Foto: PGD Cerkno
Foto: PGD Cerkno

Okrog 2. ure sta v Dolenjih Novakih zagorela lesena mizarska delavnica in v neposredni bližini parkirano tovorno vozilo. Požar v tronadstropni delavnici v izmeri približno 200 kvadratnih metrov je najprej poskušal pogasiti lastnik sam, ko je videl, da mu ne bo uspelo, je poklical na pomoč gasilce.

Delavnica je pogorela skoraj v celoti. Prav tako so zgoreli izdelki, poizdelki in material, ki ga potrebujejo v proizvodnji, ter stroji. "Ko smo prispeli na kraj dogodka, je bil požar že popolnoma razvit v tretjem nadstropju z ostrešjem. Zaradi samega skladiščenja lesa in izdelkov je bila tudi huda toplotna obremenitev. Začeli smo z gasilskim varovanjem stanovanjskih objektov v neposredni bližini ter z gašenjem tretjega in prvega nadstropja, kjer se je nahajala tudi večina strojev," je povedal vodja intervencije in poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno Sašo Tušar.

Požar je bil v približno eni uri pod nadzorom, nato pa so začeli sanacijo z odstranjevanjem zoglenelih lesenih izdelkov, da so gasilci prišli do vseh požarišč in jih popolnoma pogasili.

Na pomoč so prihiteli gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Cerkno, Novaki, Gorje - Poče -Trebenče in Planina. V intervenciji je po Tušarjevih besedah sodelovalo 56 prostovoljnih gasilcev z devetimi vozili. S Policijske uprave Nova Gorica so potrdili, da so na kraju dogodka prisotni kriminalisti, ki bodo raziskali dogajanje. O dogodku pa so bili obveščeni tudi pristojni pravosodni organi.