V letošnjih prometnih nesrečah s smrtnim izidom je bilo  osem motoristov povzročiteljev nesreče, od 11 mrtvih pa je bil kar v šest primerih motorist edini udeleženec prometne nesreče. Foto: BoBo
V letošnjih prometnih nesrečah s smrtnim izidom je bilo osem motoristov povzročiteljev nesreče, od 11 mrtvih pa je bil kar v šest primerih motorist edini udeleženec prometne nesreče. Foto: BoBo
Strožji nadzor nad nevarnimi odseki za motoriste

Akcija poostrenega nadzora nad motoristi bo trajala do 22. avgusta. Leskovar je pojasnil, da statistika kljub mnogo opozorilom v letošnjem letu ne kaže pretiranega izboljšanja. Letos je na slovenskih cestah umrlo 11 voznikov motornih koles, v enakem obdobju lani pa 15.

"Imamo več hudo telesno poškodovanih, ki jih je bilo letos 56, v lanskem prvem polletju pa 39. Stanje je skrb vzbujajoče, zato bo policija nadzorovala zlasti najbolj nevarne cestne odseke," je še pojasnil Leskovar in dodal, da želijo voznike motornih vozil predvsem pozvati k upoštevanju cestnoprometnih predpisov.

V letošnjih prometnih nesrečah s smrtnim izidom je bilo osem motoristov povzročiteljev, od 11 mrtvih pa je bil kar v šestih primerih motorist edini udeleženec prometne nesreče.

Leskovar je namenil opozorilo tudi drugim udeležencem v cestnem prometu, ki velikokrat spregledajo motorista. "Letos so bile tri takšne prometne nesreče, v katerih so vozniki motornega kolesa umrli zaradi izsiljene prednosti oziroma napake drugih udeležencev v prometu."

Najpogostejši vzroki nesreč so še vedno neprilagojena hitrost, nepravilna smer vožnje in nepravilno prehitevanje.

Kje bodo prežali policisti?
Po podatkih policistov so t. i. črne točke, kraji, kjer so nesreče motoristov najpogostejše, odseki Koper-Dragonja, Latkova vas-Trbovlje, Trenta-Bovec, Planina-Ravbarkomanda, Bertoki-Gračišče, Kastelec-Črni Kal, Žaga-Kobarid, Vršič-Trenta, Maribor-Vurberk-Ptuj, Podpeč-Rakitna ter Slavček-Luka Koper.

Strožji nadzor nad nevarnimi odseki za motoriste