Reševalci še vedno iščejo pogrešanega Slovaka. Foto: GRS Radovljica
Reševalci še vedno iščejo pogrešanega Slovaka. Foto: GRS Radovljica

Policija je bila v soboto po 20. uri obveščena, da se je na Matajurju izgubil državljan Slovaške. Na vrh Matajurja je v soboto odšla skupina treh slovaških planincev, med njimi tudi pogrešani 26-letni slovaški državljan. Vozila so parkirali pri vasi Avsa nad Livkom, nato so se peš odpravili proti vrhu Matajurja.

Ob vrnitvi okrog 14. ure je omenjeni pogrešani planinec na 1300 metrih višine zapustil skupino in se odločil, da se bo sam vrnil v dolino peš, kamor pa do večernih ur ni prispel. Slovaški državljani so zato zvečer o pogrešanem planincu obvestili Center za obveščanje, ki je sprožil iskalno akcijo, žal pa pogrešanega do danes še niso našli.

Iskanje so morali v sredo zvečer sicer prekiniti zaradi slabega vremena. V preteklih dneh so bili v Kobaridu tudi svojci pogrešanega Pavlusa, ki so policistom in reševalcem pomagali z dodatnimi informacijami in spremljali iskalno akcijo.

Pogrešanega Slovaka so v teh dneh iskali tudi italijanski člani gorske reševalne službe na italijanski strani Matajurja oz. državne meje, ki so širše območje Matajurja pregledovali tudi s helikopterjem.

G. C.