Kos, tiskovni predstavnik PU-ja Kranj.

Policija zato tako spet opozarja, naj udeleženci v prometu ravnajo odgovorno, premišljeno in naj ne kršijo cestnoprometnih pravil, saj je od njih najbolj odvisno, kako varne bodo naše ceste.