Voznika so morali obvladati s prisilnimi sredstvi. Foto: MMC RTV SLO
Voznika so morali obvladati s prisilnimi sredstvi. Foto: MMC RTV SLO

Novomeški policisti so v četrtek nekaj pred 18. uro v bližini Zaloga med kontrolo prometa hoteli ustaviti 33-letnega voznika osebnega avtomobila Škoda felicia, ki je očitno vozil z neprilagojeno hitrostjo in po nasprotnem voznem pasu.

Kršitelj znakov policistov ni upošteval in s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo. Zapeljali so za voznikom, ki je skozi naselje ves čas vozil po levi strani s hitrostjo več kot 130 km/h. Na lokalni cesti je naproti pripeljal voznik terenskega vozila, ki je, da bi se izognil trčenju, zapeljal s ceste in z vozilom obstal na njivi.

Da s svojo vožnjo ne bi ogrožali ddrugih udeležencev v prometu, so policisti prenehali sledenje in obvestili preostale policijske patrulje. Okoli 18.30 so v kraju Podgora izsledili vozilo in voznika, ki pa ni upošteval ukazov policistov, naj ugasne motor in izstopi iz vozila.

Zaradi preprečitve nadaljevanja kaznivega dejanja so ga z uporabo prisilnih sredstev obvladali in odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima v litru izdihanega zraka 0,81 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali.