Pri zadevi Teš 6 je šlo za nezakonito mešetarjenje z delovno silo. Foto: BoBo
Pri zadevi Teš 6 je šlo za nezakonito mešetarjenje z delovno silo. Foto: BoBo

Sodišče je Karner Lukačevi izreklo šest mesecev pogojne kazni z dveletno preizkusno dobo ter ji naložilo plačilo 900 evrov v osmih mesecih, Rudolfovi sedem mesecev pogojno in 1300 evrov stranske kazni, Maku pa štiri mesece pogojno z enoletno preizkusno dobo in 200 evrov kazni, piše časopis Delo.

Trojica krivde ne priznava in je že napovedala pritožbo na višje sodišče. Tožilstvo je sicer predlagalo višje kazni: za Karner Lukačevo osem mesecev pogojno in 3000 evrov kazni, za Rudolfovo deset mesecev pogojno in 5000 evrov kazni, za Maka pa šest mesecev pogojno in plačilo 1000 evrov kazni.

Specializirano državno tožilstvo je v zadevi Teš 6 obtožni akt vložilo zoper devet ljudi: nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak, Uroša Plankarja, Aleša Pangerca, Mareka A. Konfisza, Moniko Mravljak, Matjaža Tovšaka ter Maka, Karner Lukačevo in Rudolfovo.

Najprej sta očitke tožilstva priznala Konfizs in Pangerc, ki sta bila obsojena na leto dni zapora, a sta smela takoj na prostost, saj sta pol kazni odsedela že v priporu, preostanek pa nadomestila z delom v splošno korist. Priznal je tudi Plankar, ki je dobil pol leta pogojno in 1500 evrov kazni. Tovšakova je bila obsojena na osem mesecev zapora, a ji je sodišče, ker že prestaja kazen sedem let in pol zapora izreklo enotno kazen osem let zapora in 15.000 evrov kazni, njen nečak Matjaž Tovšak je bil obsojen na šest mesecev pogojno in 1200 evrov kazni, Mravljakova pa na osem mesecev pogojno in 600 evrov kazni.