Policiji je uspelo razvozlati primer posilstva. Foto: MMC RTV SLO
Policiji je uspelo razvozlati primer posilstva. Foto: MMC RTV SLO

Spomnimo, 2. maja naj bi okoli prve ure zjutraj neznanec v okolici zapuščenega hotela Lovec v Ilirski Bistrici fizično napadel dekle in jo posilil. A policisti so odkrili drugačno zgodbo. Ugotovili so, da se posilstvo ni zgodilo blizu hotela, temveč v najetem stanovanju v Ilirski Bistrici. V prijavi pa je dekle navedlo drugačne okoliščine, po besedah policije zaradi strahu pred maščevanjem neznanega storilca.
Na podlagi novo ugotovljenih dejstev so v torek prijeli 24-letnega moškega s Kosova z začasnim prebivališčem na območju Ilirske Bistrice in opravili hišno preiskava ter zasegli predmete, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. Tudi analiza DNK-ja je potrdila ujemanje odvzetih sledi in vzorcev. K uspešnosti preiskave je v veliki meri pripomoglo tudi sodelovanje občanov Ilirske Bistrice.
Zoper osumljenca so podali kazensko ovadbo, za kar mu grozi zaporna kazen od 1 do 10 let. Osumljenca so danes privedli tudi na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, so sporočili s Policijske uprave Koper.