Tehnične ovire niso zadržale deveterice prebežnikov. Foto: BoBo
Tehnične ovire niso zadržale deveterice prebežnikov. Foto: BoBo

okolici železniške postaje Krško so prijeli sedem prebežnikov, na Bizeljskem in v Slovenski vasi pa še po dva. Policisti domnevajo, da so prečkali zeleno mejo s Hrvaško.

Kot je povedal Robert Perc z novomeške policijske uprave, policisti še ugotavljajo, kje so prebežniki prečkali zeleno mejo. Po podatkih policistov enajstrica ni prišla iz sprejemnega centra v Dobovi oziroma v Slovenijo niso prišli v okviru organiziranih prevozov. Domnevno naj bi pri sedmerici prijeti v okolici Krškega šlo za libijske državljane, poroča novinar TV Slovenija Goran Rovan.

Postopek obravnave prebežnikov še poteka, policisti pa jih bodo, če ne izpolnjujejo pogojev za nadaljevanje poti proti Avstriji, vrnili hrvaškim varnostnim organom. Letos so hrvaškim organom policisti vrnili 70 prebežnikov.


Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o begunski krizi smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom. Svoje mnenje o dogajanju z begunsko krizo lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.